. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový koláč - RECEPT 1081

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 7581 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Jablkový koláč


[ recept č. 1081 zo dňa  ]


Jablkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
500g hladkej múky, 1 Hera, 200g pr. cukru, 1 celé vajce, 2 žľtky, trochu mletej škorice, 1 kypriaci prášok, citrónovú kôru, mlieko podľa potreby, strúhanku

Plnka:
1,5kg jabľk, cukor podľa chuti, trochu škorice

Na posýpku:
bielok, posekané orechy, kryštálový cukor


POSTUP PRÍPRAVY

Jablká si očistíme, postrúhame a ochutíme cukrom a škoricou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

suroviny
...zamiesime si hladké cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme prvú časť...
... dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme strúhankou...
... pridáme ochutené jablká, znova posypeme strúhankou...
... dáme druhú časť cesta, potrieme nevyšľahaným bielkom...
... posypeme posekanými orechami a kryštálovým cukrom, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry teplovzd. 160°C ...
... upečieme do zlatohneda


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ovocné cestoviny | Jablkový koláč | Ananásovo tvarohový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.5.2007, 12:27)
Potiera sa to vyslahanym bielkom?
ODPOVEDAŤ
Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (3.3.2007, 19:05)
(Y) môžem len potvrdiť, že tento koláčik je skutočne výborný, robím ho často a ak nemám práve orechy, vrch potriem len žĺtkom a po upečení a vychladnutí posypem práškovým cukrom ... my to voláme jablkové pyté. Mňam. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu