Tento recept priniesla 1 pani...">
. .. .. .. .. .. .
. .

Ako sa vám vyhnú kliešte! :) - RECEPT 1436

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCA MEDICÍNA

ID 5770 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)


Ako sa vám vyhnú kliešte! :)


[ recept č. 1436 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Milé mamičky, nižšie uvedený recept sa ku mne dostal náhodou mailom a po prečítaní som usúdila, že by mnohé z vás zaujal. Nevedela som, kam ho zaradit, ale v podstate ide o "recept", len finálny produkt prosím nepite - treba ho naniesť na telo! :) Ak ho niektorá z vás vyskúša, dajte vedieť!

POSTUP PRÍPRAVY

Citujem tak ako som dostala...

"Ako sa Vám vyhnú kliešte

Tento recept priniesla 1 pani zo Švédska a minulý rok ho 1 známa úspešne vyskúšala so synom a neterou. V deň keď plánovali výlet do lesa, sa všetci nasprejovali doleuvedeným odvarom. Nestihol to jedine 1 chlapec, ktorého neskôr doviezli rodičia. Po návrate z lesa mal on jediný nanešťastie kliešťa.

Vyskúšajte!

1 vrecúško rozmarínu (dostať v obchode ako prísadu do jedla)
1 liter vody
1 lyžica bieleho vínneho octu

Dáme variť liter vody. Keď sa voda varí, odstavíme ju a dáme do nej luhovať 1 vrecko rozmarínu až do vychladnutia. Odvar scedíme a pridáme 1 lyžicu bieleho vínneho octu. Odvar prelejeme do sprayových fľaštičiek a uchovávame v chladničke. Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela.

Ďalší účinný prostriedok pre dospelých je užívanie cesnakových tabliet, tie však musíte začať užívať skôr ako plánujete kemp v prírode. (Cesnakové tabletky užívajú aj lesní robotníci vo Švédsku preventívne proti kliešťom.) "
<< Rybacia pomazánka | Ako sa vám vyhnú kliešte! :) | Nebojte sa palaciniek >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva V. (evita.v) ID 194451 (7.7.2011, 13:24)
Mohol by byť aj čerstvý rozmarín? Asi áno, len aké množstvo. A čo ocot - klasický kuchynský - je to to isté?
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (12.6.2011, 10:02)
vyskúšame, ďakujeme (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (aicul) ID 23822, mimibazar.sk/aicul (12.6.2011, 9:01)
Mozem zarucene prehlasit, ze tento recept, naozaj funguje, mam s nim skusenost niekolko rokov, vzdy pred pobytom v prirode sa tinkturou nastriekame a nic :-) Ja hotovu tintkuturu drzim v chladnicke a vydrzi fakt dlho!!!
ODPOVEDAŤ
lýdia m. (noštek) ID 96081 (30.5.2011, 14:10)
Ahojte, nemohol by sem niekto napísať, či to fakt vunguje? sú tu všetko staršie príspevky, tak hadam to už niekto odskúšal? dakujem
ODPOVEDAŤ
Martina L. (ttina) ID 12357, mimibazar.sk/ttina (1.5.2010, 15:09)
Dobry den, chcela by som sa opytat aku mate skusenost s touto medicinkou?...funguje?...dakujem
ODPOVEDAŤ
Hanka H. (Vranka31) ID 96125 (14.5.2009, 13:54)
Ahojte, ja tento recept proti kliešťom používam už 2 roky a musím povedať, že funguje. Deti /4r. a 6r.), pred výletom ešte keď sú vyzlečené vystriekam týmto roztokom a aj keď chodíme na výlety do listnatých lesov a váľajú sa po zemí, kliešťa nedostali. Striekam im to aj na vlasy. (Y)
ODPOVEDAŤ
Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (7.5.2008, 8:34)
Mária, ale očkovanie nie je proti bolerioze či sa mýlim? Tá pusinka je asi z tej hnusnej boleriozy, však. Tak verím, že je už dcerka v uplnom poriadku. Držím palce.
ODPOVEDAŤ
Mária D. (gitara) ID 40318 (10.5.2008, 0:36)
Eliška,
proti borelióze sa zatiaľ naozaj nedá očkovať, i keď je vyvinutá skúšobná látka na niečo podobné (neviem teraz ako sa to volá), ale zatiaľ to nie je účinná ochrana. Očkovať sa dá proti encefalitíde, a to som mala na mysli . Tá môže mať ďalekosiahle následky. My sme mali "šťastie" v tom, že mala naša Monika len nejakú slabšiu formu encefalitídy.
Ochrnutie bolo spôsobené naozaj boreliózou a to, že má aj encefalitidu, sa zistilo len z krvných testov.
ďakujem za "palčeky"
Maja (kytara)
ODPOVEDAŤ
Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (10.5.2008, 6:35)
Ja len že som počula že pri zaočkovaní proti enc. ale nakazení boleriozou može ta mat horší priebeh ako by to bolo bez zaočkovania. Ja stále nie som za pokial ide o to ockovanie ale bojím sa že robim chybu.
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (MB) ID 6939, mimibazar.sk/MB (20.5.2007, 14:15)
Super, zapíšem si....vraj zaberá aj B-komplex, 1 tbl. večer, a jedna ráno. v deň výletu....dospelý možno aj dve,,, *-)
ODPOVEDAŤ
Alex Matúš M. (tiger557) ID 50098 (11.8.2008, 8:51)
Tomu B-komplexu by som veľmi neveril,lekárka mi odporučila užívanie B-komplexu ,aby ma nešípali komáre,ale nefungovalo to.
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (Marciii) ID 11337 (1.2.2008, 0:09)
dospelý dve tak cca.hoďku pre odchodom na výletík.A určite to funguje (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária D. (gitara) ID 40318 (upravené 21.5.2008, 10:55)
Marcelka,
bohužiaľ nemôžem potvrdiť "funkčnosť" B-komplexu proti kliešťom. Tiež nám to ktosi povedal, a tak sme to robili - užívali v čase najväčšieho výskytu kliešťov , teda vlastne hneď od jari. Do prírody chodievame dosť často, a tak nič nie je na škodu odskúšať....napokon po takýchto slabých zimách sú kliešte aj tak všade, vrátane kúskov zelene na sídliskách :o(
Na jednej "osudnej" prechádzke na zrúcaninu Gýmeš sme mali neskutočné množstvo kliešťov, " vykrúcali" sme ich už počas cesty a bohužiaľ to dopadlo tak, že staršie dcéra, vtedy mala 8,5 roka, dostala naraz boreliózu aj encefalitídu.
Užili sme si viac než dosť,ochrnula jej polovica tváre, neskôr druhá.....no ale to by bolo na román, hlavne čo sa týka určitých "kompetentných" zdravoťákov)....
Nechcem týmto nikoho odplašiť chodiť do prírody, veď všetky kliešte aj tak chorobu neprenesú, ale určite je lepšie očkovanie....
V každom prípade však vyskúšame aj tu spomínaný roztok.......
Čo najmenej kliešťov za spoznávaním krás praje Maja (kytara)
ODPOVEDAŤ
Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (6.5.2008, 22:46)
fúúúúha! mozem sa opytat ci sa z toho dcerka dostala bez nasledkov? Valeria
ODPOVEDAŤ
Mária D. (gitara) ID 40318 (upravené 10.5.2008, 13:44)
Valika,
Naša Monča to, dá sa povedať, prežila celkom "dobre", s rôznymi komplikáciami síce, (napr. jej dali omylom do infúzky iný liek, na ktorý zareagovala alergicky - vysoké horúčky a výsyp na celom tele........ani si to nevšimli, až keď sme prišli na obed za ňou a upozornili sme ich.....). Občas sa jej zjavia nevysvetliteľné teploty, ktoré bez iných príznakov miznú tak po 2-3 dňoch. Borelióza sa môže vraj vrátiť kedykoľvek, má ju už v podstate v tele. Otázne je, kedy a ako sa prejaví. Preto treba raz za čas robiť kontrolné krvné testy. Blbé je, že napáda hlavne kĺby..
Bývala viac unavená, ospalá a od vtedy sa ťažšie učí (to je asi skôr kvôli enc.). Je ale veľký poctivec, a tak ju občas musím od kníh odháňať, aby to nepreháňala.- A aj preto, aby sa viac pohybovala, lebo to sa jej od vtedy moc nechce, keďže sa skôr unaví)).

Čo ma úplne dorazilo po prepustení z nemocnice, bola kontrola u neurológa (mimochodom toho istého, ktorý ma na moje prosby vtedy konečne po troch mesiacoch rehabilitácie poslal aj na infekčné- vraj aby som teda mala pokoj na duši!!!! ....tam mi primárka zas vynadala, kde som bola, či som čakala, kým dcéru priveziem na vozíčku...akokeby som ja mala hneď vedieť, kam treba ísť..). Tak na tej "prepúšťacej " kontrole jej zhodnotil všetky reflexy. Mne nič nevysvetlil a keď som si všimla, že napísal do správy :"znížená citlivosť chodidiel" a opýtala som sa čo to znamená a čo s tým, jeho odpoveď znela "pokiaľ chodí, tak nič"!!!! Ostala som vyhúkaná, neschopná slova, len sme proste vtedy odišli........
Dnes je to vcelku v norme, "zatiaľ chodíme", a dúfam, že to tak bude aj naďalej. Tvár sa jej úplne "napravila", všetky svaly sa vďaka rehabilitáciám rozhýbali. Nemá v tomto smere žiadne následky.
Máme super detskú lekárku, takže nám vždy všetko vysvetlí a poradí....

Nikomu neprajem niečo podobné prežiť, ale zas viem, že mnoho rodičov musí riešiť oveľa ťažšie zdravotné problémy svojich detí, a mnohých obdivujem za to, ako to zvládajú......
Prajem všetkým veľa-veľa zdravíčka
(child1) (child1) (child1)
Maja (kytara)
ODPOVEDAŤ
Jana V. (Boni) ID 950 (10.8.2008, 22:10)
NEdá mi napísať - ja som tiež schytala boreliózu - keby som sa nechala liečiť mojou obvodnou lekárkou tak mám doživotne "vystaráno" Ja som si "vygooglila" info pred návštevou obvoďáčky a prešla si www.borelioza.cz, tak tam som sa totálne vystrašila a kontaktovala dr. Ďurovskú - www.borelioza.sk - tú vyhladávajú dokonca aj cudzinci, boreliozu lieči s ohladom na najnovšie poznatky takže ma silnu a dlhu liečbu, ale ma velmi dobré výsledky. Skús si to preštudovať, je to strašná choroba a strašne lekármi podceňovaná, tak aby dcéra nemala obrovské problémy za pár rokov treba tie borélie totálne zlikvidovať, či už IgG, alebo IgM musí byť obe negatívne a nie ako tvrdia "odborníci" že sú to pamaťové ukazovatele... Proste nesmie sa nič zanedbať. Držím prsty nech je malá OK. Ja mám celé leto atb, silnú alergiu (slnko+atb) žiadny alkohol ani sex - krásne leto!! :-S
ODPOVEDAŤ
Milada M. (markosko) ID 31422 (11.8.2008, 8:59)
Po mojich skúsenostiach s lekármi,som toho názoru,že pred návštevou lekára ,si treba dôkladne naštudovať internet a až potom isť k lekárovi vyzbrojení všetkými informáciami.
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (7.6.2008, 23:46)
Ahoj Majka, pripajam sa k ostatnym a chcem Ti povedat, ze moj otec chytil bolerku par rokov dozadu, ked o nej este pomaly nikto nevedel, kym len prisli na to co mu je, trvalo dost dlho... on skoncil medzi 2.-3. stupnom... tiez este bez vozicka... tdea chodi, ale skoncil s reumou, bolaestami klbov a nervami v kely, tiez mava "svoje dni" to zn. ze teplotuje z nicoho nic a prelezi neake tie tri dni v posteli.... kazdy polrok-rok chodi na tyzden lezat.... a ked ti poviem, ze ked mu to konecne zistili, hospitalizovali ho na 3 mesiace v KE na infekcnom...to keby vedel, ze si ho tam tak dlho nechaju, asi by sme ho tam nedostali... takze viem co to je... teda dnes sa uz aspon o tom hovori, vtedy o tom nikto nevedel.... ani lekari... a k tomu ockovaniu... viem ze je na boleriozu zatial mozne ockovat len psov, tak tolko zatial.... drzte sa
Danka
ODPOVEDAŤ
Mária D. (gitara) ID 40318 (20.6.2008, 14:04)
Danka,
až dnes reagujem na Tvoj odkaz ohľadne kliešťov, pretože sme sa len včera vrátili z dovolenky.......
Vraj starší ľudia znášajú následky horšie, a ešte k tomu, keď dlho nevedeli čo vlastne má, mohlo mu to spôsobiť určite viac komplikácií.
Prajem veľa zdravíčka nielen ocinovi, ale celej Tvojej rodinke, pretože i keď sa o ňom hovorí stále dokola, naozaj si uvedomíme jeho hodnotu až keď sa naruší... nám, či niekomu nám blízkemu....
Krásny víkend
Maja (kytara)
ODPOVEDAŤ
Ingrid O. (teri) ID 6516 (20.5.2007, 14:06)
(child9)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (18.5.2007, 12:28)
Vďaka za typ.Raz ho možno aj vyskúšam. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu