Zobraziť přihlasovací formulár

Aj lacné oblečenie môže vyzerať ako od návrhára

  • Publikované:
Aj lacné oblečenie môže vyzerať ako od návrhára

Nie každá chceme alebo môžeme investovať do dizajnových kúskov oblečenia, ale, čo si budeme hovoriť, všetky by sme asi rady. Ako zariadiť, aby outfit nakúpený za pár eur vyzeral ako unikátny model z butiku? Máme pre vás niekoľko tipov, čo kupovať, nekupovať, a ako s oblečením zaobchádzať, upravovať ho a kombinovať, aby ste z každého kúsku oblečenia vyťažili ten najlepší možný dojem.

Móda je, či chceme, alebo nie, do značnej miery otázkou peňazí. A investovať každú sezónu do rekonštrukcie šatníka, to je pre mnohé z nás utópia známa iba zo stránok módnych časopisov. Ale aj za málo peňazí môžeme mať veľa muziky. Keď na to idete chytro.

  • Perfektné spracovanie. Niekedy pri drahších kúskoch neplatíme ani tak za dizajn, ale za kvalitu látky a spracovania. Za ušetrený peniaz je treba starostlivo vyberať. Pozerajte sa na švy, či z nich nelezú nite, či sú tričko, šaty alebo sukne strihané správne „po látke“ - v opačnom prípade sa vám môžu pri praní „otočiť švy“ a to moc reprezentatívne nie je. Keď si nájdete obchod, v ktorom vám bude vyhovovať kvalita spracovania, nájdete svätý grál.

  • Sadne ako uliate. Nechajte si oblečenie upraviť. Viete, že to stojí len pár eur, že áno? Ak do šiat za pár eur investujete ešte nejaké navyše, získate dokonale na mieru padnúci outfit, ktorého cenu ste práve opticky aspon zdesaťnásobili. To isté platí pre nohavice, blúzky, šírky, dĺžky... Proste investícia minimálna, efekt maximálny.

  • Dôležitá je silueta. Nehovoríme o postave, ale o správne zvolenej bielizni. Neverili by ste, akých efektov možno docieliť. Vyvarujte sa „prekypovaniu“, uistite sa, že vám nohavičky nerobia zárezy a podprsenka dvojité prsia, jednoducho pokúste si vytvoriť čo najhladšiu siluetu.

  • Čierna je dobrá. Nadčasová klasika? Elegancia? Áno. Čierne oblečenie bude vždy vyzerať luxusnejšie, aj keď nebudú použité drahé materiály a kvalitná potlač alebo vzory. Majte dostatočnú zásobu čiernych basic vecí, ale nezabudnite na kvalitné dezodoranty! Pretože biele škvrny v podpazuší alebo na bokoch od obliekania naozaj vedia výsledný efekt pokaziť.

  • Pozor na farby. Respektíve na ich kombinovanie. Tu zabiehame už do oblasti osobného štýlu, ale monochromatický outfit (alebo „tón v tóne“) bude vždy vyzerať luxusnejšie než kombinácia viacerých farieb.

  • Neperte (moc). Praním v automatických práčkach vám oblečenie zájde a po pár kolách ho môžete smelo poslať ďalej do sveta alebo nechať na záhradu. A to predsa nechceme. Ak máte oblečenie len „nežne znečistené“, teda jednoducho len nosené, nie zašpinené, a chcete zabiť mikróby a baktérie (a zbaviť sa tak aj prípadnej nechcenej vône), dajte ich cez noc do mrazničky. Urobí vám to možno ešte lepšiu dezinfekčnú službu než práčka.

  • Vymeňte gombíky. Ďalšie malý trik s obrovským efektom. Niekoľko eur a trocha času, ktoré venujete výmene pôvodných gombíkov (ktoré na sebe majú buď značku, alebo aj tak čoskoro zájdu), sa vám bohato vráti. Nielen, že si vytvoríte vlastný originál, ale ešte k tomu dodáte oblečeniu potrebný šmrnc a inakosť. Ale niekedy je menej viac, spoločne s výmenou gombíkov môžete z oblečenia odstrániť nadbytočné veci, ako sú rôzne kovania, štítky alebo iné „ozdoby“.

  • Predsa len investujte. A to do doplnkov, topánok a prípadne kabelky. Ak budete mať kvalitné topánky (obyčajné kožené balerínky alebo lodičky), na zvyšku oblečenia vlastne toľko nezíde. Výrazné a trošku luxusnejšie doplnky tiež urobia svoje a oživia každý basic model, ktorý si len vymyslíte. A ak si chcete zaobstarať niečo vyložene trendového, do toho treba investovať tiež, pretože pohľady ostatných sa budú upierať určite vaším smerom. Ušetríte na basicových kombináciách.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku