. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový (hruškový) koláč - RECEPT 18635

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 52602 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Jablkový (hruškový) koláč


[ recept č. 18635 zo dňa  ]


Jablkový (hruškový) koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 1 hera, ½ prášku do pečiva, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, postrúhané jablká alebo hrušky, trochu masla

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že je tu už veľa jablčníkov. No skúste ak chcete. Tento mám tiež od mojej starej mamky. Včera som skúšala miesto jabĺk dať hrušky. Bol výborný. Tak tu je recept:

Jablká (hrušky) udusíme na masle spolu s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť ( môžme pridať aj hrozienka a škoricu).
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme tuhé cesto. Vyvaľkáme na 2 pláty. Prvý dáme na vymastený, múkou vysypaný plech( prenesieme pomocou valčeka). Dáme naň jablkovú (hruškovú) plnku a prikryjeme druhým plátom. Vrchný plát popicháme trochu vidličkou . Dáme piecť pri teptote 180 C - 30 minút (záleží od rúry - kým nie je vrchný plát upečený do zlatohneda).Upečený posypeme práškovým cukrom.
<< Medvedie lapky | Jablkový (hruškový) koláč | Brioškove kroasanty plnene vanilkovym kremom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (10.10.2012, 15:04)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mňamkáááá hruškovááá (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)práve dopekááám
ODPOVEDAŤ
Gabika P. (ifi) ID 22334 (21.7.2011, 16:24)
Skvelý koláčik, už dávno som hľadala tento recept. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (25.7.2011, 22:04)
(L) (L) (L) Gabika, ďakujem za pekný komentárik, som rada, že chutilo, receptík mám od svojej starej mamy- no a tie sú vždy najlepšie (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Evka T. (Evkacka) ID 29157 (17.10.2010, 14:40)
ja odpadnem (clamp) (clamp) vyborný koláčik :-$
hladala som naň receptík, bo je to pre mňa ozaj koláč starej mamy, papala som ho hadam od dvoch rokov a tento receptík je fantastickýýýýýý, rýýýýchly a jednoduchýýýýý (Y)
dakujeme za tip, teraz je jablčková sezona tak sa bude vypekať (L)
ved som jeden plech vybrala pred pol hodinou z truby a už je koláčik fuč, (6) tak idem zarobiť ešte raz :-$
už si píšem receptík do múdrej knižky a musím pripísať že ho treba z dvojitej dávky (smich)
dakujeme, veľmi sme si pochutili
(jablka) (jablka) (jablka) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (17.10.2010, 20:25)
Evka, ďakujem za milý komentárik (L) (L) (L) (L), som rada, že chutilo (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (6.10.2009, 14:16)
Ahojte a mozem pouzit maslo???? obycajne ine nemam, Dakujem
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (6.10.2009, 16:52)
Erika, maslo nie. Hocijaký rastliný tuk - Hera, Palmarín... :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (janica251) ID 82644 (5.10.2009, 17:46)
super receptík (Y) (Y) (Y)robievam i ja a môžem potvrdiť, že je fantastickýýý! doma sa nevedia dojesť, ked ho upečiem (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.10.2009, 20:17)
Janka, aj u nás sa rýchlo (zajic) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (slobodka) ID 81076 (5.10.2009, 14:55)
takýto robievam aj ja ale jablká nepodusim
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.10.2009, 20:16)
Majka, jablčka dusím lebo je koláčik chutnejší, ale nič sa nepokazí ak sa jablčka nedusia. Každý podla chuti. :-D (hello)
ODPOVEDAŤ
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (5.10.2009, 14:31)
Henrietka aj ja mám taký istý recept od mojej mamy,skúšala som ho aj s Palmarínom.Môžem potvrdiť tvoje slová je výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.10.2009, 20:13)
Miladka, ďakujem za pekný komentárik. Do receptu sa vlastne môže použiť hociaký rastliný tuk. :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu