. .. .. .. .. .. .
. .

Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami - RECEPT 19617

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami


[ recept č. 19617 zo dňa  ]


Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na cca 4 l polievky: 2 kuracie chrbty (alebo kuracie mäso), 3 väčšie mrkvy, 2-3 väčšie petržleny, ¼ veľkého zeleru, kúsok póru (alebo 1 cibuľa), 2-3 strúčiky cesnaku, mrazený hrášok (asi 150 g), vegeta*** halušky: ½ litra polohrubej múky, 250 ml vody, 1 vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Očistíme si zeleninu,
Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, necháme zovrieť, pozberáme penu, varíme na slabom ohni, potom pridáme pór (alebo cibuľu),
zeleninu (cesnak nekrájam, dávam ho vcelku). Uvaríme silnejší vývar, ja ho nesolím, až pred koncom pridávam vegetu, zelenina si tak viac zachová svoju chuť,
keď máme vývar hotový, mäso a zeleninu vyberieme, do vývaru pridáme hrášok, necháme variť na menšom plameni,
kým sa varí hrášok, nachystáme si cesto na halušky – múku, vodu, vajíčko vymiešame
vznikne nám polotuhé cestičko,
a malou lyžičkou nahádžeme, alebo vkladáme do polievky halušky.
Halušky dosť narastú, tak si radšej naberte na lyžičku toľko cesta, aby ste ich mali podľa svojho gusta. Necháme ich vyplávať, chvíľku povaríme,
Mäso oberieme od kostí, zeleninu nakrájame na menšie kúsky,
pridáme k uvareným haluškám, necháme ešte chvíľku prevrieť a vypneme.
Do cesta na halušky si môžete zamiešať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňaťku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané rizoto | Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami | Domáce tiramisu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana K. (janaka) ID 4725 (21.11.2010, 11:22)
Mnam, varim ju uz niekolkykrat, je (Y) (Y) (Y) Dakujem za inspiraciu (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu