. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastické bezlepkové croissanty s nutelou - RECEPT 19827

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 44947 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)


Fantastické bezlepkové croissanty s nutelou


[ recept č. 19827 zo dňa  ]


Fantastické bezlepkové croissanty s nutelou


POTREBNÉ PRÍSADY

180 ml mlieka, 1 vajce, 25 ml oleja, 300 g múky Mix B, 1 sáčik droždia Dr. Oetker, 1 kl cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Uvedené prísady dáme do piecky v takom poradí, ako sú napísané a zapneme program Príprava cesta. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme do kruhu o hrúbke 5 mm a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov. Dáme za lyžičku nutely a skrútime do tvaru croissantov. Dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 230 C cca 15 min. Niekoľko kúskov som vybrala už po 7 min. a po vychladnutí som ich dala do mrazničky. Keď dostaneme nabudúce chuť, tak ich iba vyberieme, rozmrazíme a dopečieme. Určite vyskúšajte, sama som bola veľmi milo prekvapená výsledkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

S cestom sa dobre pracuje, stačí keď si pomúčite pracovnú plochu a vôbec sa nelepí.
Rožky sme uložili na papier na pečenie a vajíčkom ich potreli moje dve super pomocníčky :)
Počas pečenia ešte pekne narástli.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< XXL makovec s pudingovou polevou | Fantastické bezlepkové croissanty s nutelou | Filé z tresky v mandľovej omáčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (7.2.2014, 11:16)
aj ja som ich piekla a ked boli teple tak mnam,ale ked vychladli,tak ako kamen boli
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (22.6.2013, 21:11)
vyzera to vy&borne,aj bez nutrely vyskusam
ODPOVEDAŤ
Erika M. (mitrik) ID 1240, mimibazar.sk/mitrik (17.6.2013, 20:01)
dnes som robila su super |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (simjana) ID 31136, mimibazar.sk/simjana (20.7.2012, 20:16)
hned by som si dala (Y) (Y) musím vyskušať :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Elena V. (butrus) ID 20454 (5.5.2012, 14:01)
dnes som ich piekla, su fakt super, len som nemala nutelu, tak som ich naplnila pudingom bez varenia Creme Ole, ktory som urobila iba z 200 ml mlieka. Krem nevytiekol a croissanty su z neho vlacne.
Cesto som robila v mixeri s cerstvym drozdim a potom som ho valkala na pracovnej doske potretej olejom, aby sa mi nelepilo a islo to super (Y) :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (chrenoxka) ID 209142 (13.3.2012, 20:25)
Aj ja som ich robila boli geniálne.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Martina P.) ID 106756 (19.8.2011, 8:53)
Dobrý deň,
skúšala som piecť croissanty. Cesto bolo úplne úžasné, veľmi dobre sa s ním pracovalo. Len neviem, kde som urobila chybu, lebo po upečení boli tvrdé ako kameň. Neviem, že či som ich náhodou nepiekla dlhšie a na nižšej teplote??? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (15.7.2011, 19:44)
(child12) (child12) (child12)mnááááááááááááááám ,tie vyzeraju dobre ,normálne som chytila chuť na sladké,vyskušam 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
PETRA V. (vackovape) ID 158725 (25.9.2010, 10:54)
(F) (F) (F)vypadají skvěle ,ráda bych věděla zda je ještě necháváte nakynout na plechu :-$ ráda bych je vyskoušela |:o) |:o) |:o) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (26.9.2010, 10:42)
Na plechu už nenechávam kysnúť, ale oni sa v rúre ešte zdvihnú :-)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (Budayka) ID 35301 (21.7.2010, 9:02)
Ahoj, ja som recept skušala 2x - a zakaždým mi plnka z rožtekov vytiekla :-S (N) . Neviete mi poradiť, kde som urobila chybu? inak cesto sa mi zdalo riedke, ked som ho robila v pekárničke. Alebo či to bolo tou nutelou, neviem. Skušali ste zamiesiť cesto aj ručne? a ako dlho ste ho nechali vykystnuť? Dík za rady. Eva
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (22.7.2010, 8:58)
Ahoj Evka, keď robím toto cesto, nikdy nie je také husté ako klasické kysnuté cesto, ale dá sa v pohode vyvaľkať, ja používam nerezový valček z tescomy a vaľkám ho na silikonovej podložke, ale dá sa aj bez nej a cesto sa nelepí. Ručne som ho ešte neskúšala miesiť a kysnúť by malo, kým nezdvojnásobí objem, v piecke kysne skoro hodinu.Croisanty sa zdvihnú aj počas pečenia. Čo sa týka tej plnky, dávam za malú lyžičku, čím je jej viac, tým je väčšia pravdepodobnosť, že vytečie. Pokiaľ sa mi zdá, že by mohla nutela vytiecť, tak niekedy robím namiesto croissantov také batôžky.Je dobré ich piecť pri tej vyššej teplote a kratšie, lebo keď sa pečú dlho, tak môže nutela skôr vytiecť.Alebo môžete vyskúšať upiecť croissanty s orechovou plnkou. Dúfam, že som Vám aspoň trochu pomohla. Držím palce :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Janka T. (takaJanka) ID 29118 (upravené 3.6.2010, 8:49)
Andrea (F) super recept (clamp), skúsila som plnené rohlíčky http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=704000 , pridala som do cesta trochu cukru, robila som zo 1/4 čerstvých kvasníc, bez pekárničky (dance) boli výborné, ďakujem (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (3.7.2010, 8:59)
Ahoj Janka, tie tvoje rohlíčky vyzerajú prekrásne (clamp) (clamp) (clamp) . Som rada, že chutili :-) Dnes sa chystám urobiť z tohto cesta syrové pagáčiky, tak dúfam, že sa podaria :-)))
ODPOVEDAŤ
Liana Š. (Liana1982) ID 149766 (13.5.2010, 19:51)
Ahoj Andrea,práve som upiekla tvoje fantastické croassanty,a musím povedať,že sú naozaj fantastické (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) možno nabudúce pridám do cesta viac cukru,ale to sme len my také "sladké rite" :-) :-) :-)ďakujem za skvelý recept.
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (14.5.2010, 13:18)
Veľmi sa teším, že chutili. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Badka B. (Badulienka) ID 29911, mimibazar.sk/badulienka (31.1.2010, 11:15)
idem vyskúšať a hlavne s tou mrazničkou, mám skúsenosť, že všetko bezlepkové, keď rozmrazím je potom take rozmrvene hnusné .... neviete dať radu?
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (31.1.2010, 14:41)
Súhlasím so Slávkou, lepšie je rovno z mrazničky dať do mikrovlnky rozmrazit, vtedy je aj pecivo chutne :-) Ale staci len na malu chvilku, lebo potom sa to vysusi a ostane to tvrdé :-(
ODPOVEDAŤ
Badka B. (Badulienka) ID 29911, mimibazar.sk/badulienka (3.2.2010, 13:57)
akože mne sa osvedčil v mraziaku len chlieb z rakúska a knedle čo som robila zo shearovej muky inak nič
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (4.2.2010, 10:40)
Ahoj Badka, aky chlieb kupujes v rakusku a kde presne, lebo to co som tu kupila zatial ja nebolo nic moc.Zatial vyhravaju moje ruky, vzdy bol lepsi ten co som si napiekla sama.Ale mozno som neskusala tie ktore ty. Pa Slavka
ODPOVEDAŤ
Badka B. (Badulienka) ID 29911, mimibazar.sk/badulienka (8.2.2010, 20:32)
na konci viedne v interspare pecu chleby - taka prevadzka pekarne je tam - ako u nas v tescu a robia tam aj bezlp. majú asi tri druhy chleba - jeden stoji 4 € - taky maly bochnik - taka klasickeho nasho chleba - treba si to tam objednat a pockat hodinku kym upecu alebo sa da kupit mrazeny
ja uz doma nepeciem - nejde to na odbyt a ak nemame rakusky tak kupujeme shear - ten sendvicovy alebo robim dolky
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (upravené 25.9.2011, 11:49)
:-$Na to som ani ja este neprisla,ale zistila som,ze ked napr.zemle vyberiem vecer z mraznicky tak rano su sice rozmrazene,ale rozpadavaju sa.Ked ich dam rozmrazit do mikrovlnky tak sa tak nerozpadavaju a su fajn na ranajky.Inac tieto croissanty som skusala a su dobrucke odporucam :-$
ODPOVEDAŤ
Badka B. (Badulienka) ID 29911, mimibazar.sk/badulienka (3.2.2010, 13:55)
tieto rožky sú super akože nemajú chybu ja som do nich spravila plnku: 250ml mlieka, cukor od oka, jeden puding čokoládový - uravila som hustý puding a do horúceho som dala štvrť až pol palmarinu, čo som varechou vymiešala - nemalo to chybu, skúsila som ich pripiecť a dať do mraziaka a fakt to bolo super - už aj idem spraviť zásoby na raňajky
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (18.12.2009, 23:15)
vyzerajú super, (Y) (Y) hneď zajtra vyskúšam ... možno sa malý vďaka nim rozpapá ;-)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna B. (magda1) ID 17737, mimibazar.sk/magda1 (9.11.2009, 13:12)
aj ja som ich práve dorobila a sú super (clamp) (clamp), ešte čakám na vyjadrenie môjho syna, ktorý príde zachvíľku zo školy, ale verím, že mu budú chutiť (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (9.11.2009, 12:29)
|:o) |:o) |:o) su fanstasticke.Prave som ich spravila.Nabuduce skusim s orechovou a makovou plnkou. (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (8.11.2009, 23:07)
super receptík (Y) (Y) (Y), určite vyskúšam pre dcéru
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (8.11.2009, 23:04)
Super zajtra idem na to.Doma sme 2 bezlepkacky a mam na navsteve aj neter.Jednoduche a urcite (Y)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna B. (magda1) ID 17737, mimibazar.sk/magda1 (8.11.2009, 17:59)
(Y) (Y)vyzerajú super, určite v najbližšej dobe vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu