Zobraziť přihlasovací formulár

Mlieko miesto žehličky

  • Publikované:
Mlieko miesto žehličky

Kto by nechcel mať vlasy ako z reklamy na luxusnú vlasovú kozmetiku. Niekto túži po pravidelných a lesklých lokniach, niekto po prísne rovných, hebkých vlasoch. A väčšinou ale všetci chceme práve to, čo nám do vienka nebolo dané. Či tak alebo tak, aby sme dosiahli požadovaný efekt, musíme použiť nielen kozmetiku, ale aj fén, kulmu alebo žehličku. Čo keby ste si ale mohli vyrovnať vlasy aj bez ničenia z vystavenia vysokým teplotám?

Vyrovnávanie vlasov žehličkou patrí medzi veci, ktoré vlasy ničia najviac. V začarovanom kruhu poškodených vlasov, ktoré treba vyrovnať, aby vyzerali zdravo, sa pohybuje kdekto. Existuje však lacný, prírodný a rýchly spôsob, ako jemne vlnité alebo krepaté vlasy vyrovnať k hodvábnemu lesku. A to nielen šetrne, ale dokonca zdravo a s toľko potrebnou vlasovou výživou. Riešením je plnotučné mlieko.


Ako na to?

Budete potrebovať rozprašovač a zhruba pol litra plnotučného mlieka. Ak máte možnosť zohnať mlieko kokosové, je to úplne ideálne, ale i obyčajné kravské postačí. Dokonca istú službu preukáže tiež mlieko sušené.

  • Naplňte fľašu rozprašovača mliekom. Môžete doň pridať aj citrónovú šťavu, ktorá vlasom poskytuje prirodzenú hydratáciu.

  • Nasprejujte vlasy po prameňoch od korienkov ku končekom. Dbajte na to, aby ste mlieko aplikovali na vlasy naozaj rovnomerne, metóda je pomerne intenzívna a mohlo by sa stať, že vynechané pramene zostanú vlnité.

  • Poriadnej mlieko do vlasov vmasírujte. Mlieku je potrebné dať čas, aby svoju prácu dobre odviedlo, nechajte ho aspoň desať minút pôsobiť.

  • Potom si vlasy umyte ako obyčajne, použite šampón aj kondicionér. Ale pozor - umyte si ich naozaj dôkladne, ak vám vo vlasoch zostanú nejaké zvyšky mlieka, môžu žltnúť a to zrovna nevonia.

  • A pretože celú metódu používame preto, aby sme sa vyhli kontaktu s teplom, nechajte vlasy voľne uschnúť a nepoužívajte fén.

Tip Mimibazara: Táto metóda funguje až zázračne na vlnité vlasy. Ak máte vlasy vyložene kučeravé, bujné a nepoddajné, mlieko vám vlasy nevyrovná. Avšak ich vyživí, vlasy oťažejú a vaše vlny budú oveľa kompaktnejšie.


Vyskúšali ste už niekedy túto metódu narovnávania vlasov? Máte s ňou skúsenosť? Alebo dávate prednosť tradičnému a oveľa rýchlejšiemu narovnávaniu vlasov pomocou žehličky? Diskutujte na Mimibazari!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku