. .. .. .. .. .. .
. .

Pivový pšenično- ražný chlebík, neskutočne dobrý! - RECEPT 15700

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 65067 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Pivový pšenično- ražný chlebík, neskutočne dobrý!


[ recept č. 15700 zo dňa  ]


Pivový pšenično- ražný chlebík, neskutočne dobrý!


POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej muky, 250g raznej vyrazkovej muky, vacsia polovicka drozdia, 1/2CL cukru, 1CL soli, 1/2CL mletej rasce, 3dl piva, ovsene vlocky na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Pivo, rascu, cukor, sol, muky a drozdie dame do DP na program cesto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

vymiesene a vykysnute cesto si na pomucenej doske vytvarujeme do tvaru bochnika
nejako takto, a nechame kysnut asi 2O minut
potom si bochnik podsypeme ovsenymi vlockami (plech nemastime), bochnik potrieme rukami teplou vodou a posypeme vlockami. Spravime po povrchu zopar zarezov a nechame este kysnut asi 20 minut, potom dame upiect najprv na 230st. na 15 minut a potom stiahneme na 200stupnov a dopekame asi 25 minut do zlatista a chrumkava
Kto nevyskusa, moze lutovat :-)...kôrka chrumkava a ta striedka....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Trasená banánová torta | Pivový pšenično- ražný chlebík, neskutočne dobrý! | papuče-důchodky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva S. (uzjeto) ID 140159 (16.3.2010, 17:40)
ahoj klaudia, upiekla som tvoj fantastický chlebík, moc chutil, iba som zrejme niekde urobila chybu, lebo mi z neho opadávali tie ovsenné vločky, Môžeš mi poradiť, ako to robíš, že ich máš prilepené?
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (16.3.2010, 18:44)
Evi, som rada ze vam chutil- ja chlebik rukou potriem vodou a dam si do hrste vlocky a tak to nejako po tom chlebiku rozotriem dlanou a troska ich tam tak popritapkavam, -ale aj mne trocha poopadavaju, ale vacsina drzi- dufam ze som troska pomohla (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (uzjeto) ID 140159 (17.3.2010, 13:18)
ďakujem, inak bol ozaj fantstický a ešte aj na druhý deň sa vôbec nedrobil. (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (22.1.2010, 18:18)
Ahoj Klaudia,
dnes som upiekla tvoj chlebik, ale v mojej DP... No, musim povedat, ze dostala poriadne zabrat, bola to fuska, aj ja som sa pri tom dobre zapotila...uff ;-) Ale asi som si to sama zapricinila...mala som totizto malo hladkej muky, cca. 200g, tak som ju doplnila cca. 100gr hl. psenicnou celozrnnou + 300 g raznej celozrnnej muky som pouzila...Cesto bolo strasne huste, tazke, musela som dolievat vodu na 2x, spolu mozno aj 100ml...Chlebik sa nakoniec krasne upiekol, sice moc nevykysol, ale chutovo je vnikajuci (Y)...
Este mam jednu otazocku: aka je to razna vyrazkova muka? Je to tiez celozrnna muka?
Nabuduce sa skusim pridrzat presne receptu, verim ze vysledok bude taky, aky ma byt :-)
papa
G. (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (22.1.2010, 21:43)
Ahoj, Gabika....tak ak si dala 600g muky miesto 500g, tak to je urcite vela ;-) Ja ked som robila tento chlebik, tak to cesto je uz s 500g dost huste (cinky) a pekarnicka ma co robit aby miesila...super ale ze si si nakoniec poradila (clamp) a ze aj chuti- razna vyrazkova muka je podobna ako psenicna hladka muka, ale je trocha farebne tmavsia, ale bez supiek zo zrn. a celozrnna razna potrebuje asi viac casu na nakysnutie, a treba jej dat asi menej, inak ten chlebik bude ubitejsi. Niekde na nete som dokonca nasla recepty na chleba z raznej muky, kde sa davala miesat do pekarnicky razna muka s vodou vecer, nechalo sa to postat a na 2.den sa pridali ost. suroviny a az potom sa po vykysnuti piekol chlieb. (balicek)... inak ja som taka ista- tiez si prisposobujem recepty podla toho co mam doma, a nie vzdy to dopadne tak ako si predstavujem ;-) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (23.1.2010, 21:13)
Ahoj Klaudia,
Bozenku moj, az teraz som si vsimla, ze som omylom napisala 300g namiesto 200g ;-) :-o...takze nedala som spolu 600g muky, ale len 500g...Ale mas pravdu, tym, som som vyse 1/2 muky nahradila celozrnnou, ci uz raznou alebo psenicnou, bolo to cesto aj chlebik taky ubitejsi...
U nas je totizto okrem hl.,hr. a polohr. muky problem dostat vobec nejaku inu a ja som natrafila iba na tieto...Musim si pozhanat nejake fajnove a potom bude pecenie jedna radost (Y)
(L)
ODPOVEDAŤ
Alena B. (jajulik) ID 64323 (30.12.2009, 11:30)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (24.10.2009, 0:53)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (23.10.2009, 21:30)
nie je to veľa 300 ml piva na 500 kg múky? Nie je cesto potom veľmi riedke? Tuším ho vyskúšam. nejaký pivný som už robila a veľmi nám chutil, len tam nešlo toľko tekutín.
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (24.10.2009, 0:55)
praveze cesto na tento chlebik je take hutnejsie, vobec nie riedke. Ja niektore chleby robievam az z 350ml tekutiny na 500g muky. A tento chlebik je asi najlepsi aky som doteraz piekla- stavnata makka striedka a chrumkava korka (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (21.8.2009, 19:01)
dnes som piekla tento skvelý chlebík, trošku som sa bála ako to dopadne s tým pivom :-| (B) ale som rada že sme vyskúšali niečo nové, chlebík každému veľmi chutil (hotdog)

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=573691
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (21.8.2009, 22:32)
krasne sa ti podaril Alexandra (Y) som velmi rada ze vam chutil, dnes sa ma aj sestra pytala, ci tam to pivo necitit ;-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mimuš24) ID 107811 (14.8.2009, 19:56)
Dnes som piekla Váš chlebík. Je úžasný, ďakujem za recept a prajem pekný večer (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (19.8.2009, 8:54)
Mirka, velmi sa tesim ze sa chlebik podaril a chutil (G) (hello) (hello)ja prajem pekny den a potom aj vecer (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (28.7.2009, 15:48)
Klaudika,
cesto si v DP dáš len vymiesiť?? či aj nakysnúť?
alebo kysne len na plechu ako máš v postupe? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.7.2009, 18:09)
ahoj Mirka, aj Vykysnut v pekarnicke- ja ked zapnem program cesto, tak trva hodinu a pol-aj s vykysnutim, a potom aj na plechu kysne. Radsej to tam dopisem, aby to bolo jasne ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (28.6.2009, 22:31)
Klaudika, chlebik vyzera byt fajnucky. No zial, nemozem ho vyskusat lebo tu mam problem s mukou. (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.6.2009, 22:41)
problem s mukou? :-$
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2009, 11:45)
(Y) no ten je krásny, Klaudi |:o) A na reze vyzerá skvelo (clamp) (clamp) (clamp)
Môžem mať otázku? Prečo si ho piekla v rúre a nie v DP? :-$ My tiež pečieme chlieb v DP, vyskúšali sme už veľ, veľa receptov, ale so žiadnym sme neboli spokojní úplne. :-| Väčšinou bol fajn len hneď po upečení. Alebo keď som ho hneď zmrazila. Ak chlebík deň postál, už stratil na kvalite. +o( Preto furt podozrievam DP zo zlého pečenia. (6)
Ahoj :-) a prajem ďalšie krásne vydarené pekárske výrobky z tvojej dielne (flower)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.6.2009, 12:54)
dakujem za krasny komentar a pochvalu (L) ja najnovsie vsetko peciem v rure, vyzera to krajsie a podla mna je to aj chutnejsie- na miesenie v DP nedam dopustit, je to super pomoc....a tiez ked sme upiekli v DP chlieb, tak bol 1.den dobry a potom uz nie taky- jedine zemiakovy nam chutil aj na dalsi den. ;-) tento sme zatial este dnes nejedli, tak dam vediet vecer, aky bol (L)..vcera bol skvely :-) dakujem za prianie, urcite este prispejem nejakymi chlebikmi a pecivami (dance) (dance) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.6.2009, 0:45)
:-o nadherny. dievca, odkial ty beries tolko receptov na take fajnove pecivka? vsak ja nemam sancu ich vsetky poskusat (6)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.6.2009, 10:36)
mam taku dobru knizku ;-) ale tento vcerajsi som musela poriadne upravit, malo tam ist menej piva-zacala sa zasekavat pekarnicka, tak som chytro priliala, a mala tam ist len biela muka, tak som vyskusala raznu-a dobrucke...po nociach musis piect...naco spat (L) :-D
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (27.6.2009, 23:08)
No,Klaudi,ked to takto pojde dalej,mozes si normalne otvorit pekaren :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (27.6.2009, 23:20)
(dance) (dance) (dance) rozmyslam o tom (H)..vies aky je dobry....? (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (27.6.2009, 22:10)
vyzera naozaj chrumkavo a chutne (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (27.6.2009, 22:15)
dakujem... (L) akurat ho papam..... (zajic) (zajic) (zajic)je vyborny (flower)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu