. .. .. .. .. .. .
. .

Zavárané mäso na dovolenku - RECEPT 14061

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 18244 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)


Zavárané mäso na dovolenku


[ recept č. 14061 zo dňa  ]


Zavárané mäso na dovolenku


POTREBNÉ PRÍSADY

Idete na dovolenku, kde sa budete sami stravovať, alebo chcete so sebou vziať stravu špeciálne pre vaše dieťa v prípade, že bude mať problém sa adaptovať na miestnu stravu? Najjednoduchší spôsob je zavariť si mäso a na mieste dovolenky ho už len ohrejete a podávate.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste do polomäkka. POZOR - nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné, napr. zemiaky - to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Ináč by sa mäso prekyslo. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre.

Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať.
Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku…
<< Boloňská zmes na špagety alebo lasagne | Zavárané mäso na dovolenku | medovy konak >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana U. (zuzrac) ID 1968 (2.2.2012, 13:17)
(palice) (palice)
ODPOVEDAŤ
Jana U. (zuzrac) ID 1968 (2.2.2012, 13:16)
(Z) (Z) (mp) (&) (&) (&) (&)-.ôôô§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§-ôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôô§úôppppppppppppppppppppppppppppééééééééôôôôôôôôôôôllllllllololoôlkiiiiiiiáiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiáuuuuuuuuujjkikkiiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioki






ôkmkiiii
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (tigrik251) ID 79531 (31.10.2009, 19:30)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (13.5.2009, 19:00)
tak toto je velmi dobra vec a ja ako dievca z dediny ,si toto pomätam ,ked sme este mali svine a robili sme klasicku zabijacku, a mama to vzdy robila z bravcoveho masa , stehno a pliecko a davala to do sklenenych poharov surove a na vrch lyzicku soli zaliat vodou a este kusok koze, nechat trochu placu a zavriet vieckom ,da sa to sterilizovat, tusim hodinku. je to fakt dobre a ak potrebujete rychlu veceru , alebo na dovolenku je to sup sem sup tam hotove (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.5.2009, 20:28)
Vyzerá to skvelo a jednoducho (Y) ibaže...vždy je dáky zádrheľ *-) Môžem mať otázku? To mäso pred sterilizovaním má byť urobené úplne domäkka? Nebude z toho kaša po sterilizovaní? Aký druh mäsa je najvhodnejší? Ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (14.5.2009, 20:23)
Kristínka, posielam Ti podrobný fotopostup. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6561
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (13.5.2009, 11:30)
No, čo si pamätám, mama robila rôzne druhy mäsa - bravčové, zajačinu (bola výborná šťavnatá), kačku a nikdy nebol problém. Len sa nesmie dať múka ani žiadny zemiak!!! A varí sa tak do polomäkka, nech sa to nerozpadne, to je pravda :-$
ODPOVEDAŤ
Ivona K. ((pína)) ID 283746 (12.7.2015, 10:09)
ahoj / Ivan / nevedela by si mi prosím ta poslat recept na zajačinu dakujem
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu