.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Fakt výborný perník - RECEPT 22104

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


Fakt výborný perník
[ recept č. 22104 zo dňa  ]

Fakt výborný perník

POTREBNÉ PRÍSADY

ja som dala takto: 2 celé vajíčka, 1H kryštálového cukru, 1 balíček škoricového cukru, 3/4 H oleja, 2H mlieka, 3H hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 kypriaci prášok do perníka, 2PL holandského kakaa, 1 čokoládový puding-prášok, 2PL džemu, 3PL rumu, 1H=250 až 300ml

POSTUP PRÍPRAVY

originál recept je pre DP a nájdete ho tu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2439

Ja som ho vyskúšala na plech a je fakt výborný. Jemnulinký a akurát sladký. Postup: všetko som vymiešala v jednej mise v poradí ako je napísané a vyliala na plech, posypala mandľovými lupienkami a dala piecť na cca 20-25min na 180°. Keď vychladol, potrela džemom a poliala čokoládou.
Keď budete mať chuť na perník, určite vyskúšajte ,-)
<< Cestoviny "na lahko" | Fakt výborný perník | Zelerová polievka-rýchlovka >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.8.2013, 18:36)
(child1)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (24.8.2013, 16:17)
jééj určite vyskúšam. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
anna v. (anya23) ID 38976 (11.8.2013, 17:47)
naozaj vyborny (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.8.2013, 15:57)
ďakujem, som rada, že chutilo :-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (28.4.2013, 8:24)
Chcem sa opytat, ci ten dzem co uvadzate v recepte, sa dava do cesta, a na cesto ide iny dzem. Dakujem.
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (28.4.2013, 8:34)
Ahoj Mirka, áno, ten džem čo uvádzam ide do cesta, na potretie po upečení treba viac džemu. a myslím, že je úplne jedno jedno aký džem použijete, ja vždy dávam taký čo mám po ruke, ale vyberám trochu kyselkavejší, aby oživil perník. tak ak ho budete robiť, dúfam, že sa pekne vydarí a bude chutiť :-)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (merykey) ID 87523 (19.4.2013, 19:51)
hmmm, je ozaj vyborny, ja som natrela este za horuca, lebo som sa uz nemohla dockat ,-)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.4.2013, 11:18)
,-) viem si predstaviť, mňam, asi aj ja ho zas urobím, fakt je dobrý :-$
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Levica79) ID 161154 (3.2.2013, 12:42)
a tu poleva je z coho ?
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.2.2013, 12:48)
ja robím väčšinou čokoláda na varenie (100g) a cera (cca 50g)
niekto robí aj so smotanou, 250ml šľahačkovej smotany a 250g čokolády
to už každý, ako je navyknutý ,-)
ODPOVEDAŤ
Pavlína H. (pavla) ID 3693 (21.4.2012, 20:37)
Janka,dnes som piekla vas pernik a je fakt fantasticky.Nie som moc pernikova,ale rodinka zas ano.Ale tento ma dostal.Vyborny,mekulinky ako vata. (Y) :-) Odporucam urcite kazdemu vyskusat,neobanujete.Dakujem.Pavlina (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (22.4.2012, 11:36)
ďakujem Pavli, som veľmi rada, že chutilo (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (emilienka) ID 144485 (7.9.2010, 14:28)
Aj keď som si až pri rume spomenula, že som preskočila múku ,-) ,-), perník dopadol super, je úúúúžasný jemnučký, och rozplývam sa (Y) (Y) (Y) (Y) ďakujem krááásne za recept (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.9.2010, 21:50)
hehe, super, ďakujem a hlavne, že všetko dopadlo ako malo :) (F)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (19.4.2010, 0:11)
Jani, pernik je na svete. Pouzil som tvoje pomery, ale musim sa priznat, ze ked som mal v miske vajicka, cukor a olej, nedalo mi to a mixerom som to len trosku pomixoval. Tak vies, len do penista. (pst) (pst) Ale bol fakt dobrucky, Nahadzal som na vrch pred pecenim vykostkovane visne. Raz som taky pernik s visnami jedol a chutili mi tam. Odporucam receptik pre vsetkych :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.4.2010, 9:40)
jéj Michal, super, teším sa! (Y) tak predsa sa liate cesto vydarilo, tak už môžeš ďalej skúšať, fakt neviem kde bola predtým chyba... a som veľmi rada, že perník chutil,s tými višňami to muselo byť veľmi dobré, dobrá inšpirácia pre ďalšie pečenie :-p tak pekný deň prajem (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.4.2010, 12:38)
mnam, uz len rychlo ist kupit pernikovy kypriaci prasok
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (16.4.2010, 14:15)
tak šup šup do obchodu a vyskúšať recepty ,-) perník je veľmi vďačný koláčik (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (15.4.2010, 17:18)
Jani, ked ja mam take zle skusenosti, s takym lejucim sa cestom :-S Zvikol som si vsetky ingrediencie vymixovat do peny. Bielka zvlast zltka zvlast, maslo s cukrom zvlast a az potom to vsetko zmiesam, trva to dlhsie ale inak by mi cesto zostalo take tuhe. :´( Cim to moze byt? (child7) (child7)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.4.2010, 17:30)
Michal, tak to ja fakt neviem *-) tu ide olej a ja väčšinou čo mám recepty na liate cesto, tak ide olej a vždy sa to vydarilo... jediné čo ma napadá, že buď zlá teplota a potom aj dĺžka pečenia alebo rúra alebo neviem... alebo možno aj zlý recept ,-) neviem, keď chceš, skús tento, podľa mňa tam nie je čo pokaziť (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (15.4.2010, 17:17)
vyzera fajnovo (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (3.3.2010, 18:25)
(Y) (Y) (Y) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
darina c. (anirad) ID 44272 (3.3.2010, 18:07)
ahoj. kľudne môžeš prepísať názov na najlepší perník na svete. tento recept som tak dlho hľadala - a konečne našla. ĎAKUJEM (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.3.2010, 19:15)
:-D hehe, ďakujem pekne za radu ,-) každému aj tak iné chutí, ale pre nás je tiež najlepší na svete (L)
ODPOVEDAŤ
daniela s. (danculka25) ID 82664 (20.2.2010, 16:00)
(Y) (Y) (Y)akurat ho peciem druhykrat,porvykrat mal veeelky uispech,aj v manzelovej praci sa ho nevedeli dojest,odporucam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.2.2010, 17:17)
super (clamp) ďakujem veľmi pekne za komentárik (L) (L) (L) ja som doteraz piekla trošku iný perník, tiež je výborný, ale tento je taký delikátnejší ,-) :-p
ODPOVEDAŤ
LENKA K. (trippi) ID 79077 (24.1.2010, 16:21)
No,uz sa mi pecie.....len namiesto rumu som dala uja Bechera :D dufam,ze sa podari,lebo mne sa liate cesto nepodarilo upiect dobre dva roky a tak ficime len na kysnutom a na tukovych...tak drzte palce,za 20 min. je von z rury :-o
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 16:31)
Leni, isto sa vydarí, nezabudni potom skúsiť špáradlom či sa cesto neobeie.. keď bude čisté, isto je hotový :-$ potom daj vedieť, či aj chutil (L)
ODPOVEDAŤ
LENKA K. (trippi) ID 79077 (24.1.2010, 16:45)
No,takze,aby sme si boli jasne..... :-o :-o :-o neviem,neviem,ci sa vobec nieco zvysi manzelovi,ked pride z poobednej :-) :-) :-) je fakt uzasný,perfektny,aj ked mi skoro zhorel jazyk,ked som ho teraz este za horuca ochutnala,ale mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :D uz si idem varit kavicku a k nej si dam pernicek (zajic) (zajic) patri ti veeeeeeeeelke Dakujeeeeem (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 16:54)
:-D :-D :-D tak toto je strašne milý komentárik, ďakujem! (L) tak príjemné vychutnávanie pri kávičke a nechaj čosi aj (cinky) :-D peknú nedeľu (L)
ODPOVEDAŤ
marta h. (martula1965) ID 56905 (24.1.2010, 12:05)
cauko baby .. dnes som piekla tento pernik .. je fakt vybornyyyy vdaka za recept
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (24.1.2010, 15:52)
Dík Marti (L) (L) (L) a ešte je to aj rýchlovka, čo sa u nás cení ;-)
ODPOVEDAŤ
marta h. (martula1965) ID 56905 (15.1.2010, 15:56)
jeeeeeeeee dik moc hee
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (15.1.2010, 15:29)
Ale perník vyzerá dobre!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.1.2010, 17:23)
ďakujem (L) (L) (L)

a veru, H=hrnček... originál v recepte bol o objeme 250ml, ale ja mám veľký plech, tak som radšej dala 300ml a aspoň viac sme mali (zajic) (zajic) (zajic) :-D
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (15.1.2010, 15:28)
Predsa H-Hrnček
ODPOVEDAŤ
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku