. .. .. .. .. .. .
. .

Minibagetky - bezlepkové - RECEPT 20694

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 44947 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Minibagetky - bezlepkové


[ recept č. 20694 zo dňa  ]


Minibagetky - bezlepkové


POTREBNÉ PRÍSADY

330 ml vlažnej vody, 1 PL oleja, 1 KL jablčného octu, 1 KL vlákniny Psylia, 400 g múky Mix B, 1KL cukru, 1KL soli, 1 droždie Dr. Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady dáme do pekárničky a necháme si vymiesiť cesto, kto nemá pekárničku, može použiť mixér a miesi 4-5 min. Potom vyformujeme 6-8 ks bagetiek, prípadne žemličiek. Dáme kysnúť do rúry na 45 C na 30 min. Do rúry dáme aj nejaku malu misku alebo hrnček s vodou. Pečieme na 230C do zlatozlta. Žemličky sú po upečení makkučké, akurát kôrka bola taká chrumkavejšia. Našej Saške veľmi chutili. Počas kysnutia krásne narástli, pred tým mali výšku cca 2-3 cm a po upečení 6-7 cm. Pripomínaju sladké žemle Bon Matin, len nie sú sladké :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto pekne rástli a rástli :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Traktůrek v krajině a Mikulášská porada | Minibagetky - bezlepkové | Mäkké medovníčky - jednoduchý recept >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária Č. (marish77) ID 218278 (30.5.2014, 8:42)
ja som ich dávala do formy s lyžicou a potom som si ich uhladila lyžicou, ktorú som stále namáčala do vody...cesto je dosť lepkavé, tak som si takto pomohla
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (weronikass) ID 79657 (28.5.2014, 11:59)
ahoj
chcem sa opýtat,tie bagetky vkladas do tých formiciek s namočenými rukami?aj ich potieras,že su také peknučné hneducke?
ODPOVEDAŤ
Mária Č. (marish77) ID 218278 (30.5.2014, 8:43)
odpoveď je vyššie :-)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (3.5.2010, 17:21)
škoda, že tú formu neviem nikde zohnať, ináč ďakujem za odpovede.
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (4.5.2010, 17:15)
Skús urobiť do formy na muffiny, ale zmenši dávku. :) budú ako žemličky :-)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (17.5.2010, 14:50)
Už som formu našla ... mali ju minulý týždeň v Lidli (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (18.12.2009, 23:10)
hmmm, vyzerajú skvelo. To je tuším podobný recept ako na chlieb že? Ozaj, môžem namiesto psylia dať ryžovú vlákninu?

To máš nejaký špeciálny plech na bagetky? Dobre vidím?
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (19.12.2009, 22:25)
Ahoj Zlatka, chlebik pečiem tak, že dávam rovnaké množstvo vody aj múky, ale inak v recepte nie je veľký rozdiel. Na psylium ti už odpovedala Katka, tá je v tom väčší odborník. A plech som kúpila v Lidli asi pred mesiacom. Formy sú v tvare malých hranolov a je fakt super. Konečne sa mi bagetky nerozlievajú :))
ODPOVEDAŤ
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (19.12.2009, 18:12)
ahoj, myslim si, ze to nepomoze. Psylium aj drzi pokope to cesto, ovela lahsie sa aj s nim pracuje, nielen vlhkost udrziava - a ryzova vlaknina max.len tu vlhkost udrziava :-| / a ked uz vlaknina, je lepsia jablcna alebo zemiakova ako som skusala/ :-$
ODPOVEDAŤ
Daša R. (dadu30) ID 22469 (29.11.2009, 20:13)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu