končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
OMÁČKY |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) *♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*[ recept č. 15777 zo dňa 30.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa. Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť. Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)). K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom. |
Renáta Švantnerová (Renikka) ID 141398, mimibazar.sk/renikka (21.2.2022, 8:03) | |
Začínam variť | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.4.2014, 9:40) | |
už sa varí.... | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2014, 10:39) | ||
tiež som dnes uvažovala, že spravím, ale munície nebolo dosť tak robím hrachovú | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (27.3.2013, 1:09) | |
jaj, toto mám radaaaaa Ukladám si recept a najbližšie uvarím | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.3.2013, 12:23) | ||
ja tiež, ale často to nevarievam... lebo potom tie následky | ||
ODPOVEDAŤ |
Ján H. (janhofman) ID 335380 (2.4.2022, 17:26) | ||
Následkom sa dá predísť: 1. Priviesť fazuľu do varu na 2-3 min 2. Prepláchnuť, dať čistú vodu a zopakovať ešte raz. 3. Po druhom prepláchnutí pokračovať vo varení. |
||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.6.2009, 18:10) | |
hneď by som si dala | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.6.2009, 22:26) | ||
xixixi tak už si dala namočiť fazuľu ? | ||
ODPOVEDAŤ |