. .. .. .. .. .. .
. .

Makové trojuholníčky - RECEPT 11340

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 23860 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Makové trojuholníčky


[ recept č. 11340 zo dňa  ]


Makové trojuholníčky


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - v tomto poradí dáme do pekárne: 0,7 dl olej; 3 dl vlažné mlieko; 0,5 kg hladká múka (ak nemáte môže byť aj polohrubá, popr. pol na pol - hl./polohr.); 2 vanilinové cukre; 1 PL kryšt.cukor; 1 KL soľ; 1/2 kocky droždia Plnka - mak polotovar (ja som kúpila v Tescu, cena cca do 2 € myslím, plnka je už hotová, je už ochutená, netreba s ňou už nič ďalej robiť iba natrieť na rozvaľkané cesto)

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto si náhádžeme v poradí ako sú v recepte do pekárničky a zapneme program kysnuté cesto, ja mám pekáreň Moulinex, t.j. zapnem program 11, celý program trvá 1,5 hodiny. Keď je cesto "hotovson" . . . , vyberiem z pekárne, presuniem na dosku a rozdelím na dve časti. Na pomúčenej doske rozvaľkám na väčší plát, taký obdĺžnik a na cesto rozotriem polovicu plnky (tá maková plnka je hustejšia, taká tuhá, tak to ide ťažšie) a ešte trošilik navrch dám, resp. nastrúham Heru, to len tak povrchu, aby boli trojuholníčky šťavnatejšie. Cesto zrolujem a nakrájam cik-cak na trojuholníky. Tá maková plnka je tuhá, takže ani veľmi nevyteká pri krájaní von z cesta. Trojuholníky poukladáme vedľa seba tak cca 1 cm na papierom na pečenie vyložený plech, necháme ešte 15 minút kysnúť. To isté urobíme z druhou polovicou cesta. Z tejto dávky mne vydá na 2 plechy, t.j. takých 24 trojuholníčkov. Medzitým si dáme vyhriať rúru na 200 stupňov teplovzdušná. Ešte pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a šup šup do rúry (ja dávam obidva plechy naraz). Pečiem takých maximálne 20 minút, aj to je veľa, treba pozerať ako sa "farbia" . . . upečené vyberiem z plechu a preložím na misu a poprášim práškovým cukrom. Plnky môže meniť kto chce aké chce, toto je len tip odo mňa. Ináč toto cesto ja používam aj na slané trojuholníčky, akurát pri hádzaní surovín do pekárne nedám tie 2 vanilínové cukre. Čerstvé sú úplne mňamkové, mäkkučké . . . :-)
<< Rýchly medový krémeš | Makové trojuholníčky | torta pre mamu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (16.11.2009, 19:43)
a ešte doplním recept na makovú plnku, ako ju robím ja: asi 1 dl mlieka a 3-4 lyžice cukru + 1 vanilku privediem do varu, pridaám mletý mak, nechám prebublať, odstavím. Prilejem asi 2 polievkové lyžice oleja, a keĎ mierne vychladne, pridám jedno vajíčko a premiešam. Takto plnka nie je suchá a vajíčko zabezpečí, že nebude ani vytekať, pretože plnku schytí. Ak by bola plnka po príprave riedšia, pridám v pohode 1-2 lyžice strúhanky. Recept je od mojej susedky - cukrárky.
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (16.11.2009, 19:38)
práve sa dopiekli a my ich do seba tlačíme, sú jednoducho božské, neopísateľne, vydarili sa fantasticky, ja ich mám najradšej so studeným mliekom!!! (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (monita.g) ID 25160 (16.11.2009, 13:20)
uz sa mi pecu v trube (Y) (Y) robim ich uz druhykrat, ale moje su nejake obravskeeeeee - asi budem musiet cesto rozdelit na 3 casti a tak ich skrucat, aby boli take male, sikovne a pohladne - inak VYNIKAJUUUUUUCE......mnaaaaaaaaaaaaaaaam |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (19.6.2009, 8:59)
Ahoj, prosím ťa, hladkú múku dávaš 00špeciál alebo T-650 ako na chlieb?
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (20.6.2009, 16:19)
Andrejka, ja to nejak s tou múkou nerozlišujem, teraz mám doma 00, tak asi by som povedala, že je to jedno, ktorú mám doma, tú dám a z tej robím. Ale zatiaľ mi vyšli, myslím aj z tej aj z tej . .. . dúfam, že vyndú aj Tebe :-)
ODPOVEDAŤ
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (14.6.2009, 19:43)
(Y) vyyyyborne, robila som kakaove aj makove.Spapali sa vsetky, dakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (18.6.2009, 15:16)
Tak :-) :-) :-), že chutilo . . . (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.3.2009, 22:34)
|:o)Deniska, dnes som ich spravila, sú úúúúúžasnééééé (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=466909 Spravila som aj zopár kakaových, jedna báseň (zajic) (zajic) (zajic) A pozdravuje Ťa aj (cinky), nemohol sa dočkať, kedy vychladnú ;-) Len chcem doplniť, že som cesto vymiešala najprv varechou, nemám pekárničku, nepridávala som nič naviac, než je v recepte, a potom som ho vyhnietla na doske od linky /trošku som si naolejovala ruky, aby sa mi nelepilo na dosku/ a dala nakysnúť. Bolo ľahučké, perfektne sa s ním pracovalo (clamp) (clamp) (clamp)Ďakujem za super receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (14.3.2009, 23:00)
Aďka úprimne, Tebe určite sa všetko vydarí aj upiecť aj uvariť, si šikulkáááááááá . . . . (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.3.2009, 23:09)
;-)Deniska a ja za to môžem, že je to super receptík? Včera som nakukla na Tvoje briošky v albume a manžel mi tu spoza chrbta - ja na briošky, on na makové trojuholníčky a už mi pregĺgal, no neurobíš? ;-) Ráno som už aj miesila, no poviem Ti, sú bááááječné a mäkkulinké, trošku som mala obavy, že je to predsa len recept na pekárničku, ale už som videla podľa hustoty cesta, že mu tá linka dopomôže (Y) (X) nemá veľmi rada mak, tak jej som urobila kakaové. A dala som aj to nastrúhané maslo, ako spomínaš v recepte (clamp) (clamp) (clamp) Mám ich menšie, ale na chuti to vôbec neubralo. Kto neskúsi, nevie, o čo prišiel |:o) |:o) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (14.3.2009, 23:28)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana A. (jankaa) ID 3641, mimibazar.sk/jankaa (19.2.2009, 13:03)
Mňam, hneď by som do toho zahryzla!!!!! :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu