. .. .. .. .. .. .
. .

Tekvicovo-cuketovy nakyp - RECEPT 16955

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 47050 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Tekvicovo-cuketovy nakyp


[ recept č. 16955 zo dňa  ]


Tekvicovo-cuketovy nakyp


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky * tekvica * cuketa * smotana na varenie * syr v crievku * cibula * cesnak * udeny tvrdy syr * sol * korenie * vegeta * sojova omacka

POSTUP PRÍPRAVY

V obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zemiaky ocistime a nakrajame na platky.
Rovnako nakrajame na platky tekvicu a cuketu.
Janskeho misu, pripadne pekac dobre vymastime a na dno navrstvime zemiaky, ktore posolime.
Postupujeme tekvicovou vstvou, cuketovu vsrstvou, opat zemiakovou... atd. Striedame ich podla potrebneho mnozstva. Kazdu vsrstvu nezabudnime posolit.
Vrstvenie ukoncime bud tekvicovou alebo cuketovou vrstvou. Priryte takto pecieme v rure na 180C cca 40 min.
Pripravime si syrovy besamel: na tuku oprazime do zlatista cibulu s cesnakom.
Pridame vytlaceny crievkovy syr, smotanu na varenie a priblizne 1/4 litra vody. Spolu rozvarime. Pokial sa nam zmes zda byt riedka, pridame trosku solamylu, ktory sme rozmiesali vo vode. Dochutime solou, vegetou, korenim, sojovou omackou ... vsetko podla chuti. Ja tento besamel este rozmixujem v tejto faze ponornym mixerom, zda sa mi potom ta zmes chutnejsia a jemnejsia.
Udeny syr postruhame a vysypeme ho do prevareneho besamelu. Dobre rozmiesame tak, aby sa syr uplne roztopil.
Syrovu zmes vylejeme na zemiaky s tekvicou a cuketou a dame do rury na rovnaku teplotu este na priblizne 30 min. zapiect.
Pred podavanim nechame trosku vychladnut. Velmi dobre nakyp chuti so zeleninovym salatom! Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Maruškina božská žemlovka | Tekvicovo-cuketovy nakyp | Tekvicova omacka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.5.2016, 16:32)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (6.9.2009, 14:05)
vyzera super, nakypy milujem (pl)
ODPOVEDAŤ
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (6.9.2009, 15:16)
tak urcite vyskusajte, je to vyborne - odporucujem nechat poriadne vychladnut a papat az vlazne.. vtedy je to este lepsie (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.7.2010, 12:39)
noooooo, isto isto, len cakam na tekvicu |:o)
zial sa mi tak krasne nakrajana zeleninka asi nevydari, s cim to robite??
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (20.9.2010, 22:07)
Anetka, mam na to take specialne krajatko - je to z trhov - je to iba taky vlneny kusok nerezoveho pliesku a tym sa to seka... (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.8.2009, 20:09)
už aj ho kopírujem a posielam kolegyni - tá takéto receptíky zbožňuje (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (13.8.2009, 7:58)
dufam, ze bude chutit :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu