. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi ) - RECEPT 16350

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi )


[ recept č. 16350 zo dňa  ]


*♥*Rybárska bašta *♥*                                                                            ( zapekané filety so šampiňónmi )


POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 - 1 kg filé z tresky (alebo pangasius), 1 cibuľa, 15 dg šampiňónov, 2 žĺtka (ja dávam celé vajíčka) ,1 PL horčice, 1 kyslá smotana, petržlenová (alebo iná) vňať, soľ, vegeta, grilovacie korenie, mčk, 1/2 citróna, kúsok oravskej slaniny, 3 - 4 PL oleja, 10 dg eidamu (alebo pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Filé umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Otočíme a pláty posolíme a okoreníme (po obidvoch stranách).
Z jednej strany dáme grilovacie korenie. Necháme ich odležať aspoň 20 minút v chlade.
Do zapekacej misy dáme na dno na drobné kúsky pokrájanú oravskú slaninu a polovicu nadrobno pokrájanej cibule.
Na panvici rozpálime olej a filety na ňom opečieme.
Priamo z panvice ich kladieme do zapekacej misy tak, aby sme pokryli dno. Výpekom ryby polejeme.
Pripravíme si omáčkovú zálievku: Vajcia rozmiešame s horčicou,
pridáme kyslú smotanu,
pokrájanú cibuľu, vegetu a mčk. Do omáčky vmiešame bazalku alebo inú zelenú vňať.
Polejeme ňou uložené rybky
a navrstvíme na to hrubšie pokrájané šampiňóny (najlepšie čerstvé, hoci v mojom prípade to boli mrazené)
Pečieme v rúre cca 20 - 30 minút a pred dokončením posypeme strúhaným syrom.
Hotové!
Papáme so zemiakmi v akejkoľvek úprave a s nakladanou alebo čerstvou zeleninou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jahodove recepty pre inšpirácii | *♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi ) | PARÍŽSKE ROŽKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (11.8.2018, 14:18)
Jo, ty bláho, tohle musí být baštička (Y) To někdy vyzkouším (Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.3.2012, 14:55)
:-)
ODPOVEDAŤ
Michaela F. (miša23) ID 10409 (6.3.2012, 14:09)
(Y) (Y) (Y) (Y) Kristínka, tak toto je naozaj bašta baštovitá, veľmi nám chutilo (L) (L) (L) (L) Ďakujem za skvelý receptík ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.3.2012, 19:36)
Miška, už tu leží ten recept 3.rok a ty si prvá, ktorá si všimla, že je fajn :-) Naozaj to je výborný spôsob prípravy rybky, ked nechceme vyprážať... Miška, ďakujem i ja (L) (L) (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.7.2009, 20:47)
Bašta = mňamka (keby náhodou niekto nevedel :-) )
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu