. .. .. .. .. .. .
. .

Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý - RECEPT 1509

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)


Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý


[ recept č. 1509 zo dňa  ]


Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g očistenej rebarbory *
2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml) *
2 vajcia *
2 PL oleja *
2 poháre polohrubej múky *
1 pohár kryštálového cukru *
1 prášok do pečiva *

drobenka:
50 g masla *
80 g hrubej múky *
40 g práškového cukru


POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Rebarboru umyjeme,


2. ošúpeme,


3. nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.


4. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.


5. Takto sa pekne "vypotila".


6. Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom,


7. pridáme múku,


8. kryštálový cukor,


9. prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme.


10. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.


11. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a


12. navrch dáme nakrájanú rebarboru.


13. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ...


14. ... ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".


15. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút pri 180 °C. Musíme dávať pozor, aby sa rebarbora nespálila. No a potom už treba len počkať, až koláč vychladne.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< TARATOR - osviežujúca studená polievka na horúce dni | Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý | Tvarohovo - ovocný koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (20.6.2015, 18:29)
vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katka B. (orbittka) ID 248933 (20.6.2015, 15:47)
úžasný koláčik!!!!!! hodina po dopečení a na plechu už len kúsok ,-) ,-) ,-) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (7.6.2015, 18:26)
(Y) perfektný! Od dnes budem cesto používať výhradne ako bublaninové! :-$
ODPOVEDAŤ
angelika d. (gemini) ID 4205, mimibazar.sk/gemini (26.6.2014, 16:58)
ahojte,
ja robim bez drobenky a aj tak chuti. len so skoricovym cukrom. jedia ho aj deti, ktore kolace velmi nemusia. dnes ho piekli ony za mojej pomoci. je teraz rebarbora v lidl a zlacnena. ja davam tiez do mensieho plechu, aby bol vyssi. akurat dievcata pri neuspesnych deleniach vajec minule vsetky (zurim)
ODPOVEDAŤ
alexandra k. (saskak) ID 10055 (10.4.2014, 19:39)
Božský je (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka D. (Lenuliatko24) ID 112938, mimibazar.sk/lenuliatko24 (8.6.2013, 12:54)
(Y) práve som ho dopiekla :-) je božskýýýýýýýýýýý (L) (L) (L) som zvedavá koľko ho zostane do večera :-) Postup super, obrázky super ...proste na jednotku, chválim veľmi a ďakujem. Som rada, že som si vybrala receptík práve od Teba (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lenka T. (malalenka) ID 191465 (3.6.2013, 12:35)
Vyyyyborny (Y) (Y) (Y) (Y) nestihol ani vychladnut a bolo po nom , vybrala som si ho z vela receptikov rebarborovych a nelutujem naozaj stoji za to. (Y) (clamp) (clamp) (clamp) urcite budem dalej len a len odporucat.
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.5.2013, 12:33)
Skvelý (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela M. (Corinne) ID 97733 (20.5.2013, 10:35)
Včera som vyskúšala tento koláč a vyšiel úžasne, robila som ho v menšom plechu a bol vyšší, ale nabudúce možno zase vyskúšam v klasickom plechu, bude síce nižší, ale dúfam, že tak isto chutný. Odporúčam tento receptík, platí sa vyskúšať. Rebarbora je úžasná! (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (sangria) ID 196153 (9.9.2012, 17:11)
Prave ho peciem, tak som zvedava. Chcela by som poprosit, ci by bolo mozne prevazit obsah hrnceka a uvies gramaz. Dakujem. zS
ODPOVEDAŤ
silvia b. (silvia75) ID 101388 (24.6.2012, 12:44)
(Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia R. (Silvusa253) ID 241985 (30.4.2012, 10:18)
Tento koláč som si vybrala zo širokej ponuky rebarborových koláčov a musím povedať, že je skutočne výborný. Podľa komentárov som vedela, že cesta bude menej, tak som použila menší plech. Tento týždeň ho určite urobím znova (rebarbora v záhrade veselo rastie) , ale popridávam suroviny tak, aby ho bolo dosť na väčší plech, pretože je skutočne fantastický a neodolateľný. Chutil dokonca deťom, ktoré ovocné koláče veľmi nemusia. Ešte raz vďaka za recept
ODPOVEDAŤ
Zuzana O. (zedou) ID 206022 (4.7.2011, 15:24)
Dnes ráno som ho piekla,pol plechu padlo doooo :^) štvrť hodinky (pl) (clamp) (Y) vynikajúúúci
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:18)
Super, mám radosť, ďakujem za komentár. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (komonika) ID 11622, mimibazar.sk/komonika (5.6.2011, 14:37)
:-)Dobry den, dakujem za receptik :-) Prave som ochutnala
|:o)Kolacik je vyborny, ja som namiesto bielych jogurtov, ktore som nemala, dala kyslu smotanu |:o)
MNAM- uz viem co s tolkou rebarborou v zahradke. (L)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:13)
Som rada, že koláčik chutí. :-) Je super, že si recepty upravujeme a vylepšujeme podľa seba a niekedy aj podľa toho, "čo dom dá". (L)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Petula9) ID 146236 (4.6.2011, 17:57)
Dnes som piekla váš koláčik a je skvelý, cesto je fantastické! Pridala som k rebarbore aj tvaroh, lebo som jej mala tak pobiednejšie, a je super! ďakujeme za receptík!
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:10)
Ďakujem za komentár. Teším sa! :-) Tvaroh máme radi, nabudúce ho pridám aj ja. (hello)
ODPOVEDAŤ
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (30.5.2010, 13:58)
koláčik dopadol výborne (Y),bol plechu je už fuč (jidlo),len čo by som u neho prijala je to,keby bol o trochu vyšší (pst)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (30.5.2010, 18:41)
Som rada, že chutí. :-) Je to nižší koláč, čo už, aspoň sa ho zje menej. ,-) Alebo nie? (hello)
ODPOVEDAŤ
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (30.5.2010, 8:39)
práve šúpem rebarboru na tento koláčik,tak som zvedavá ako to dopadne *-)
určite sa ešte dnes ozvem aký bol :-p
ODPOVEDAŤ
Miroslava H. (Adiola) ID 14462 (21.5.2010, 18:48)
Milá Ela,
koláčik sme robili pred týždňom, bol krásny dierkavý a výborný. (Y) (Y) (Y)
Polovička skončila na návšteve, (zajic) a len tak tiekli slinky, že ho nebolo viac (jidlo). Dnes robíme druhý krát, znovu na návštevu. :^)
Ďakujeme, za výborný recept. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) .....
Mirka s rodinou. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.5.2010, 22:02)
Mirka, nie je zač. (F) (F) (F) Som rada, že koláčik chutil. :-) :-) :-) Aj ja som ho tento rok už piekla - konečne. ,-) ,-) ,-) Je osviežujúci a tá drobenka navrchu urobí svoje... (hello)
ODPOVEDAŤ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (24.4.2010, 17:23)
A už dostať kúpiť rebarboru. Inak krásne nafotený postup. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (26.4.2010, 17:01)
Ďakujem Anka. (F) (F) (F) Musím sa v obchode lepšie pozerať, tento rok som ju ešte nevidela. (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika C. (momma) ID 64412, mimibazar.sk/momma (24.4.2010, 14:54)
ahoj, ako dam pozor, aby s arebarbora nespalila? vyberiem polosurovy kolac? :))
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (24.4.2010, 17:10)
Hmmm *-) , aj to je riešenie, ale lepšie by bolo koláč v prípade ohrozenia rebarbory prikryť alobalom, nie? ,-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu