Zobraziť přihlasovací formulár

Búrame mýty o mladistvom vzhľade II.

  • Publikované:
Búrame mýty o mladistvom vzhľade II.

Rovnako, ako by sme mali používať pre každú sezónu iný parfum, mali by sme pre každú „sezónu“ nášho života zvažovať, čo nosiť, čo nie, čo si zaobstarať do šatníka, čo z neho vyradiť, ako sa namaľovať, čo s vlasmi, ako na hyper módne trendy a podobne. Nič sa nedá robiť, chceme sa páčiť a časom si musíme pripustiť, že mladosť je len jedna, a časom ju treba nahradiť mladistvosťou a sofistikovanosťou. A to už stojí nejaké to zamyslenie. Pretože so šortkami a nátelníkom nemôžeme robiť parádu večne. Bohužiaľ.

Obliekame sa príliš „trendy“. To je však paradox, že áno? Ak nemáte vyložene neobmedzený rozpočet, je lepšie sústrediť sa na vlastný štýl než na ten z prehliadkových mól a časopisov. Radšej než do extravagantných kúskov oblečenia by sme mali investovať do tých univerzálnych a kombinovateľných s našou existujúcou garderóbou. Pretože jeden módny výstrelok s nezodpovedajúcim zvyškom (a tým myslíme aj doplnky, vlasy, make-up a podobne) môže pôsobiť skôr výstražne než mladistvo. Čo však neznamená, že by v šatníku mala chýbať extravagancia. Len ju prispôsobte skôr svojmu štýlu než všeobecným trendom.

Obliekame sa príliš „mlado“. Súvisí to s predchádzajúcim bodom, aj keď nie v tak extravagantnom slova zmysle. Keď stretnete „skoroešteškoláčku“ oblečenú podobne ako vy, hádajte, kto z toho porovnania vyjde lepšie. Naša spoločnosť má očakávania, a to aj ohľadom vzhľadu. Na podvedomej báze je každý z nás schopný oceniť, keď vyzeráme mlado, ale nie tým prvoplánovým spôsobom. Keď dokážeme nájsť balans v tom, čo je mladistvé, s tým, čo nám prináleží, pristane, lichotí a pasuje. Prílišné snahy obliekať sa ako naše dcéry si ostatní všimnú, ale nie spôsobom, akým by sme chceli. Pôsobí to jednoducho ako päsť na oko a len tým zdôrazníme kontrast snahy a reality. A to je nežiaduce.

Nostalgia nad obľúbenými kúskami. Rovnako, ako nie je úplne žiaduce obstarávať si trendy kusy, nie je žiaduce ani lipnúť na tých starých. Ako napríklad desať a viac rokov. Okrem toho, že sa zmenila doba, zmenila sa aj naša postava, a čo nám kedysi lichotilo, dnes už zďaleka nemusí. Aj ak ste si niekedy nechali ušiť na mieru kostým, šaty alebo čokoľvek, príde doba, kedy je na čase dať mu slobodu. Navyše na väčšine oblečení je ich vek poznať, a nechceme, aby sa to odrazilo aj na nás!

Nosíme niečo „moc“. A to moc úzke, moc široké, moc krátke alebo moc dlhé. Na jednej strane ide o to, ako v tom vyzeráme, ale predovšetkým o to, ako sa v tom cítime. Ak si na účely mladistvejšieho vzhľadu vezmeme sukňu kratšiu, než aká sa nachádza v našej komfortnej zóne, ostatní to spoznajú. Vyzeráme tak, ako sa cítime!

Nenosíme opasok! Často je potrebné opticky rozbiť siluetu. Hoci by to na prvý pohľad nemuselo znieť pravdepodobne, kontrastný opasok cez šaty, tuniku alebo dlhšiu blúzku zlepší aj potenciálny problém s väčším bruškom.

Zlé kombinácie. Tým sa človek asi nevyhne v žiadnom veku, ale v čím neskoršom, tým menej nám budú lichotiť. Keď sa horný diel odevu bije s tým spodným, to je jednoducho zle. Materiály musíte mať v oku, ale základné zlaté pravidlo je - ak máte úzke nohavice, voľte voľnejší vršok. A naopak. Rozhodne ale voľte strihy i materiály tak, aby boli kompatibilné s postavou.

Bezhlavé sledovanie farebných trendov. Nenarážame na to, že nikomu nepristanú všetky farby, a keď je v kurze fialová, neznamená to, že ju nosiť musíme. V posledných rokoch sú ale napríklad na výslní farby tlmené a pastelové. Tie automaticky nie úplne sviežej pleti pridajú roky, vyzeráme v nich zošle, sprane a unavene. Namiesto toho je dobré si v šatníku držať stále farby neutrálnych odtieňov - čiernej, hnedej, ťavej, béžovej, khaki a bielej. Tie kombinovať so sýtymi farbami a v trendy pastelových voliť napríklad len doplnky.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku