.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Augsburské rezy
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


Augsburské rezy
[13.11.2009]



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO ( plech 30x40 cm):400g hl.muky,1 pdp,3 PL kakaa,250 g masla,150 g pr.cukru,1 žltok,3 PL mlieka PLNKA: 3 žltky,4 bielky,150 g pr.cukru,1 vanilk.cukor,500 g tvarohu (nie hrudkovity),1 zlaty klas,3 PL rozpusteneho masla POLEVA:225 g horkej čokolady,165 ml šlahačkovej smotany (33%)

POSTUP PRÍPRAVY

Kolačik som vytrhla z nejakeho časopisu a spravila pre mojho mangela,lebo ma rad taketo obyčajne tvarohove...Takze Spravime si cesto ,Ja som ho šupla do pekarne na par minut ,kym sa masa spojí..no kto by si špinil nove nechty :-)) a potom som ho uz na folii dokončila rukami..Muku zmiešame s pdp,kakaom,pridame zmaknute maslo,cukor,zltok a mlieko.Vypracujeme hladke cesto,rozdelime na dve časti.Vyvalkame na pomučenej doske.Prenesieme pomocou valčeka na vymasteny a vysypany plech.PLNKA:žltky si vymiešame s cukrom,vanilkovym cukrom,primiešame tvaroh,zlaty klas, a rozpustene maslo.Nakoniec pridame vyšlahany sneh z bielkov a premiešame.Plnku nanesieme na jeden plat cesta,rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhym platom.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 1/2 hodinku.Kolač nechame vychladnut.POLEVA:čokoladu zohrejeme so šlahačkou a vymiešame do hladka.POlejeme kolač a nechame vychladnut.
<< Smotanové rezy so želatínou | Augsburské rezy | Lorrainský koláč >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia T. (smuuk043) ID 276005 (15.5.2013, 21:46)
chcem sa opýtať...nebude tá tvarohová plnka nejaká suchá ,ked sa to upečie?
ODPOVĚDĚT
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.5.2013, 12:31)
nebude Silvi,je to šťavnaté
ODPOVĚDĚT
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (1.3.2010, 6:11)
ODPOVĚDĚT
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.3.2010, 9:17)
ODPOVĚDĚT
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (28.2.2010, 23:42)
Martuska, tento mam naplanovany na buduci vikend
ODPOVĚDĚT
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.3.2010, 9:17)
Matka určite nebudeš banovat,je skvelý
ODPOVĚDĚT
Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (8.3.2010, 22:11)
Martuska, kolacik sa vydaril chutovo mi pripomenul struhany tvaroznik bol naozaj skvely
ODPOVĚDĚT
Jana R. (jenny56) ID 50161 (27.2.2010, 10:57)

A ešte som chcela pochváliť Martušku, aký je krásny, nádherné rovnaké rezy.
Ja robievam podobný iba nedávam do cesta kakao, ale vyskúšam ako chutí, lebo oko hovorí "áno" - páči sa.
ODPOVĚDĚT
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.2.2010, 12:05)
dakujem Janka,len som sa nevedela rozhodnut či kocky alebo obdlžniky tak su po dva fakt neviem krajat zakusky,ale tento sa da krasne..
ODPOVĚDĚT
Jana R. (jenny56) ID 50161 (27.2.2010, 10:54)
Žofka, ja si myslím že táto sa nešľahá, lebo to je iba poleva, vymieša sa s tou čokoládou, aby bola hladká a lesklá.
Koláču vždy prospeje keď postojí, tak si myslím že by si ho mala urobiť večer, on tak "odmäkne/ a lepšie sa bude aj krájať. Len nedávaj hneď do chladničky, lebo by tá čokoláda nebola pekná lesklá, ale by chytila taký bledý povlak ako stará bomboniera
želám aby sa Ti podaril
ODPOVĚDĚT
Zofka K. (pufik) ID 6559 (27.2.2010, 10:43)
vyzera vynikajuco, chystam sa ho urobit pre zajtrajsiu navstevu, ale mam nejake nejasnosti... keby mi niekto stihol do vecera odpovedat, bola by som velmi stastna
1 ) tu cokoladu mam zohrievat so slahackou, kym sa nerozpusti a hned potom teple vyslahat, alebo najprv treba nechat vychladnut ? Nikdy som takto slahacku nerobila, tak fakt neviem...
2 ) kolac potrebujem mat hotovy poobede, je lepsie ked urobim cerstvy rano, ale mu prospeje, ked ho urobim vecer a postoji do dalsieho dna ?
ODPOVĚDĚT
Bibiana K. (bibikak) ID 10704 (14.11.2009, 16:24)
Dnes som ho upiekla je uzastny mnam
ODPOVĚDĚT
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.11.2009, 8:47)
Bibka,som rada ze vam chutil
ODPOVĚDĚT
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (14.11.2009, 12:49)
ODPOVĚDĚT
Jana B. (Janika1111) ID 70138, mimibazar.sk/janika1111 (14.11.2009, 12:34)
ODPOVĚDĚT
Miroslava B. (mimuš24) ID 107811 (14.11.2009, 12:33)
ODPOVĚDĚT
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.11.2009, 12:23)
chichichi prvé, čo mi napadlo po prečítaní nadpisu bolo, že evanjelické rezy augsburského vyznania proste som pipi
Marti, sú krásne, slinky mi tečú pri pohľade na obrázok. Hneď by som sa zahryzla
ODPOVĚDĚT
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (14.11.2009, 12:04)
tak toto vyzera waaaaaaaw.. urcite vyskusam
ODPOVĚDĚT
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (13.11.2009, 21:34)
ODPOVĚDĚT
Martina L. (tinka1510) ID 25983 (13.11.2009, 21:25)
my sme ten kolacik robili minuly tyzden a bol fakt vyyyborny len podla tohto receptu sa mi nedalo rozvalkat cesto, stale sa mi trhalo aj ked som ho robila presne podla receptu tak som ten spodok len utlacila rukami na plech a vrch nastruhala
ODPOVĚDĚT
dada t. (cica-mica) ID 102843 (13.11.2009, 20:28)
super..aj tento..
ODPOVĚDĚT
vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (13.11.2009, 18:47)
ja som ich robila minuly tyzden su super
ODPOVĚDĚT
Jana M. (janaGT) ID 35488, mimibazar.sk/janagt (13.11.2009, 14:03)
tento koláčik pečiem často, je úplne úúúúúúúúúúúžasnýýýýýýýýýýýýýý , ja mám recept z kalendára Dr. Oetker.
ODPOVĚDĚT
Mária M. (MajuškaM) ID 201415 (30.5.2011, 16:29)
Bola som s nimi spokojná vydarili sa mi a teraz náhodou robím Sypaný koláč (ID 40095) som zvedavá ako sa vydarí. Stále však zháňam dobrý recept na rožteky - ono ich často vidieť medzi svadobnými zákuskami. Sú malé, orechové a hovoria im sadlové rožky a ja nikdy neviem ako sa pečú a či len majú taký názov, že Sadlové alebo sa naozaj na ne musí použiť sadlo. Nemáte skúsenosti alebo recept?
ODPOVĚDĚT
Mária M. (MajuškaM) ID 201415 (24.5.2011, 22:43)
Koláčik robím práve teraz, veľmi dobrý recept na cesto bez problémov som ho dala na plech a to je dosť dôležité, niekto tu písal, že sa mu trhal - môžem iba poradiť, podsypať múkou a zľahka , zľahúčka tlačiť válkom na cesto - zvisle, vodorovne, zvisle vodorovne, pomaly a zlahka si ho upravovať, narolovať na válok a pekne sa dá preniesť.
ODPOVĚDĚT