. .. .. .. .. .. .
. .

Veľkonočná hrudka vhodná aj na iné príležitosti - RECEPT 1267

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)


Veľkonočná hrudka vhodná aj na iné príležitosti


[ recept č. 1267 zo dňa  ]


Veľkonočná hrudka vhodná aj na iné príležitosti


POTREBNÉ PRÍSADY

balenie mrazenej zeleniny – hrášok, mrkva a kukurica * 200 g diétnej salámy * malá tatárska omáčka alebo majonéza * 2 vrecká práškovej želatíny * 1 zeleninový bujón * 3 dcl vody * forma na srnčí chrbát * tenká fólia

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúci jednoduchý recept na bielu salámu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Uvarte balenie mrazenej zeleniny v slanej vode a 4 vajíčka.
2. Zeleninu sceďte, pridajte najemno pokrájanú diétu salámu,
3. ... vajíčka nakrájajte nadrobno na krájači,
4. ... a pridajte k zelenine a saláme.
5. Pridajte 250 ml balenie tatárskej omáčky alebo majonézy,
6. a poriadne premiešajte.
7. V horúcej vode v objeme 3 dcl rozmiešajte zeleninový bujón - ak sa nechce rozpustiť, tak ho dajte do hrnca a uvarte. Bujón nechajte teraz vychladnúť na takých 60 stupňov, a rozpustite v ňom dve balenia potravinárskej želatíny.
8. PORIADNE rozmiešajte, aby neostali v tekutine žiadne hrudky - a ak sa náááhodou nejaká nechce rozpustiť, tak ju radšej vyberte.
9. Bujónovo-želatínovú tekutinu vylejte do majonézovej zmesi a poriadne premiešajte. Netreba viac ochucovať, bujón dodá celej saláme chuť.
10. Formu na srnčí chrbát vysteľte jemnou fóliou.
11. Zmes vylejte do formy a strčte na pár hodín do chladničky. Záleží od želatíny, za koľko hrudka stuhne, úplne najlepšie je robiť túto hrudku večer a nechať ju odležať celú noc v chladničke.
12. Majonézová saláma po 6 hodinách v chladničke.
13. Vyklopte ju na misu, opatrne stiahnite fóliu a ostrým nožíkom nakrájajte.
14. So želatínou mám v poslednej dobe samé dobré skúsenosti, pri tejto obyčajnej potravinárskej som sa presvedčila, že je "najprirodzenejšia", vôbec ju nie je v hrudke cítiť. Tento recept inak odporúčam aj na iné slávnostné príležitosti, vhodná aj na obložené misy.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jarný šalát s reďkovkou a cibuľkou | Veľkonočná hrudka vhodná aj na iné príležitosti | Veľkonočné kuriatka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.9.2014, 12:34)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (monikiri) ID 228052 (7.4.2012, 14:14)
Vynikajuce, iba raz v zivote som robila klasicku zelatinu ale nepodarila sa mi, tak som sa toho bala ale s Dr. Oetker zelatinou na sladke a slane pouzitie sa to neda pokazit. (Y) Recept je vyborny, pridavam do zbierky, vcera som robila a svokor si to nevedel dnes vynachvalit takze sa tesim! (L) Dakujem a ostatni, ak vahate, len do toho, je to jednoduche a pritom chutne a efektne.
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (7.4.2012, 13:40)
Práve som dokončila, už je v chladničke. Vynikajúci receptík :) Vyskúšaný už niekoľkokrát. Vrelo odporúčame (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (13.1.2012, 21:15)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.5.2011, 14:15)
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)aj moja (mamca)to robieva , je to dobrotka (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Ivana T. (Ivina84) ID 84187 (28.5.2011, 13:45)
Chystam sa na tuto dobrotku, kedze ma muz narodeniny (konecne zmena od klasickych ociek ,-)), ale mam otazocku. Kolko g ma mat mrazena zeleninka? Mali len 1 kg balenie, ale to sa mi zda moc. *-)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (24.4.2011, 12:00)
je vyborna!!!!!!! robila som z dvojitej davky do velkej dlhej chlebikovej formy (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=795026
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (25.9.2010, 17:23)
Milá Marcelka, receptík je úžasný (Y) (Y) (Y) Veľmi ju mám rada. Urobila som na rozlúčku do práce a všetkých strašne moc chutila (K) (L) (L) (L)

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31997&user=9334
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (2.8.2007, 9:49)
Marcelka!! Ja to tiež,robkam..na sviatky..na..narodky..proste..na všeliaké sláv.prilež.ale Ja dávam..do formy..čo je na ..babovku..tiež dobré..ale aj ..pekné...! .gratulujem! super!!! (D) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (momo) ID 382 (20.4.2007, 16:10)
Prosím vás, vie mi niekto poradiť aká je malá tatárska?Ja som dnes našla v obchode najmenšiu 250ml, ale myslím, že existujú aj menšie . Koľko by malo byť tej tatarky na ml/g? Ďakujem *-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (20.4.2007, 20:22)
Monika, to je tuším najmenšia, aj ja som dala túto 250 g.
ODPOVEDAŤ
Monika T. (momo) ID 382 (21.4.2007, 14:13)
Marcelka, čé som asi mohla urobiť zle, že mi to nestuhlo???? Robila som to ešte večer, na zicher, ráno ma skoro porayilo, lebo to malo konzistenciu majonézového šalátu, tak som to ráno zmiešala ešte s jednou želatínou rozpustenou v 1dcl vody a teraz, po 6,5hod v chladničke máme chutný šalátik, ale nie hrudku :-S. Jediné čo ma napadá je, že som použila zlú želatínu, "Tortové želé", to je iné ako potravinárske??? ;-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (2.8.2007, 9:37)
Monika, túto otázku som si vôbec nevšimla.... Tortové želé nie je želatína, bohužiaľ Ti to preto nestuhlo, síce želé samotné stuhne, ale neudrží ďalšie potraviny pohromade. Nabudúce daj dve celé želatíny - potravinárske. Papa a nech sa Ti darí, M. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Anika 2) ID 5424 (20.4.2007, 17:21)
Monika no to je ona tá tatárska je 250 ml. ja som dala tú a bolo (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Anika 2) ID 5424 (14.4.2007, 18:00)
Robila som dnes túto "salámu" a (Y) musím povedať že je naozaj výborná, teším sa že mám opäť jeden nový veľmi dobrý recept, ktorý budem určite často robiť. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (9.4.2007, 18:58)
no pozeram, ze u niekoho boli zase hody :-) :-) :-) len kedy to ja vsetko budem skusat? :-o :-o (F)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (9.4.2007, 19:08)
Ahoj Mati, vyskúšaš za rok :-) Ďalšia Veľká noc je tu "cubidup" (F) (F) (F) :-)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (9.4.2007, 18:51)
Hmmmm Macka tak toto vyzerá fájnovo :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P Tihinko by sa tešil,lebo ja som tentokrát nerobila nič,ale som zobrala chalanov do Budapešti do Tropicany (tudledudle) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (9.4.2007, 18:54)
Ahoooooj Fufiček, máš recht, že si nič nerobila! (F) (F) (F) V Tropicariu je super, aj my sme tam boli, z tunela ma nevedeli dostať, bol to krásny zážitok, určite si to zopakujeme, Laura bola maličká, teraz by to vnímala viac. Papušky (F) (F) (F) (K)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (9.4.2007, 18:55)
Ani nehovor ja som čumela ako puk :-D :-D :-D a Paťko ten mala celý čas otvorené ústa. Prepošlem dajaké foto v mailíku (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (9.4.2007, 18:56)
Super, díkesko, aj ja (F) (K)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu