Zobraziť přihlasovací formulár

V čom spočíva pravá mužská atraktivita

  • Publikované:
V čom spočíva pravá mužská atraktivita

Samozrejme, preferencie máme každý iné. Mení sa s našim spoločenským postavením, s vekom, životným obdobím, s osobnosťou. Ale existuje niekoľko vlastností, typov správania a reakcií, ktoré robia z každého muža osobnosť, ktorej neodolá žiadna žena, ktorá nehľadá len bezvýznamné povyrazenie. Aké to sú? Čo by sme mali na svojich mužoch oceniť, poprípade čo nás priťahuje na ostatných? Zďaleka to nie sú vyšportované telá.

Pokrytectvo stranou, fyzický vzhľad robí veľa. Ale ide len o prvý dojem. Koľkokrát si žena o vyšportovanom svalovci povie, že bude namyslený sukničkár, koľkokrát zavrhne neduživého nešportovca preto, že jednoducho nespĺňa predstavy o fyzickom vzhľade? A koľkokrát sú tie najpevnejšie vzťahy s niekým, kto by sa podľa prvého dojmu nekvalifikoval ani do výberového konania? Proste oči stranou, poďme vnímať hlavou a srdcom.

Vie sa zasmiať sám sebe a neberie veci moc osobne. Ak vám to príde ako banalita, nie je, a ak vám to príde ako samozrejmosť, opatrne, tiež nie je. Obe tieto vlastnosti sú z rovnakého hniezda, muž musí sám seba poznať, byť so sebou spokojný a dostatočne sebavedomý na to, aby si veci, ktoré sa mu nepodaria, alebo ľudí, ktorí s ním nehovoria podľa jeho predstáv, nebral ako znamenie osobnej nedostatočnosti. Až potom si každá žena môže byť istá, že takýto muž vie byť oporou a partnerom.

Je úprimný a dôveryhodný. A nejde o úprimné odpovede na otázky typu „Nie som v tej sukni moc tučná“. Muž by sa nemal báť povedať, ako sa veci majú. Keď je nespokojný, hovoriť, keď je šťastný, povedať to tiež. Odpovedať úprimne na otázku, keď sa k nej odhodláte. O veciach premýšľať, vidieť ich a zároveň ich nedusit v sebe, to je vec, ktorú by sme mali chcieť od všetkých ľudí okolo seba, od partnera obzvlášť.

Slovo
dôveryhodný môže pôsobiť zavádzajúcim dojmom, hovoríme to skôr o obchodnom než životnom partnerovi. Ale rozkladom na „hodný (našej) dôvery“ už sa dostávame do sféry lepšieho významu. Proste neklame a nesklame.

Je štedrý. Ženy si často štedrosť vykladajú materiálne. Večera, kvety, šperky, topánky, parfémy, darčeky. Áno, áno, je to príjemné, ale pravú štedrosť spoznáte predovšetkým v tom, ako nakladá so svojím časom. Muž, ktorý vám pošle kvety namiesto toho, aby si na vás urobil čas, by mal rozhodne vzbudiť menej pozornosti, než ten, ktorý si preorganizuje deň preto, aby bol s vami. Tá pravá pozornosť je v záujme o spoločné zážitky, nie o vynahradzovaní darčekom.

Vie, čo chce. Aj čo nechce. V práci, v osobnom živote, vo vzťahoch. Je ústretový, ale nenechá sa vmanipulovať do vecí, ktoré sú pre neho mimo debatu. Jednoducho povedané - má skúsenosti, pozná sám seba a vie, čo môže v budúcnosti spôsobovať problémy. Aj keď je to občas nepríjemné, to, že si váš partner vymedzuje hranice, je jedna z najdospelejších vecí, ktorej sa od neho môžete dočkať.

Neidealizuje si ženy a nenechá sa nimi zmiasť. Chcete, aby si o vás partner myslel, že ste novodobá princezná, krehká aj samostatná kvetinka, že na svete nie sú ženy krajšie a lepšie? Samozrejme! Ale z dlhodobého hľadiska je to veľmi neprezieravé. Pretože to proste a jednoducho nie je pravda. A sklamanie z nenaplneného ideálu vie z muža urobiť pekne zatrpknutého partnera, ktorý vám každý novoobjavený nedostatok vie pekne naservírovať.

Rovnako tak je dôležité, aby plne rešpektoval to, že sa žena sama v sebe mnohokrát nevyzná, lomcujú s ňou nálady, a jej predstavy o tom, čo vlastne chce, sú občas veľmi hmlisté. Možno by sme to mohli nazvať blahosklonnosťou, ale v tom najlepšom slova zmysle - veľmi láskyplnú.

Atraktivita spočíva v smiechu. Alebo najväčšie klišé všetkých čias - vie nás rozosmiať! Ako to, že sa práve toto stalo tak sprofanovanou frázou, z ktorej sa pomaly vytráca zmysel? No preto, že je to pravda. Atraktivita muža spočíva okrem iného (ale veľmi silno) v tom, že má na pamäti to, že partneri sú si navzájom predovšetkým pre radosť. Áno, riešia spoločné problémy, starosti, ale predovšetkým sa snažia ich čo najmenej spôsobovať. Takže pravda - atraktívny muž nás vie rozosmiať.

Podporí, uteší, ale je objektívny. Muž by nám mal hovoriť veci, ktoré sú podľa neho objektívne zlé rozhodnutie. Zvlášť, pokiaľ ide o rozhodnutia, ktoré môžu ovplyvňovať partnerský život. Za partnerovu racionalitu by sme sa nikdy nemali hnevať. Heslá „nasleduj svoje sny“ a podobné by mali mať svoje hranice. Minimálne je dobré sa dozvedieť, že si partner myslí, že nekonáme dobre.

...niečo za niečo. Všetky tieto známky atraktivity neocení každá žena. Všetky vieme, ako s nami emócie lomcujú, ako nás často priťahuje niečo, o čom vieme, že je nebezpečné, nerozumné a nie praktické. Poznáte pravidlo 80 : 20? Často máme v partnerovi 80% toho, čo od života chceme a potrebujeme. Potom nám ale vojde do cesty niekto, kto má tých 20%, ktoré nám chýbajú. Až moc nezriedka sa stáva, že vymeníme tých 80 za 20, čoho časom jednoducho nejde neľutovať. Preto je dobré rozkľúčovať si tie pravé stránky mužskej atraktivity, príťažlivej sily, ktorá nie je rozpoznateľná na prvý pohľad, ale až na ten druhý, analytický.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku