. .. .. .. .. .. .
. .

domáca griotka*** - RECEPT 1788

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁPOJE, DRINKY

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


domáca griotka***


[ recept č. 1788 zo dňa  ]


domáca griotka***


POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvé višne ( 4litre), 1kg cukru, 1 liter rumu, lieh alebo vodku podla uváženia, 5 litrové sklo s uzáverom.... pevnú vôľu

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je dobrota mojej maminky. Postup budem dopĺňať postupne, ako budeme robiť jednotlive kroky... Ak máte zvyšné višne, urobte si a neoľutujete :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Umyjeme si višne a pripravíme cukor, rum a sklo.
Do čistého skla ukladáme po vrstvách cukor a višne....cukor a višne.... až skončíme cukrom. Uzatvoríme fľašu a necháme postáť na tmavom a chladnejšom mieste (komora, špajzík) do druhého dňa.
Na druhý deň zalejeme rumom....mal by byť až nad cukor a višne.
Uzatvoríme a vložíme do komory na 6-8 týždňov. Poznačte si do kalendára, aby ste nezabudli. V tomto čase višne s cukrom a rumom raz do týždňa premiešajte drevenou varechou. Potom bude nasledovať scedenie a riedenie alkoholom... keď precedíte, višne si nechajte ...je to ozajstná mňamka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Koláčová klasika-kysnutý slivkový koláčik s mrveničkou | domáca griotka*** | cukinova polievka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava T. (camomile17) ID 125509 (16.6.2014, 14:42)
(child11)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (marta7) ID 34320 (upravené 4.2.2012, 20:27)
ooch baby, vonku nejakých -15, "čerstvý" severák (zima) (zima) (zima), snehová prehánka (koule)a vy že višne... ale by som si dala 8o| 8o| 8o| (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Julia S. (julll) ID 15210 (16.6.2011, 21:48)
.
ODPOVEDAŤ
Ingrid M. (inda) ID 1015, mimibazar.sk/inda (7.11.2008, 9:45)
Robila som z čerešní a bola vynikajúca |:o) |:o) |:o) (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.11.2008, 15:29)
Ingrid, naozaj sa velmi tesim :) (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (16.7.2008, 7:55)
z višní, ktoré Vám zostanú po griotke môžete robiť aj višne v čokoláde. Na to si šetrite malé kelímky od smotanky do kávy alebo podložky z bombonier. Roztopte čokoládu nad parou, naspodok kelímku alebo do jednotlivých dielikov v podložke z bomboniery dajte trochu čokolády, nechajte stuhnúť, dať višne, opäť zaliať čokoládou. Nechať stuhnúť v chladničke. Vytlačiť zo spodu a dať do malých papierových košíčkov.
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (15.7.2008, 19:58)
Síce túto griotku robím už niekoľko rokov nemám presne odmerané množstvo višní, ale dávam do 5 litrového pohára višne umyté a neodkôstkované /lepšie menšie/ striedavo s1 kg cukru. Zalejem potrebnou dávkou rumu - musia byť zakryté. Nechám v pohári uzavretom celofánom 3-4 týždne, v chladnej a tmavšej miestnosti pri občasnom pretrasení obsahu. Po tomto čase scedím, pridám znova rum podľa potreby a griotkovú esenciu. Overené a všetkým dookola vždy nesmierne chutí. Višne, ktoré po scedení ostanú,nechám odkvapkať, dám do uzatvárateľných pohárikov a vydržia nielen do Vianoc, ale prinejmenej do budúcich, verte.
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (11.7.2008, 9:27)
Domáca griotka iná verzia:
1 kg višní
1 kg cukor
1 liter bieleho destilátu
1 liter červené víno
3 cm celej škorice
2 plátky citrónu,
zakryť tanierikom
občas premiešaťa by sa cukor rozpustil
lúhovať pokiaľ väčšina višní neklesne na dno.
Ak dávate ovocie do rumu, vždy má rumovú príchuť a neprejaví sa chuť ovocia.
Z tohoto dôvodu aj pri bowle sa dáva ovocie do vodky a nie do rumu.
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.7.2008, 10:32)
hmmm...ale ta nasa ma chut visni.... *-) *-) *-) a aj farbu...
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (11.7.2008, 9:34)
Anka, nerozumiem tomu, 3 cm celej škorice *-) ? Vysvetli to mne, ako začiatočníčke ;-) .... Ďakujem (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (14.7.2008, 10:03)
škorica sa predáva mletá alebo celá. Celá škorica to je taká skrútená suchá kôra, ktorá sa melie na mletú škoricu. Takže z celej škorice odlomiť cca 3 cm kúsok
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (10.7.2008, 23:16)
*-) ešte jeden dotaz ..kde to najlepšie uskladniť..akože nie že by sa tu trhal niekto to vypiť..skôr aby sa to nepokazilo-nekvasilo...komoru máme dost teplu...skôr do chladničky??alebo stačí to mať na tmavom mieste niekde v kredenci medzi bežnym alkohol ?? *-)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.7.2008, 10:31)
My to drzime v komore ...je taka normálna ...aj okno tam máme a je stale otvorene... ale nie moc studená. Ono to vobec nekvasi. (hello)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (10.7.2008, 23:06)
:-) dakujem za receptík. .. (F) už su višničky pekne naložené a už len čakať (sampus) a potom budeme (drink) (drink) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (3.7.2008, 15:40)
Slavka, ja som si to nejak poplietla, a navazila som 4kg visni :-S, je to to iste ako 4L, asi nie, vsak??? tak som do pohara dala 2kg, lebo sa mi to zdalo nejak moc, zasypavala som to cukrom a veru rumu som musela dat az 1,5L, aby bolo zakryte...tak neviem, co z toho bude??? nemam doplnit este tych visni?? alebo to uz mam nechat tak???? +o(, dakujem za radu (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (3.7.2008, 21:55)
Urob si to do dvoch flias...neolutuješ.... :) to, ze si dala viac rumu nevadi, das menej liehu...aby to nebolo velmi silne. Ono ked sa vyluhuje a rozpusti cukor, uviš, ked ochutnaš....mnam :) (L) (L) a tie visne, co Ti ostanu....tak to je mnamka....len sa mi z toho toci v hlave 8-| 8-| 8-|
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (15.7.2008, 19:03)
dakujem za rady, uz sa luhuju visnicky, robim to poprve, tak som zvedava, co z toho bude, ale zatial to vyzera dobre (D) (D) (D), tesim sa na visnicky, chcela by som si ich nechaj aj na vianoce do guliciek, len neviem, ako ich dovtedy uskladnim *-) *-), v poharikoch, alebo v mraze??? :-) :-) ale ked tak nad tym rozmyslam, mozno ich vsetky vyjem hned po scedeni, to bude 8-| 8-| 8-| :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (1.7.2008, 14:49)
Pridávam recept na griotku, ktorú robím roky rokúce
1kg višne, 1kg cukor,1 liter bieleho destilátu (vodka a pod.)1 liter červené víno, 3cm kúsok celej škorice, 10 klinčekov. Lúhovať cca 1 mesiac - keď višne klesnú na dno, občas premiešať. Pohár niečím zakryť , napr.:malým tanierikom.
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (1.7.2008, 19:58)
skusime ja toto, vypada to dobre (Y), potom uz len (drink) (sampus) (D). vdaka za receprik (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (1.7.2008, 13:59)
hallo :-) chcem sa len spytat, ze kolko alkoholu po scedeni treba pridat?? mame vela visni a idem skusit tento receptik, len ten zaver akosi nechapem :-).
a este, ten liter rumu bude stacit na zaliatie tych 4l visni?? netreba viac?? (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (1.7.2008, 15:31)
rum treba liať tak, aby boli cele visne zakryte.... a ten zaver: Po 6. tyzdnoch scedíte visne....šťavu, co Vam ostane, zriedite destilatom... je to uz len na Vas, aku silnu chcete...ja davam tak liter vodky....alebo 1/4l liehu...premiesat a nechat odstat (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (1.7.2008, 19:57)
(Y) (Y) (Y)dakujeeeem, uz som pochopila, zajtra idem sklbat visne a robit, dufam, ze na tom nemam co pokazit ;-) ;-), (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (15.7.2007, 18:39)
Slávuška dúfam,že si tam naliala dosť toho rumu nech to má nejakú silu nie nejaký panč :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.7.2007, 22:02)
neboj moja...davam tam lieh...joooj ta pise ... (D) (D) (D) (H)
ODPOVEDAŤ
Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (14.7.2007, 11:28)
Jééééj, aj ja mám už naložené višne...denne na to pozerám a preklínam čas...ja už cééém chlastááááť (H) (D)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.7.2007, 18:45)
no nemá to chybu...ale ja viac oblubujem tie visne co ostanu z rumu..... take scvrknute...ale bozské.... :-) tusim sa take davajú do višní v čokoláde *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (15.7.2007, 11:47)
Júúúj Slávka, ani nespomínaj.....ja to dávam do piškótových guliek a potom musím strážiť chladničku, lebo by mi ich Tomino (9 rokov) všetky pojedol ;-) A sú super aj do bábovky, či pudingu a tvarohových krémov ... ale dosť, lebo oslintám klávesnicu :-|
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (14.7.2007, 12:54)
:-Daj ja chcem (D)a toto skús urobiť aj s čučoriedkami (PL) :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.7.2007, 18:46)
s iným ovocim som este neskusala.... *-) *-) *-) musim to navrhnut ... rodinnej kucharke :-) (H) (H) (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu