. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekané zemiaky s zeleninou - RECEPT 15860

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 99302 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Zapekané zemiaky s zeleninou


[ recept č. 15860 zo dňa  ]


Zapekané zemiaky s zeleninou


POTREBNÉ PRÍSADY

cuketu baklažán nové zemiaky paradajky čerstvý tymián rascu 2-3 strúčiky cesnaku 2 vajíčka trochu prerastanej slaniny mozzarellu pochúťkovú smotanu soľ čierne korenie olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán nakrájame na kocky, osolíme a necháme v sitku odpočívať aspoň pol hodinu. Keď pustí nahorklú šťavu, prepláchneme ho studenou vodou a osušíme.



Dokiaľ baklažán púšťa horké slzy, pripravíme si zálievku: V miske rozšľaháme 2 vajíčka, pridáme 2-3 rozdrvené strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme pochúťkovú smotanu a rozmiešame to na homogénnu masu.

Zapekaciu misku vytrieme olivovým olejom. Na spodok poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť cuketa, nakrájaná na kocky, nasledovaná kockami baklažánu a paradajkami, takisto nakrájaných na kocky. Pridáme slaninku (samozrejme nakrájanú na kocky), posypeme nasekaným tymiánom a rascou. Takto vytvorené vrstevnice prelejeme pripravenou cesnakovo-smotanovo-vaječnou zálievkou a pokračujeme v budovaní ďalšieho poschodia, až pokiaľ sa neminie stavebný materiál. Na záver poukladáme na vrch kolieska mozzarelly a ozdobíme tymiánom.


Vložíme do vyhriatej rúry (200° C) a pečieme asi 25-30 minút, dokiaľ mozzarella nedostane peknú zlatohnedú farbu.


Dobrú chuť.
<< Krémové srdiečko | Zapekané zemiaky s zeleninou | Svadobná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ingrid Š. (inya1) ID 70625 (4.7.2009, 22:26)
tak toto by som si hneď dala (X) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.7.2009, 21:24)
vyzerá to ozaj dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Lea332) ID 99302 (4.7.2009, 21:37)
a chutná ešte lepšie
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu