končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)Orechovy s penou[ recept č. 10799 zo dňa 1.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 zltkov, 18 dkg Palmarinu, 1 vanilka, trochu citronovej kory, 20 dkg pr. cukru, 1,5 dcl mlieka, 35 dkg polohrubej muky, 1 prdopec, trochu pikantneho dzemu na potretie upecenej piskoty. Plnka: 30 dkg mletych orechov, 6 PL pr. cukru, 8-10 PL vody Sneh: 6 bielkov, 20 dkg kr. cukru POSTUP PRÍPRAVY v obrazkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI tuk vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom pridame zltky a dobre vyslahame pridame mlieko a opat preslahame. Potom muku zmiesanu s prdopec a citronovu korou na dobre vymasteny a mukou vysypany plech si kladieme kopky cesta a rozotierame po plechu. Cesto je trochu hustejsie, ale s trochou trpezlivosti to ide:) tak a tu je uz cesticko pripravene na pecenie. Pecieme 15 minut pri 190 stupnoch ( v elektrickej rure)Po vybrati kolacika ruru stiahneme na 150 stupnov ( pre zapecenie peny) kym sa nam cesticko pecie, pripravime si dzemik na potretie cesta a urobime si orechovu plnku orechy zmiesame s praskovym cukrom a opatrne pridavame vodu. Plnka nema byt velmi husta lebo sa bude tazko rozotierat na cesto upecene cesto vyberieme z rury a hned ho potrieme riedkym dzemom.Natrieme iba uplne tenulinku vrstvu dzemu, ja tomu hovorim, ze ho iba tak "postrasime" tym dzemom opat si robime kopceky, tentokrat z orechovej plnky a samozrejme rozotierame. Ak by sa tazko rozotieralo, tak si mozete pomoct tak, ze si stierku castejsie namocite trochu do studenej vody a potom to uz ako po masle:) tak uz je cesticko potrete dzemikom a orechovou plnkou bielka so stipkou soli vyslahame a ked uz je skoro tuha pena, pridame kr. cukor a slahame a slahame az kym nie su bielka pekne biele a leskle a tvoria sa po metlickach taketo stopy vyslahane bielka natrieme na orechovu plnku a dame do rury zapiect penu do svetloruzova asi takto no a potom, ked kolacik dobre vychladne, krajame mokrym tenkym nozom, aby sa nam pena netahala. Noz zakazdym ocistime a pokracujeme v krajani. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (1.2.2009, 18:17) | |
juj sestrička, normálne cítim tú fantastickú chuť hneď by som aj pol plechu | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.2.2009, 19:10) | ||
ta prid, este jeden kusok sa najde | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.2.2009, 18:29) | |||
letííííííím otváraj okno | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.2.2009, 18:53) | ||||
co si, nemozem, ved tu snezi akoby sa perinbabe roztrhla perina | ||||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.2.2009, 18:59) | |||||
tak potom my tu máme upršané Anglicko | |||||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (1.2.2009, 15:34) | |
AĎka, kam vy na tie koláčiky s Evkou chodíte . Vyzerá výborne a orechové to ja môžem | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.2.2009, 17:36) | ||
Lucka, tento konkretne ma mozno viac rokov ako ja (myslim recept ). Pamatam si ho od utleho detstva. No mam este nieco v zasobe | ||
ODPOVEDAŤ |
tereza M. (Terujaja) ID 52420 (1.2.2009, 13:09) | |
Hnmm, zrovna jsem po dobrem obede,tak by bodl nejaky dezertik! Ten vypada opravdu fatalne |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.2.2009, 13:51) | ||
Terka, recept na tento kolacik ma mozno viac rokov ako ja. Piekla nam ho kamaratkina mamka este ako detom. Patri k jednym z mojich najoblubenejsich orechovych | ||
ODPOVEDAŤ |