Zobraziť přihlasovací formulár

Hustejšie a dlhšie mihalnice

  • Publikované:
Hustejšie a dlhšie mihalnice

Samozrejme, že mihalnice plnia veľa dôležitých funkcií. Chránia oči pred prachom, nečistotami, potom. Ale priznajme si, krásne, husté, dlhé a natočené mihalnice sú dnes (predovšetkým pre ženy) silnou zbraňou. Kto by odolal zvodnému pohľadu spod dokonalých mihalníc? Lenže predlžovaním, natáčaním a líčením si mihalnice často ničíme. Ako ich zregenerovať?

Keď vám príroda nadelí slabé, riedke a krátke mihalnice, niekedy to nezachráni ani tá najlepšia riasenka. Existuje ale pár postupov a „babských rád“, ako z nich dostať maximum. Všetko však začína prekvapivo pri výžive a pohybe. Rovnako ako vlasy alebo obočie, sú aj mihalnice vyživované zvnútra.

Výživa

Životospráva je základom pri riešení snáď všetkých problémov s krásou. Ak ide o mihalnice (a koniec koncov aj vlasy a obočie), zásadný je prísun správnych vitamínov, proteínov a nenasýtených mastných kyselín. Konkrétne teda ide o vitamíny A, D a E, veľmi dobre pôsobia olivové oleje, semienka, orechy, celozrnné pečivo a ryby. Pre rast mihalníc je dôležitý tiež biotín alebo vitamín H, ktorý je v pečeni, vaječných žĺtkoch, hubách alebo v droždí.

Prekrvenie

Aby sa správna výživa dostala na správne miesto, je potrebné mať rozpohybovaný krvný obeh. A toho nedocielime inak než aktívnym pohybom.

Čo mihalnice ničí?

Predovšetkým to sú tie estetické zákroky, ktoré podstupujeme, aby mihalnice vyzerali lepšie. Nič nezničí mihalnice toľko ako predlžovanie. Ďalej používanie nekvalitných alebo starých maskár mihalniciam tiež zrovna nepomáha - nejde len o pôsobenie chemických látok, ale tiež o mechanické poškodenie. Čím viac vrstiev maskary musíme nanášať, tým viac oslabujeme mihalnice po ich dĺžke, ale aj v korienku.

Odličovanie

Ideálne je používať špeciálne olejové prípravky na odličovanie očí a ich okolia. Takéto prípravky aktívne bojujú proti vráskam, ale zároveň tiež mihalnice vyživujú, spomaľujú ich starnutie a zabraňujú ich lámaniu.

Tip Mimibazara: Ak chcete vyskúšať prírodné olejové odličovanie, ktoré si poradí aj s vodeodolným make-upom, vyskúšajte kokosový olej. Ale pozor, ak máte problematickú pleť, nepoužívajte ho na odlíčenie celej tváre! 

Starostlivosť

K zrýchleniu rastu mihalníc prispieva ich pravidelné prečesávanie, ideálne večer po odlíčení. Keď už máte oči odlíčené, je dobré na riasy až ku korienkom naniesť olivový alebo ricínový olej (pozor, nech sa vám nedostane do oka). Podobný efekt má aj premazanie mihalníc, korienkov a celých viečok obyčajnou vazelínou. To všetko ochráni mihalnice pred preležaním, polámaním alebo vypadávaním počas noci, zároveň pekne premastí pokožku a posilní korienky.

SOS

Existujú samozrejme aj špeciálne vyživovacie séra. Niektoré fungujú lepšie, iná horšie, ale napospol všetky obsahujú mihalniciam prospešné látky. Takéto séra je vhodné používať, ak máte mihalnice naozaj poničené napríklad po predlžovaní. Výsledky sa dostavujú zvyčajne do jedného mesiaca.

Tip Mimibazara: Skúste sa odlíčiť hneď, keď prídete domov. Doprajte mihalniciam (a koniec koncov aj zvyšku tváre) trochu odpočinku, nechajte ich dýchať. Neustále pôsobenie chemických, ale aj prírodných látok bráni prirodzenej regenerácii.

Aké máte skúsenosti s regeneráciou mihalníc? Už ste niekedy vyskúšali „babské rady“ alebo drahé kozmetické produkty? Máte vlastný recept, ako si nechať narásť hustejšie a dlhšie mihalnice? Podelte sa s ostatnými na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku