končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) Bravcova panenka plnena susenymi slivkami, bozskaaaaaaaaaaaaa slivkova omacka a gomboce[ recept č. 17273 zo dňa 23.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na maso: 500 g (aj viac podla poctu osob) bravcova panenka, sol, korenie,3 PL oleja, 2 PL medu, 1/2az 1 KL chili mletej papriky, 200 ml vyvaru (moze byt aj bujon z kocky) Na omacku: 250 g susenych sliviek (bez kostok), 100g slivkoveho lekvaru, 40 g masla, 1 kopcovita PL hl. muky, 1 KL skorice, 5-6 klincekov, 1 KL citronovej kory, par kvapiek citronovej stavy, prip. trochu cukru Na gomboce: 2 hrnceky polohr. muky, 2 vajcia, 4 rozky, (alebo primerane mnozstvo bieleho chlebika, zemli) sol, trochu vody POSTUP PRÍPRAVY v obrazkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI panenku umyjeme, odblanime a urobime v prostriedku otvor. Masko je velmi jemne, takze staci trosku narezat a potom prstom urobime priestor pre slivky panenka naplnena slivkami. Do jednej polky mi voslo 5 susenych sliviek. Zbytok som pouzila na omacku. Slivky som nemocila, iba ich oplachla lebo boli makke. konce uzavrieme sparatkami, osolime, okorenime masko opecieme na panvici z kazdej strany opecene masko vyberieme do zapekacej misy. Z 2PL medu a 1/2 az 1 KL chili ml. papriky si urobime zmes, ktorou potrieme opecene maso, podlejeme 200 ml vyvaru a dame do rury zapiect na 180 stupnov cca 20 - 25 minut. Pocas pecenia obcas mozeme poliat vypekom upecene masko udrziavame v teple zvysne slivky, ktore nam ostali dame varit do maleho mnozstva vody. Pridame 1 KL skorice, 5-6 klincekov, 1 KL citronovej kory ( ja som pouzila susenu). Varime cca 15 minut rozvarene slivky rozmixujeme ponornym mixerom. predtym vsak nezabudnite vybrat klinceky:). Pridame slivkovy lekvar a este spolu premixujeme maslo rozpustime, pridame 1 PL muky a hned ako nam trochu zruzovie, pridame rozmixovanu slivkovu masu ak je omacka husta, pridajte trosku vody, dobre rozmiesajte a nechajte prevriet. Omacka nesmie byt ani riedka, ani husta. Ja som riedila vodou az na trikrat. Vzdy len po troske. hotovu omacku ochutnajte a podla potreby dochutte bud troskou cukru alebo par kvapkami citronovej stavy. Omacka ma mat jemno korenisto-sladkavo-kyslavu chut nadrobno nakrajane rozky (biely chlebik, zemle) opecieme na suchej panvici z muky, vajec , soli a trosku vody (cca 1/2 pohara, mozno 3/4) vymiesame cesto aopatrne zamiesame opecene , vychladene rozky takto to vyzera uz aj s rozkami do vriacej vody lyzicou kladieme gomboce. Lyzicu si namocime do vody, odkrojime nou z cesta gomboc, trochu mozeme obtriet o stenu misy, akoze ich trochu vyformujeme a kladieme do vriacej vody gomboce varime cca15-20 minut (treba vybrat na maly tanierik a pozriet, ci su uz uvarene) Uvarene vyberieme pomococu dierkovej lopatky do studenej vody, iba ich akoze oplachneme a prelozime do odkapavacej misy gomboce narezeme na platky, maso tiez a prelejeme bozskou slivkovou omackou:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lenka W. (Slenky) ID 302403 (10.2.2015, 9:58) | |
Mam panenku v chladnicke tak som hladala inspiraciu a uz som aj nasla! vecer idem na to | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (1.1.2015, 20:49) | |
... panenku plnenú slivkami robím aj ja ... výborná záležitosť | |
ODPOVEDAŤ |
Martina L. (tinkala) ID 190698, mimibazar.sk/tinkala (1.1.2015, 14:58) | |
Vynikajúci receptík Mali sme ako novoročné papaničko a zožal obrovitánsky úspech Ďakujeme za receptík... | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.6.2014, 8:05) |
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (21.6.2014, 22:00) | |
ODPOVEDAŤ |
andrea m. (andinka001) ID 121409 (16.10.2012, 14:24) |
Dnes som recept skusala s kamaratkou a musim povedat ze ta omacka je fakt bozskaaaa aj ked sme tam nedavali muku lebo aj tak sme to mali huste. A tie gomboce sa nam moc nevydarili, cesto sa dost lepilo.....ale nevadi, nabuduce to robim s ryzou Vynikajuci recept si pridavam medzi ostatne |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra S. (srdiecko05) ID 70689 (26.2.2012, 8:47) |
veľmi skvelý a chutný recept |
ODPOVEDAŤ |
REACTION s. (handbag) ID 116441, mimibazar.sk/handbag (17.2.2012, 16:18) |
perfektný receptík - super mňamka, všetci sa len zalizovali |
ODPOVEDAŤ |
Erika Ž. (sedna) ID 193170 (20.12.2011, 15:19) |
ODPOVEDAŤ |
gabriela Š. (apollko) ID 60862 (4.7.2010, 13:34) | |
No mňam dobrotka, myslím, že veľa Slovákov nie je na takéto chute ako kombinácia mäsa a sladkého zvyknutá. No a ešte mi poraďte ako mám vybrať tie klinčeky z tej omáčky keď to je všetko rovnakej farby. Z piatich som našla iba JEDEN. Nikto si to však nevšimol |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.7.2010, 19:41) | ||
Neviem, ale nam mamka robievala tuto omacku este ako detom. No mozno, ta panenka nebola plnena susenymi slivkami, ale hlavne je to, ze je to eno-nuno papkanicko. A s tymi klincekami si nerob starosti , ja som dopadla obdone ako ty, ale nastastie si to tiez nikto nevsimol. A mozno som ich aj mixla | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka K. (lllenka) ID 62141 (24.1.2010, 13:40) |
Ahoj, našla som tento recept, keď som hľadala slivkovú omáčku - urobila som omáčku ku grilovaným marinovaným kuracím stehienkam a k tomu tie gomboce - manžel bol nadšený, ďakujem Lenka |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.1.2010, 20:28) | ||
Lenka, velmi sa tesim, ze vam chutilo. Pozdravujem pana manzela | ||
ODPOVEDAŤ |
TATIANA T. (TANAT) ID 33530 (3.10.2009, 13:42) | |
mnamka prave som to spravila s morcacim maskom na sposob rolady odporucam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.10.2009, 18:06) | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea S. (judama) ID 32160 (20.9.2009, 14:47) | |
bravčové ja nemôžem , s kuracími prsiami to už asi nebude suprove, čo? | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.9.2009, 20:07) | ||
Andrejka, ja si myslim, ze to kuracie masko bude uplne v pohode. Ved ta panenka ked sa pripravila, tak trosku mne aj pripominala akoby kuracie masko. Ja osobne mam rada maso a hlavne kuracie v kombinacii s ovocim. Myslim, ze nic nemozes pokazit. Ak vyskusas, daj vediet prosim, ako chutilo. papa Ada | ||
ODPOVEDAŤ |
Katka S. (lakra) ID 16404, mimibazar.sk/lakra (9.9.2009, 21:43) | |
robila som je to super,len sme mali ktomu zem.kašu ,nestíhala som | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.9.2009, 10:07) | ||
Katka aj s ryzou aj s kasou je to super a mne tu ide hlavne o tu uuuuuuuuuuzasnu chut slivkovej omacky. Mnam. Skoda,ze sa mi uz minul slivkovy lekvar a si predstav, ze tu nie je dostat slivkovy lekvar. Kadejaky iny sa da kupit, len slivkovy nie. | ||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.8.2009, 20:21) | |
Adrika, pošli kúsok mäska... Dala by som si.... .... | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.8.2009, 20:26) | ||
Zlatka, poslala by som, poslala, ale zial uz nie je co Mne najviac chutila ta omacka s gombocami, no a mojej drahej polovicke samozrejme masko. | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.8.2009, 21:24) | |
jaaaaaaaaaaj toto je dobrotka a tie gomboce som jedla naposledy asi u našej mamky s mäskom na smotane , žiaľ už si budem musieť urobiť sama podľa tvojho receptu dik za pripomenutie nášho detstva a mladosti | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.8.2009, 19:56) | ||
Nemas zaco draha | ||
ODPOVEDAŤ |
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (23.8.2009, 21:05) | |
Toto mäsko som už robila,ale dávno...ďakujem za pripomenutie Je to naozaj výborné,teraz mám aj slivky nasušené,takže najbližšie už viem, aké bude menu | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.8.2009, 19:55) | ||
ODPOVEDAŤ |
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (23.8.2009, 20:44) | |
Vyzera to vyyyyyyborne, urcite vyskusam....gomboce ja robievam, poznam to pod nazvom "knofle"... | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.8.2009, 19:55) | ||
zaujimavy nazov, este som to nepocula | ||
ODPOVEDAŤ |