.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Bratislavské bravčové pliecko
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
BRAVČOVÉ MÄSO
Katarina H. (penelope10) ID 45813 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Bratislavské bravčové pliecko
[8.5.2009]

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g vykosteného bravčového pliecka, 40 g tuku, 60 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, 60 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 80 g konzervovaného hrášku, 20 g sladkokyslých uhoriek, 1 a 1/2 dl kyslej smotany, citrón, 1 dl mlieka, 20 g hladkej múky, 40 g masla, voda alebo vývar, soľ. ***

POSTUP PRÍPRAVY

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní speníme cibuľu, pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko, podlejeme vriacim vývarom alebo vodou a pod prikrývkou dusíme do mäkka. Občas prelejeme vlastnou šťavou, obrátime a dolejeme vriacej vody alebo vývaru.
***Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na porcie, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme asi 30 min.
***Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme do mäkka. Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme.
<< plnené prsia :o) | Bratislavské bravčové pliecko | Vajíčková pomazánka >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ