Zobraziť přihlasovací formulár

Domáci peeling proti celulitíde

  • Publikované:
Domáci peeling proti celulitíde

Ale tiež pre vyživenú a starej kože zbavenú pleť. Už vieme, že veľa umelých kozmetických, čistiacich a iných prostriedkov môžeme nahradiť vecami, ktoré sú nielen prírodné a teda aj nezávadné, ale aj nákladovo dostupné. A to často s lepšími výsledkami, než by sme dosiahli s kupovanou kozmetikou. Môžeme regulovať množstvo, presne vieme, aké ingrediencie používame, môžeme voliť podľa typu našej pleti a parfumovať môžeme, ale nemusíme.

Jednoduchý a účinný peeling si môžete namiešať doma zo surovín, ktoré máte vo väčšine prípadov beztak po ruke. Nemusíte si pripravovať vitamínové tablety, nemusíte sa dlhodobo chystať na alchymistickú prácu. Máte čas a chcete ho venovať starostlivosti o svoje telo?

Budete potrebovať:

  • 1 šálku bieleho cukru (podľa toho, ako intenzívny chcete peeling, použite kryštál alebo krupicu)

  • 1 šálku hnedého cukru

  • 1 lyžičku mletej škorice

  • ½ šálky olivového oleja

Peelingu nemusíte robiť takéto množstvo, avšak je potrebné dodržiavať pomer.

Olivový olej je zložka peelingu, ktorý ho nielen drží pohromade, ale predovšetkým sa stará o pokožku a vyživuje ju. Jeho univerzálne použitie pre krásu je naozaj obdivuhodné, ale pri starostlivosti o pokožku využívame predovšetkým jeho zloženie bohaté na vitamín E. Keďže je jeho zloženie veľmi podobné kožnému mazu, veľmi rýchlo sa vstrebáva.

Ako alternatívu olivového oleja môžete použiť
olej kokosový. A to nielen preto, že moc príjemne vonia. Dodáva pleti tiež veľké množstvo dôležitých látok.

Škorica je pleti prospešná ako pri vnútornom, tak pri vonkajšom použití. Ak ju budeme vmasírovávať do problematických partií stehien, bokov a zadočku, veľmi intenzívne si rozprúdime krvný obeh v oných partiách. To a pôsobenie účinných látok škorice zaistí rýchlejšie odbúravanie tukov a miernenie celulitídy. Vďaka škorici peeling tiež krásne vonia!

Premiešajte v mise najskôr suché ingrediencie (cukry a škoricu). Potom pridajte olej a miešajte tak dlho, až sa jednotlivé zložky spoja.

Ako používať:

  • Ideálne je použiť takýto peeling po horúcej sprche, pri ktorej ale nepoužijete mydlo ani inú kozmetiku - v takom prípade by sa z pokožky mohlo zmyť mnoho jej prirodzených ochranných bariér a hrubý mechanický peeling by ju mohol poškodiť. Horúca sprcha slúži na rozohriatie, k roztiahnutiu ciev a teda na zvýšenie účinnosti jednotlivých zložiek peelingu.

  • Môžete ho ale samozrejme použiť aj bez prvej, zahrievacej sprchy.

  • Vezmite peeling do hrsti, rozohrejte ho v dlaniach a premasírujte telo od členkov až po krk. Vyhnite sa miestam s príliš jemnou kožou, ale naopak sa sústreďte na partie, kde sa objavujú strie alebo celulitída. Nepreháňajte to s intenzitou, mierny tlak úplne stačí!

  • Akonáhle budete hotoví, príde na rad sprcha druhá, zmývacia. Cukor by sme na sebe rozhodne nemali nechávať dlhšie, než je nevyhnutné, aby prípadne nezaschol a my na jeho odstránenie nemuseli používať mydlo. Opláchnite cukor, ale opäť - nepoužívajte mydlo ani sprchový gél!

  • Po sprche je dobré nechať pokožku voľne uschnúť, nesušiť uterákom, ak máte chvíľku čas.

Výhodou tohto jednoduchého receptu na domáci peeling je absolútna jednoduchosť jeho prípravy a maximálna efektivita jeho používania. Môžete si pripraviť jednu dávku, môžete si ho pripraviť do zásoby, prípadne pridávať esenciálne oleje podľa typu vašej pokožky a vôňu, ktorá sa vám páči.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku