Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)
Augsburské rezy
[ recept č. 20027 zo dňa 13.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO ( plech 30x40 cm):400g hl.muky,1 pdp,3 PL kakaa,250 g masla,150 g pr.cukru,1 žltok,3 PL mlieka PLNKA: 3 žltky,4 bielky,150 g pr.cukru,1 vanilk.cukor,500 g tvarohu (nie hrudkovity),1 zlaty klas,3 PL rozpusteneho masla POLEVA:225 g horkej čokolady,165 ml šlahačkovej smotany (33%)
POSTUP PRÍPRAVY
Kolačik som vytrhla z nejakeho časopisu a spravila pre mojho mangela,lebo ma rad taketo obyčajne tvarohove...Takze Spravime si cesto ,Ja som ho šupla do pekarne na par minut ,kym sa masa spojí..no kto by si špinil nove nechty :-)) a potom som ho uz na folii dokončila rukami..Muku zmiešame s pdp,kakaom,pridame zmaknute maslo,cukor,zltok a mlieko.Vypracujeme hladke cesto,rozdelime na dve časti.Vyvalkame na pomučenej doske.Prenesieme pomocou valčeka na vymasteny a vysypany plech.PLNKA:žltky si vymiešame s cukrom,vanilkovym cukrom,primiešame tvaroh,zlaty klas, a rozpustene maslo.Nakoniec pridame vyšlahany sneh z bielkov a premiešame.Plnku nanesieme na jeden plat cesta,rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhym platom.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 1/2 hodinku.Kolač nechame vychladnut.POLEVA:čokoladu zohrejeme so šlahačkou a vymiešame do hladka.POlejeme kolač a nechame vychladnut. |
Silvia T. (smuuk043) ID 276005 (15.5.2013, 21:46) |
chcem sa opýtať...nebude tá tvarohová plnka nejaká suchá ,ked sa to upečie? |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.5.2013, 12:31) |
nebude Silvi,je to šťavnaté |
ODPOVEDAŤ |
| Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (28.2.2010, 23:42) |
Martuska, tento mam naplanovany na buduci vikend |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.3.2010, 9:17) |
Matka určite nebudeš banovat,je skvelý |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina L. (Tinasp) ID 36332, mimibazar.sk/tinasp (8.3.2010, 22:11) |
Martuska, kolacik sa vydaril chutovo mi pripomenul struhany tvaroznik bol naozaj skvely |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (27.2.2010, 10:57) |
A ešte som chcela pochváliť Martušku, aký je krásny, nádherné rovnaké rezy. Ja robievam podobný iba nedávam do cesta kakao, ale vyskúšam ako chutí, lebo oko hovorí "áno" - páči sa. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.2.2010, 12:05) |
dakujem Janka,len som sa nevedela rozhodnut či kocky alebo obdlžniky tak su po dva fakt neviem krajat zakusky,ale tento sa da krasne.. |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (27.2.2010, 10:54) |
Žofka, ja si myslím že táto sa nešľahá, lebo to je iba poleva, vymieša sa s tou čokoládou, aby bola hladká a lesklá. Koláču vždy prospeje keď postojí, tak si myslím že by si ho mala urobiť večer, on tak "odmäkne/ a lepšie sa bude aj krájať. Len nedávaj hneď do chladničky, lebo by tá čokoláda nebola pekná lesklá, ale by chytila taký bledý povlak ako stará bomboniera želám aby sa Ti podaril |
ODPOVEDAŤ |
Zofka K. (pufik) ID 6559 (27.2.2010, 10:43) |
vyzera vynikajuco, chystam sa ho urobit pre zajtrajsiu navstevu, ale mam nejake nejasnosti... keby mi niekto stihol do vecera odpovedat, bola by som velmi stastna 1 ) tu cokoladu mam zohrievat so slahackou, kym sa nerozpusti a hned potom teple vyslahat, alebo najprv treba nechat vychladnut ? Nikdy som takto slahacku nerobila, tak fakt neviem... 2 ) kolac potrebujem mat hotovy poobede, je lepsie ked urobim cerstvy rano, ale mu prospeje, ked ho urobim vecer a postoji do dalsieho dna ? |
ODPOVEDAŤ |
| Bibiana K. (bibikak) ID 10704 (14.11.2009, 16:24) |
Dnes som ho upiekla je uzastny mnam |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.11.2009, 8:47) |
Bibka,som rada ze vam chutil |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (14.11.2009, 12:49) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava B. (mimuš24) ID 107811 (14.11.2009, 12:33) |
|
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (14.11.2009, 12:23) |
chichichi prvé, čo mi napadlo po prečítaní nadpisu bolo, že evanjelické rezy augsburského vyznania proste som pipi Marti, sú krásne, slinky mi tečú pri pohľade na obrázok. Hneď by som sa zahryzla |
ODPOVEDAŤ |
| Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (14.11.2009, 12:04) |
tak toto vyzera waaaaaaaw.. urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (13.11.2009, 21:34) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Martina L. (tinka1510) ID 25983 (13.11.2009, 21:25) |
my sme ten kolacik robili minuly tyzden a bol fakt vyyyborny len podla tohto receptu sa mi nedalo rozvalkat cesto, stale sa mi trhalo aj ked som ho robila presne podla receptu tak som ten spodok len utlacila rukami na plech a vrch nastruhala |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (13.11.2009, 20:28) |
super..aj tento.. |
ODPOVEDAŤ |
| vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (13.11.2009, 18:47) |
ja som ich robila minuly tyzden su super |
ODPOVEDAŤ |
| Jana M. (janaGT) ID 35488, mimibazar.sk/janagt (13.11.2009, 14:03) |
tento koláčik pečiem často, je úplne úúúúúúúúúúúžasnýýýýýýýýýýýýýý , ja mám recept z kalendára Dr. Oetker. |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária M. (MajuškaM) ID 201415 (30.5.2011, 16:29) |
Bola som s nimi spokojná vydarili sa mi a teraz náhodou robím Sypaný koláč (ID 40095) som zvedavá ako sa vydarí. Stále však zháňam dobrý recept na rožteky - ono ich často vidieť medzi svadobnými zákuskami. Sú malé, orechové a hovoria im sadlové rožky a ja nikdy neviem ako sa pečú a či len majú taký názov, že Sadlové alebo sa naozaj na ne musí použiť sadlo. Nemáte skúsenosti alebo recept? |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária M. (MajuškaM) ID 201415 (24.5.2011, 22:43) |
Koláčik robím práve teraz, veľmi dobrý recept na cesto bez problémov som ho dala na plech a to je dosť dôležité, niekto tu písal, že sa mu trhal - môžem iba poradiť, podsypať múkou a zľahka , zľahúčka tlačiť válkom na cesto - zvisle, vodorovne, zvisle vodorovne, pomaly a zlahka si ho upravovať, narolovať na válok a pekne sa dá preniesť. |
ODPOVEDAŤ |