. .. .. .. .. .. .
. .

Moja hovädzinka na divoko - Vadaš - RECEPT 12281

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 10009 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Moja hovädzinka na divoko - Vadaš


[ recept č. 12281 zo dňa  ]


Moja hovädzinka na divoko - Vadaš


POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäsko /ja som mala hovädzie zadné/, čerstvá zeleninka /ja dávam všetko čo doma mám napr. mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, brokoličku, pór, cibulku, cesnak, hrášok/, zhruba 1dcl šlahačkovej smotanky, korenie, soľ, bobkový list a trocha masla a oleja. Ja dávam sušený estragón /od Kotányho/ dá tomu fantastickú chuť.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk, postup je trocha dlhší ale oplatí sa s tým pohrať, výsledok stojí zato.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravím si zeleninku, očistím, umyjem.
Mäsko naklepem, osolím okorením, narežem boky aby sa nezvlnilo pri opekaní.
Pripravím si do hrnca trocha oleja a trocha masla. Najlepšie je to vždy miešať, lebo keď je len sám olej je to o ničom, masielko všetko tak zjemní.
Mäsko zprudka opečiem z každej strany, tak aby malo takú kôrku .
Keď som všetky plátky opiekla, vyberiem mäsko zatiaľ na misu a prikryjem.
Do výpeku si dám pokrájaný pór, cibulku a cesnak. A trocha na menšom stupni opekám.
Keď je cibulka sklovitá, pridám mrkvu a petržlen a trocha soli. Miešam a pražím a postupne pridávam aj ostatnú zeleninu.
Všetko troha opekám a miešam.
Vrátim tam mäsko a pomiešam.
Zalejem vodou alebo vývarom , pridám korenia a bobkový list a varííím.
Keď je mäsko mäkké, zhruba dve hodinky ho treba variť, vyberiem ho opäť na misu, prikryjem a zeleninu zmixujem.
Zmixovaná zeleninka, môžem ešte dochutiť.
Vrátim mäsko späť a privediem do varu, dochutím smotankou /zvyknem v nej rozmiešať lyžičku Solamylu/ a čerstvou petržlenovou vˇnaťou. Ja dávam aj strúhanú citrónovú kôru.
U nás to milujeme s rohlíkovými knedličkami /recept od Marcelky K ID 633./. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ZAPEKANÉ PALACINKY SO SNEHOM | Moja hovädzinka na divoko - Vadaš | zeleninová s ružičkovým kelom a krúpami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (10.5.2009, 13:51)
Vladi, prave sme to s manželom dovarili, on mi pomahal s mäskom a ja som riešila zeleninku..... nie som nejaka úžasná kuchárka, ale toto sa mi podarilo.... (Y) (Y) (Y) je to naozaj výborné, každý si tam može pridať alebo ubrať čo sa mu páči a čo mu chutí. Ja som k tomu uvarila ryžu a tiež môže byť.Takže ďakujem za dobrý tip a dobrú chuť. (L) (L) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.3.2009, 13:17)
niečo na spôsob sviečkovej :^) vyzerá to dosť dobre (jidlo)
ODPOVEDAŤ
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (18.3.2009, 13:29)
Peťka je to viac ako dobré, a skvelú chuť dodá aj ten strúhaný citrón a estragón. (hello)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.3.2009, 13:40)
asi vyskúšam, lebo to vyzerá mňamkovo, len nie cez týždeň asi cez víkend - je viac času (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu