. .. .. .. .. .. .
. .

Náš domáci kečup- výborný - RECEPT 16679

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Náš domáci kečup- výborný


[ recept č. 16679 zo dňa  ]


Náš domáci kečup- výborný


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme.
Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-)))
Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,)
<< Kittynka III. | Náš domáci kečup- výborný | cuketové čatné >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
michaela h. (misaha) ID 259818, mimibazar.sk/misaha (24.8.2015, 15:07)
dnes som robila a je fantasticky...a idem druhu davku teraz ale pikantny (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (30.8.2015, 9:53)
som rada, že chutí, mi už máme tiež kopec poharov urobených ,-)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (1.9.2014, 10:07)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (29.8.2011, 16:44)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (6.7.2012, 12:44)
ďakujem (L) odporúčam vyskúšať ,-) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (22.9.2009, 17:41)
tento aj my doma robievame... :-)..je naozaj výborný... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (25.9.2009, 19:08)
tak veru, my sme zatiaľ robili zo 7kg paradajok... :-D snáď do novej sezóny vydrží :-D
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.8.2009, 13:58)
Krásna farba (Y) (Y) (Y) Maminka doma robievala kečup, dávala doň to isté, ale cviklu asi nie. Ale asi je to vynikajúci nápad... kvôli farbe. Mňáááám!!! Dám do obľúbených (L) (L) (L) Prosím ale koľko kečupu vyjde z 1 kg rajčín a uvedených ingrediencíí? Stačí orientačne.. dik :-)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.8.2009, 16:32)
presne aj my sme robili kedysi kečup bez cvikly a malo to takú mierne hnedastú farbu, nechutil zle, ale vzhľadovo nebol až taký lákavý... a mamka minulý rok doniesla odnekiaľ recept, tak reku, že vyskúšame... ta cvikla s farbou urobí fakt divy :) ale samozrejme aj s chuťou ;)

no my už nerobíme len z takej malej dávky, teraz sme robili z trojitej :) a ešte budeme robiť :) ale keď to porátam, tak 3-4 veľké 7dcl poháre asi vyjdu z tohto počtu
ODPOVEDAŤ
Erika Š. (spanielka11) ID 87329, mimibazar.sk/spanielka11 (1.9.2016, 20:56)
Dobry vecer.kecup je chutovo (Y) skvely ale je riedky. Neviem preco. Mozno som dala viac rajcin. No mam ho ako dzus. Viete poradit ako zhustne? Dakujem 7 (flower) (Y). Erika
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (2.9.2016, 20:01)
Dobrý večer, bohužiaľ len stáť pri ňom a vyvárať, ako džem.... ale bude hustý potom :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu