.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Bazová malinovka
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NÁPOJE, DRINKY
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Bazová malinovka
[27.5.2007]



POTREBNÉ PRÍSADY

40 kvetov bazy * 2 litre vody * 2 kg kryštálového cukru * 0,5 g kyseliny citrónovej * 3 olúpané a pokrájané citróny

POSTUP PRÍPRAVY

Bazová malinovka chutí najlepšie ľadovo vychladená..... ale nie je nad výborné pivo!!!!!!!!! :-)))))))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Na výbornú bazovicu treba ísť najskôr nalopkovať bazu. Na 2,5 litra bazového sirupu nalopkujte okolo 40 kvetov bazy, z kvetov straste mušky a všetku pliagu, ktorá sa na kvetoch udomácnila. 40 kvetov bazy sa Vám ľahko zmestí do maličkej igelitky.
2. Laurinku lopkovanie veľmi bavilo :-)) Bazu nezbierajte pri ceste a najlepšie je zbierať ju ráno.
3. Bazu doma dobre opláchnite studenou vodou,
4. a namočte do 2 litrov studenej vody na 24 hodín.
5. Na druhý deň ju cez hustú gázu alebo čistú utierku poriadne preceďte.
6. Do precedenej voňavej bazovej vody nasypte 2 kg kryštálového cukru (kľudne dajte aj menej, mne sa to zdalo veľmi veľmi presladené, zariaďte sa podľa seba)
7. ..... pridajte jednu kávovú lyžičku kyseliny citrónovej,
8. a 2-3 nakrájané a olúpané citróny. Nechajte prejsť varom a potom varte ešte asi 20 minút. To je všetko.
9. Sirup opäť preceďte cez sitko a nechajte vychladnúť.
10. Bazový sirup rieďte vodou v pomere 1:3, výborne chutí ľadovo vychladený, namiesto ľadu pridávajte do pohára radšej zmrznuté gulôčky na ochladenie nápoja - ľad by sirup moc rozriedil. Nech Vám šmakuje a ja si dám jedno nealko pivko.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cesnaková pomazánka. | Bazová malinovka | Sójovo-fazuľový šalát >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea B. (Beneovka) ID 10804, mimibazar.sk/beneovka (31.5.2008, 20:38)
Marcelka,prosím ťa.Je to ten šumivý sirup,alebo nie? Ďakujem
ODPOVĚDĚT
Soňa H. (Elina313) ID 38347 (19.5.2008, 14:53)
ODPOVĚDĚT
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (28.5.2007, 10:12)
macka u nas vydržali 3 l sirupu 2 dni a smola je, že baza už odkvitla
ODPOVĚDĚT
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (28.5.2007, 8:01)
Ahoj Emka ja len u nás by to moc ako sirup neuspel nemal by ho kto vypit.
Ale viem, že sa robí aj bazova malinovka ktorá sa tak za 2-3 dni može piť.
Takýýýýý recept nahodou nemááš ?????? To by mi stačilo..... Inak ja to osobne mam rada.
ODPOVĚDĚT
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.5.2007, 8:54)
Ahoj Hanka, neviem aký je rozdiel medzi malinovkou a sirupom pokiaľ viem, malinovka sa rozriedi so sirupom a vodou, takže neviem, čo máš na mysli. A pokiaľ sa jedná o chuť - má bazová malinovka inú chuť ako bazový sirup rozriedený vodou? Fakt netuším, poraď.
ODPOVĚDĚT
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (28.5.2007, 12:34)
Ahoj vidím , že sme si moc nerozumeli..
Ta malinovka sa spravíí a po 2-3 dnoch sa pije .....nie je to sirup nemože tam
prisť ku zle spracovaniu sirupu. Ja som vlani sirup robila a veru chytil mi pliesen. Po určitej dobe . A tato malinovka sa neuskladnuje ani nekonzervuje.... je to hned k pitiu......preto by som to chcela . Aby som to nepokazila a nemusela vyliať.
ODPOVĚDĚT
Eva C. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (28.5.2007, 10:44)
Marcelka, moja mamka robí sirup podobne ako Ty a druhá mamka - teda svokrička robieva rovno malinovku - tá sa už neriedi a má aj pár bubliniek. Pravdupovediac, je sviežejšia ako voda so sirupom.
ODPOVĚDĚT
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (28.5.2007, 10:03)
Ahoj, co sa tyka malinovky a sirupu, sirup sa robieva hustejsi a sladsi, ale napriklad malinovka je taka, ze sa to nerozraba nicim, proste sa to pije, take ake to je. Poniektore roky to robil aj niekto z rodiny, odvtedy sme si odvykli, a robi sa u nas iba sirup. Ja sama som v poslednom case citala viac receptov na malinovky, tu je jeden: 7 litrov vody, 18-20 kvetov bazy, 3/4 kg cukru, 1/2 sacku kyseliny citronovej potravinarskej. Postup je rovnaky, ako pri sirupe. Pa
ODPOVĚDĚT
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (27.5.2007, 12:56)
no jéééémine, akú chuť som na to dostala, nemám šancu sa dostať k baze, tak len sníííívam. pôjdem pozrieť do obchodu či nejaký bazový sirupček nenájdem. inak tento sirup je moja spomienka na detstvo....
ODPOVĚDĚT
iveta u. (qixi3) ID 6881 (28.5.2007, 1:57)
Ja sirup zaváram do 0,7l fliaš.Už je sezóna na nový a my máme ešte ten z vlanajška a to je nás šesť-mala som asi 40 litrov.
iva+ +
ODPOVĚDĚT
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (27.5.2007, 11:31)
Aj ja mam dotaz - tych 24 hodin nechavame sirup pri izbovej teplote, alebo v chladnicke? dakujeeeem...
ODPOVĚDĚT
kaka k. (kaka) ID 1569 (27.5.2007, 12:16)
ja nechavam luhovat pri normalnej izbovej teplote a co sa tyka uskladnenia, tak ked ho nalejem horuci do flias a dobre uzavriem, sirup by mi bez problemov vydrzal, ovsem keby sa nevypil
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (27.5.2007, 13:05)
Kati, dúfam, že si Katka? Koľko Ti taký sirupček vydrží? A ešte jeden dotaz, skladuješ ho pri izbovej teplote alebo musí byť v chlade?
ODPOVĚDĚT
kaka k. (kaka) ID 1569 (27.5.2007, 13:31)
ja ho nechavam vonku, ale zvycajne sa nestihol pokazit, niekto pridava i stipku konzervacnej latky, aby nekysol aa este nieco, ja bazu neoplachujem, ked ju zbieram v cistom prostredi tak naco aj... a zalievam ju vriacou vodou a potom nechavam luhovat 24 hodin
a este taky drift bazovy sirup dat zmrazit na sackov na ladove kocky
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (27.5.2007, 11:00)
Ahoj Marcelka , keby som sa rozhodla spraviť sirupu viac, poraď ako ho uskladniť, aby sa nepokazil? Sirup som nerobila ešte nikdy a bola by som nerada, aby moja snaha vyšla nazmar. Treba fľaše sterilizovať alebo ako na to? Za všetky rady vrelé dík.
ODPOVĚDĚT
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (28.5.2007, 8:07)
Ahoj ak sa možem prihovoriť tak ja som sirup robila vlani a možem povedať , že som postupovala podlal receptu ktorýý mám od švagrinej a veru sirup chytil hore pliesen. Samozrejme po určitej dobe po 2-3 mesiacoch. Neviem kde bola chyba. Ale chcem iba varovať ,lebo tam išlo asi zo 4 kg cukru a bolo to na zmar....
ODPOVĚDĚT
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (27.5.2007, 21:47)
Ak sa mozem pridat... ja tento sirup lejem do flias z vypiteho allkoholu u nas alebo aj inde... prepac, ale nepoviem kde
... teda tie flase po alkohole neoplacnem vodou( ved alkohol dezinfikuje ) a priebezne si ich odkladam do pivnice a v den D som rada, ze som tak robila...
a nikdy sa mi neskazil dokonca som vcera nasla jednu z 2005 roku ... bola zabudnuta v pivnici a sirupcek bol ok...
najlepsia pomoc je, ak ti niekto robi v bare, krcme a pod...
este jeden grif... po umyti flias( v ktorych som predtym mala nieco ine ako alkohol) som flase vyplachla alkoholom(troskou viac flias- neboj , vobec to nie je poznat)... neviem uz kde, ale som to niekde citala a mne sa to zatial
osvedcilo... drzim palce
... boze... vyzeram ako stary alkac
a to liatie do flias... ja to lejem vriace a hned uzatvaram, takze sa to same "akoze" sterilizuje... ako dzem ale ja robim sirup... nie limonadu, teda na konci necakam na vychladenie... pozri trosku dalej na denisee-n sirup... ale aj ta limonada vyzera byt super, skusim ... mozno aj zajtra
ODPOVĚDĚT