. .. .. .. .. .. .
. .

Mramorova olejova babovka - RECEPT 1284

Eva V. (vinka) ID 5640
.
mimibazar.sk/vinka
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.8.2006
Naposledy: 19.1.2023 11:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 90
RODINNÉ FOTOGRAFIE 30
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 74
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Mramorova olejova babovka


[ recept č. 1284 zo dňa  ]


Mramorova olejova babovka


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajicka, 250 g polohrubej muky, 250g praskoveho cukru, 1 vanilinovy cukor, 1 prasok do peciva, 100 ml vody, 100 ml oleja, hrozienka, cca 2 lyzice kakaa, na poliatie cokoladu na varenie - nemusi byt staci posypat praskovym cukrom!

POSTUP PRÍPRAVY

Tuto babovku zvladne kazdy, aj zaciatocnik... ja som ju zacala piect v 14-tich ;) a chuti nam vsetkym!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zltky vymiesame do penista s cukrom a vanilkou, primiesame vodu a olej.
Z bielkov urobime tuhy sneh.
Muku zmiesame s praskom do peciva. Zamiesavame ju postupne do zltkovej zmesy na striedacku so snehom z bielkov.
Jednu tretinu cesta si dame bokom a primiesame do nej kakao...
TIP pre hrozienka, ak nechcete aby vam vsetky klesli na dno formy, "obalte" si ich jemne v muke...
Pripravime si babovkovu formu (podla potreby vymastime, vysypeme) do nej dame polovicu svetleho cesta, na to dame polovicu hrozienok (tie nezvyknem vazit - dame podla chuti ;) - a kto nema rad nemusi dat ), dame kakaove cesto, druhu polovicu hrozienok a nakoniec dame posledny diel svetleho cesta.
Pecieme vo vyhriatej rure cca 45-60 min. pri 160-180°C (alebo podla vasho odhadu a vasej rury...;) )
Po upeceni a vybrati z formy, oblejeme cokoladovou polevou alebo posypeme praskovym cukrom. Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie kari rizoto so syrom | Mramorova olejova babovka | Tvarohovo-jahodovy pohar >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu