. .. .. .. .. .. .
. .

Žemľovka - RECEPT 15236

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DETSKÉ ŠPECIALITY

ID 23642 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Žemľovka


[ recept č. 15236 zo dňa  ]


Žemľovka


POTREBNÉ PRÍSADY

vianočka, 0,5lmlieka, 1vajce - no môže byť aj viac, 3 lyžice kryšťal. cukru, 100g masla ovocie vanilin.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko zohrejeme, aby bolo teplé ale nie horúce.Pridáme 50g masla a cukor a žĺtok.
Misu z jánskeho skla vymastíme a posýpeme strúhankou.
Vianočku nakrájame na krajce.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mlieko zohrejeme, aby bolo teplé ale nie horúce.Pridáme 50g masla a cukor a žĺtok. Spolu zmiešame.
Misu z jánskeho skla vymastíme a posýpeme strúhankou.
Vianočku nakrájame na krajce.
Nakrájané krajce hádžeme do pripraveného mlieka a poriadne vymáčame. Musia nasať čo najviac mlieka.
Takto vymáčané krajce vianočka ukladáme do misy z janského skla, no robili sme to aj na normálnom hlbokom pekáči a aj v remoske. Musíme pekne vystlať spodok misy.
z ovocia uprednostňujeme nastrúhané zavarené jablká. Ale dobré sú aj marhule, či broskyne.
Pokladáme ovocie na vianočku a pocukríme vanilínovým cukrom.
Potom jablká prikryjeme druhou vrstvou vianočky a dáme zapiecť do trúby na 180stupňov asi na 20 minút. Ja dávam ešte na vrch žemľovky zvyšok nepoužitého masla. Je potom lahodnejšia.
z Jedňného bielka vyšľaháme tuhý sneh. Stačí jedno bielko, netreba viac. Odporúčam pridať k bielku troška vody a štipku soli, aby lepšie stuhol sneh a bolo ho viac. Neprežeňte to s vodou. Namiesto soli môžete kvapnúť aj trošku šťavy z citrónu.
Sneh natrieme na vianočku. Je z toho pekný koláč.
a dáme zapiecť do rúry, aby sa sneh sfarbil do hnedy.
Upraceme bordel....
Servírujeme na tanier , ozdobené s grankom. Rady: *ak máte tvaroh, v kľude ho môžete dať nachsytaný (s cukrom a vajíčkom+ škoricoou) na ovocie *ak nemáte ovocie- nevadí *cukor použite aký chcete, kryštáľový sa roztopí a je lacnejší *bielok na vrchu nemusí byť, je tam len pre chuť a krásu *namiesto vianočky, môžete použiť aj žemľe, rožky, lupačky. no vianočka je najlahodnejšia a sú to veľké kusy, teda je s ňou menej roboty, čo oceníte aj s malými pomocníkmi.
*******************DOBRÚ CHUŤ !!!!!*****************************************


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torzo pre oboch :-) | Žemľovka | Jahodová torta s tvarohovou šľahačkou alebo LUKÁŠOV JAHODOVÝ SEN >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (8.9.2009, 11:00)
tak ja to robim podobne,ale podla mna na sneh to 1bielko nebude stacit pri 1vianocke,ak ma byt ten sneh aspon 1cm vysoky/ja davam dva a idealne je podla mna z troch/
ODPOVEDAŤ
Jarka Š. (kiroks) ID 23642, mimibazar.sk/kiroks (25.9.2009, 11:39)
Ahoj , on ten sneh na tej vienočke troška narastie, ak je správne vyšľahaný. Ale aj ja dávam viac, koľko dám žĺtkov, tak dám potom bielkov, aby mi to nezavadzalo v chladničke.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu