. .. .. .. .. .. .
. .

Svieže a lahodné tvarohovo-čučoriedkové rezy (rýchle a bez váženia) - RECEPT 13092

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)


Svieže a lahodné tvarohovo-čučoriedkové rezy (rýchle a bez váženia)


[ recept č. 13092 zo dňa  ]


Svieže a lahodné tvarohovo-čučoriedkové rezy (rýchle a bez váženia)


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia * 8 polievkových lyžíc práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 6 polievkových lyžíc oleja * 6-8 polievkových lyžíc vlažnej vody * 8-10 polievkových lyžíc hladkej alebo polohrubej múky * 1 malú lyžičku prášku do pečiva * papier na pečenie + olej a múka na vysypanie a vymazanie PLNKA: 500g krémového tvarohu vo vaničke (tu si dajte pozor na správny výber tvarohu, lebo častokrát zlý výber pokazí celý koláč, ja odporúčam tvaroh vo vaničke Vian s 1,1 % tuku z Kauflandu, ku ktorému mám veľmi kladný vzťah:) * 1 smotanu na šľahanie * 6 polievkových lyžíc práškového cukru (alebo podľa chuti) * 2 vanilkové cukry * 4 plátky želatíny * dobre rozotierateľný lekvár OVOCNÉ ŽELÉ: 2 malé kompótiky zaváraných čučoriedok - cca 400ml, ale kľudne sa môže dať aj viac (poprípade, ak máte radi iné ovocie, pokojne dajte to "svoje") * asi 1/2 balíčka Zlatého klasu * 2 plátky želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je môj obľúbený koláčik. Jemný a ľahučký tvarohový krémik v kombinácii s ovocným želé robí z tohto koláčika skvelú sviežu pochúťku, ktorej zaručene podľahne aj človek, ktorý práve diétuje...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ako prvé si upečieme piškótku nasledovným spôsobom: Žĺtky vyšľaháme so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru a vanilkovým cukrom elektrickým šľahačom dopenista. Striedavo pridávame olej, vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame hladké cestíčko. Bielky vyšľaháme so zvyšnými 4 polievkovými lyžičami práškového cukru a postupne zapracujeme do cesta. Plech vystelieme papierom na pečenie, tak aby pretŕčal aj cez boky plechu, potrieme ho olejom a vysypeme múkou. (možno si poviete načo ešte vymazávať a vysypávať papier na pečenie, ale verte moje skúsenosti s pripečeným papierom v ceste ma k tomuto kroku dohnali). Vylejeme naň cesto, pekne rozotrieme aj ku krajom a dáme piecť asi na 30min. do rúry (dávajte pozor, lebo každá rúra inak pečie, vám sa môže upiecť aj za podstatne kratší čas). Po upečení a vychladnutí koláča, papier na pečenie jednoducho oddelíme.
Vychladnutý koláč v tenkej vrstve potrieme ľubovoľným lekvárom (ak je lekvár príliš tuhý, krátko ho zohrejeme v hrnci alebo mikrovlnke).
Na koláč natrieme tvarohovo-smotanový krém, ktorý si pripravíme vymiešaním tvarohu s práškovým cukrom. Na lepšie stuhnutie dávam ešte želatínu. Pri tomto koláči som sa ju konečne naučila správne robiť bez žmolkov a iných defektov:)) (a pritom presný návod je na obale želatíny, :) Namočte si 4 plátky želatíny na 10min. do studenej vody. Potom plátky vymačkajte z prebytočnej vody, dajte ich do hrnca, pridajte 2 polievkové lyžice studenej vody a naozaj kratučko a za stáleho miešania na miernom plameni zahrejte iba dovtedy, dokiaľ sa želatína nerozpustí - vtom momente zoberte hrniec z plameňa a hneď priemiešajte 2 polievkové lyžice krému a dobre spolu so želatínou vymiešajte. Potom krém so želatínou zamiešajte do ostatného krému. A nechajte chladiť asi 30min. Ďalej si vyšľaháme dotuha šľahačku a pridáme do nej aj 2 vanilkové cukry. A následne ju vmiešame do vychladeného tvarohového krému.
Pripravíme si ovocné želé: Čučoriedky aj so šťavou vylejeme do hrnca a zohrievame až kým nezačnú vrieť. Medzitým si v troche vody dobre rozmiešame Zlatý klas, ktorý pomaly vlejeme do vriacich čučoriedok - neustále miešame (odstavíme z plameňa). Želé necháme za občasného miešania vychladnúť. Do vychladnutého želé som ja ešte pridala 2 plátky želatíny rovnakým spôsobom ako pri príprave tvarohového krému. Želé vylejeme na tvarohový krém a ihneď dáme chladiť. Za 2 hodinky sa môže koláčik servírovať (najlepšie samozrejme stuhne do druhého dňa). Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Syrová roláda | Svieže a lahodné tvarohovo-čučoriedkové rezy (rýchle a bez váženia) | Roláda s ovocím trochu inak >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika S. (monikiri) ID 228052 (9.2.2012, 23:10)
,-) ja som blbec, práve sa vychladil po povinných dvoch hodinách a pozerám - zabudla som na lekvár. Fakt super.. asi som prepracovaná z našej malej (child9) ale nevadí, koláč je veľmi dobrý a dúfam, že dozajtra sa ešte odleží a cesto nasiakne hádam aj z tvarohu trošičku :^) Evi ale pointa je, že toto je druhý recept od Teba čo som robila (prvé boli čučoriedkové palacinky) a zase je absolútne skvelý a ja sa teším, že som tu na mmb konečne našla kuchárku, podľa ktorej sa oplatí variť (clamp) (clamp) (clamp) (L) ĎAKUJEM a teším sa na ďalšie recepty ktoré vyskúšam!
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.2.2012, 12:37)
Monika to mam velku radost, ze sa ti moje recpetiky pacia a aj chutia!!! (dance) (dance) (dance) No palacinky su velka lahodka, to je pravda :-p Ak sa ti bude chciet, mozes navstivit aj moj blog: http://evekei.blogspot.com/
Prijemne varenie a pecenie prajem! (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (monikiri) ID 228052 (22.2.2012, 13:29)
urcite pozriem, dakujem velmi pekne! zase idem tie palacinky robit, mam na to stale chut, katastrofa :^) co uz ked su take neodolatelne (L)
ODPOVEDAŤ
Mária f. (Forju) ID 117031 (23.10.2009, 18:58)
Mňam ,Idem ho śpraviť
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (30.10.2009, 21:31)
ahoj Majka, a podaril sa koláčik?? :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (4.10.2009, 18:26)
No tento recept si okamzite tlacim a zaklaam do svojej kucharky, je uzasny, neviem sa ho dozrat (zajic) (zajic) (zajic)a to este nieje v chladnicke ani pol hodinu ;-)ja som si pridala do želé este trosicku sunquick pomarancoveho sirupu,lebo som chcela vacsi kontrast chuti medzi kremom a želé. (Y) (Y)Evka,viem ze si uzasna kucharka lebo podla teba zvyknem varit aj piect, ale tento kolac je zatial TOP v tvojich receptoch (clamp) (clamp)Len tak dalej,budem sa tesit na dalsie receptiky (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (2.10.2009, 21:19)
Evka prosim ta, u mna je kamen urazu pri kolacikoch plech, prosim ta asi aky rozmer mal plech, v ktorom si robili tento kolac? Mam asi 7 roznych velkosti a nech to nepokazim ,dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (2.10.2009, 22:32)
Ahoj Majka, takže plech má rozmery : dĺžka 40cm a šírka 27cm. Dúfam, že koláčik sa ti podarí a všetci doma si na ňom zmlsnete
:-) (zajic) pekný večer (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (kubolka) ID 105845 (29.7.2009, 15:15)
Evka, veľmi pekne ďakujem za inšpiráciu. (flower) Koláčik som robila cez víkend a bol fantastický. (Y) Chcela by som sa len opýtať, v ktorom obchode kupuješ plátkovú želatínu, lebo ja čo som zatiaľ všetky obišla, tak som ich tam nikde nenašla. Preto som ani do koláčika nedala želatínu, do tvarohovej plnky vôbec a želé som si urobila len zo Zlatého klasu. Šupla som to potom ešte do chladničky a na druhý deň nakrájala a nemalo to chybu. Ešte raz ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (30.7.2009, 18:14)
Ahoj Katka, moc sa teším tvojej pozitívnej správičke, že sa koláčik podaril a ešte viac, že chutil (radost) (radost) (radost) A ďalšia dobrá infoška pre mňa - že sa ti podaril aj bez želatíny - takže už ani ja nebudem používať želatínu :-) dávala som ju do tohto koláčika preto, že som mala obavy, či dobre stuhne a po rozkrájaní sa mi nerozpadne. Tú plátkovú želatínu dostať myslím v každom väčšom obchode - Billa, Kaufland, Tesco...a vyrába ju Dr. Oetker. Pekný dník ti prajem Katka (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (12.5.2009, 22:41)
mnaaaam to vyzera suprovo...cucoriedok mame nazavaranych.... ^o) ^o) a Vian tvaroh pouzivam aj ja najradsej!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (12.5.2009, 22:57)
Vďaka Klaudi, je to veľmi dobručký koláčik, tento ti fakt odporúčam :-) ja som ho robila aj teraz cez víkend pre sestru na oslavu - to bolo na želanie. To cesto používam aj na torty, je super, používam trochu menší plech ako je štandard, tak ak budeš robiť, napíšem aj rozmer. Ak máš domáce vajíčka, tak to cesto bude ešte o niečo lepšie. A Vian tvaroh je (Y) Pa, dobrú nocku (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (12.5.2009, 23:01)
ja budem robit ako tortu-vsetky kolace tak robim, lebo sme len 2ja a cely plech by sme nespapali....aj tebe dobru nocku (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.5.2009, 19:17)
Už sem nedávajte také super recepty. (Y) (Y) (Y) Potom len priberám. :-@ :-@ :-@......... (^)......... (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (5.5.2009, 19:27)
:-) ale Zlatka, veď tento koláčik je ľahunký ako pierko, z neho určite nepriberieš, to ti garantujem! Rob to ako ja - daj si koláčik ku raňajšej káve - skvele ťa to naštartuje a do večera to spáliš... (Y) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.5.2009, 19:34)
A celý deň mám hladovať........ :-D ;-) :-D ;-) :-D ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (5.5.2009, 19:41)
Ale čo si (smich) veď papať treba (pl)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (24.4.2009, 22:21)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (24.4.2009, 22:37)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina B. (clea333) ID 44972 (16.4.2009, 22:57)
Ahoj Evka, kolacik je naozaj skvely, mozem potvrdit, som si na nom pochutila a co je teraz pre mna dolezite, mozem smelo dojcit maleho (Y) (hello) (child4) vsetky suroviny mi pasuju. Mal uzasnu chut (clamp) clovek by zjedol aj cely plech (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.4.2009, 15:59)
Diky Mati, som moc, moc rada, že si si tak pochutila, najmä keď viem, ako máš rada sladké a teraz keď kojíš, tak si musíš skoro všetko odopierať. Musím ten koláč čo najskôr zase urobiť... (L) (L) (L) a pozdravuj (child10)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (16.4.2009, 20:37)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.4.2009, 15:59)
vďaka (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.4.2009, 0:36)
(Y) mnam Evi, tavroh a cucoriedky, vyborna kombinacia! kolacik vyzera prudko jedly, dvakrat by ma nebolo treba nukat :-p (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.4.2009, 7:59)
Evik, ďakujem, presne tak, koláčik je nenormálne jedlý, lebo je taký ľahký a svieži, žiadne ťažké maslové krémy, takže keď si dáš kúsok, zdá sa ti, akoby si nič nezjedla :-) preto aj tak rýchlo zmizol z plechu.... (K) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu