Zobraziť přihlasovací formulár

Ako sa starať o pokožku na krku a v dekolte

  • Publikované:
Ako sa starať o pokožku na krku a v dekolte

Môžete si to všimnúť na celebritách - v tvári vyzerajú mlado, ale krk a dekolt ich vek neomylne prezradia. Ide o partie, kde je koža pomerne tenká a strata pevnosti sa prejaví rýchlo, markantne a takmer nezvratne. Nepomôže lifting ani plastická chirurgia, tu je potrebná prevencia. A ako by mala taká správna starostlivosť o kožu na krku a dekolte vyzerať? Čo robiť a nerobiť, na čo si dať pozor? Trebárs na spanie na boku!

Odstraňovať starú kožu. Ste zvyknutá mazať si krk a dekolt spevňujúcimi a hydratačnými krémami? Dobre. A robiť si peeling tváre? Tiež dobre. A teraz tieto dve veci prepojíme - pamätajte, že keď odstránite odumreté kožné bunky, účinné látky sa budú vstrebávať efektívnejšie. Rovnako dobre tiež funguje fyzická stimulácia - lepšie prekrvenie znamená lepšie zásobenie pokožky živinami. Peeling preto nie je potrebné robiť len chemicky, ale obyčajná hrubšie špongia alebo kefa tiež urobia svoje.

Je čas na silnejšie zbrane. Pokožka na krku a dekolte je naozaj tenká a naprávať škody je až nemožné. Preto je potrebné ju vyživovať, a to dôkladne. Ak zvolíte cestu krémov alebo olejov, siahnite po špeciálnych prípravkoch, ktoré sú koncentrovanejšie než tie na tvár.

Posilňujte kožu všeobecne. Vitamíny, antioxidanty, dôležité minerály. Je možné (až pravdepodobné), že ich človek v strave neprijíma dosť, takže je na mieste proste a jednoducho siahnuť po doplnkoch stravy. Dôležitými zložkami sú vitamíny B, C, D, beta karotén, selén a zinok, vápnik a horčík. Je dobré ich čo najviac prijímať zvnútra, ideálne prirodzene - stravou, ale aj ich doplnky sú maximálne vítané.

Pozor na garderóbu. Vieme, čo spôsobuje na pokožke najväčšie škody? Sú to cigarety a slnko. Takže - ak máte v pláne pohybovať sa vonku a mať hlboký výstrih, rozhodne nezabúdajte na ochranu proti slnku, faktor aspoň 30! A to aj keď je pod mrakom. Ďalší z faktorov je látka, ktorá vám na krku a dekolte prilieha na kožu. Materiály, ktoré kožu dráždia, by sme mali rozhodne vyradiť zo šatníka.

...aj spať sa dá nevhodne! Vrásky v dekolte prevažne vznikajú spaním na boku. Neveríte? Tak si večer ľahnite na bok a pozrite sa, čo s kožou na dekolte urobia vaše prsia. Koža sa prehne a zostáva tak celú noc! Pozrite sa na svoj dekolt ráno a uvidíte linky, ktoré vám po noci na boku na hrudníku zostali. A keďže na takýchto vráskach systematicky pracujeme okolo ôsmich hodín denne a s pribúdajúcim vekom koža na pevnosti jednoducho stráca, je nevyhnutné, že tam raz jednoducho zostanú. Ako sa tomu vyhnúť? Povie sa to jednoducho - spať na chrbte. (A ak máte väčšie poprsie, ani to nie je najvhodnejšie - kožu na hrudníku prílišne vypína aj spanie na chrbte.) A aj v takom prípade nie je od veci zaobstarať si na spanie mäkkú, priedušnú a poddajnú podprsenku (samozrejme bez vypchávok a bez kostíc!) .

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku