PREDÁM NOVÝ TOVAR oblasť Pezinok

***Lotosy - Kvety bohov - 2 veľké semená***

Ups, tento kúsok už nie je dostupný. Môžete vybrať z ponuky nižšie alebo skúste vyhľadávač.

Nový tovar k prodeji

Lotosy môžete pestovať v záhrade, na terase vo väčších nádobách, v porcelánovej mise alebo v lete v jazierku, v skleníkoch a podobne. V zime ale potrebujú teplotu minimálne 10°C. Semená majú veľmi vysokú klíčivosť – takmer 100%!!

Lotos Indický - Nelumbo Nucifera DIY Home Garden
Je to nádherná mýtická veľkokvetá vodná rastlina so svetlo zelenými nezmáčavými listami plávajúcimi na hladine, alebo vyčnievajúcimi z vody. Zvláštnosťou lotosu je, že sa nedá zašpiniť tekutými nečistotami. Pozoruhodné je aj to, že sa táto rastlina môže dožiť pri správnych podmienkach aj viac ako desiatky rokov. Budhisti ju používajú pri náboženských obradoch. V Ázii lotos nachádza uplatnenie aj pri príprave jedál.

Podľa budhistických mýtov bol lotos prvým kvetom, ktorý sa objavil na svete. V budhizme symbolizuje cestu života, ktorú treba prejsť k osvieteniu. Vyrastá z bahna, prediera sa špinavou vodou, až sa nakoniec čistý a žiarivý objaví na hladine. Biele kvety lotosu predstavujú čistotu a dlhé stonky budhistické učenie, ktoré povznášajú myseľ z bahna materializmu. Otvorený kvet predstavuje osvietenie, púčik potenciálnu možnosť osvietenia.
V budhizme má význam aj farba lotosu. Biela predstavuje stav duchovnej dokonalosti, červený lotos je symbolom čistoty srdca, lásky a vášne. Modrý lotos symbolizuje víťazstvo ducha nad zmyslami a múdrosť poznania. A ešte je tu ružový lotos, najkrajší a najvzácnejší, určený pre najvyšších bohov.

Vyberte si z 7 farebných variácií,
sú očíslované na fotografiách.

Objednajte si po jednom semienku z každej farby - spolu 7 semien za cenu 5€ !!!

Posielam aj návod na pestovanie
  • Poštovné a balné: 2,00 prevodom alebo 3,00 na dobierku EUR
  • Už odpovedalo 23 záujemcov
cena: 2,00 EUR

Zaregistrujte sa a robte okamžite záväzné objednávky