Zobraziť přihlasovací formulár

Pedikúra, ako ju nepoznáte

  • Publikované:
Pedikúra, ako ju nepoznáte

Ak si myslíte, že pedikúru stačí podstupovať jednorazovo, keď sa sezóna otvorených topánok blíži, alebo je už tu, tak... máte do istej miery pravdu. Ale priznajme si, rovnakou mierou, akou nám vadia neupravené ruky, nám vadia aj neupravené chodidlá. Výhoda je len tá, že nie sú vždy vidieť. Máme pre vás desať tipov, ako si doma pedikúru urýchliť. A nepotrebujete žiadne zvláštne prípravy.

Laky na nechty farbia. A to aj takým spôsobom, akým nechceme. Často aj s podkladovým lakom nejaký veľmi intenzívne farebný „presiakne“, prípadne sa nechty zafarbia pri odlakovaní. Ako to vyriešiť? Vezmite
bieliacu zubnú pastu a trite ňou nechty, pokiaľ farba nezmizne.

O tom, že
vazelína má nejedno využitie na krásu, už vieme. Natrite si ňou chodidlá pred spaním, dajte si bavlnené ponožky a nechajte cez noc pôsobiť. Chodidlá budú krásne hebké.

Pemzu na odstránenie odumretej kože z chodidiel používajte výhradne za sucha a
ťahy robte len jedným smerom. Nevracajte sa tam a späť, plynulé ťahy jedným smerom zaistia, že koža bude menej náchylná k popraskaniu.

V chladnom počasí je jedna z najlepších rád našich babičiek proti chrípke, napariť si nohy. A prečo nespojiť príjemné s užitočným - do horúcej vody pridajte
pár lyžíc olivového oleja. Kožu na nohách krásne zmäkčí a vyživí.

Nechty na nohách si
zastrihávajte vždy dorovna, nikdy doguľata. Je to prevencia zarastaniu nechtov - tento nepríjemný a bolestivý problém trápi pomerne veľa ľudí a na vine je vo väčšine prípadov práve nevhodné zastrihávanie nechtov.

Ak si kupujete krém na nohy, hľadajte
prípravky s ureou. Močovina je kľúčovou prírodnou látkou na zjemňovanie zatvrdnutej kože, a aj keď vám nemusia takéto krémy zrovna voňať, svoje účinky majú zaručené.

Ak trpíte na
opuchy nôh, pripravte si nasledujúci kúpeľ. Do studenej vody nasypte ľad a pridajte pár kvapiek tea tree oleja. Namočte nohy do kúpeľa a skúste vydržať aspoň tridsať sekúnd. Nohy vytiahnite, osušte a opuchy by mali zmiznúť.

Ak si nechty lakujete a máte problém s tým, že sa vám lak začína skoro odlupovať, je možnou príčinou väčšia produkcia prirodzených olejov. Aby ste tomu zamedzili, nechty si pred lakovaním pretrite vatovým tampónom namočeným v odlakovači. Ten odstráni prípadné prebytočné oleje a lak potom vydrží omnoho dlhšie.

Trpíte
na zmenu farby nechtov? Častým lakovaním môžu nechty zažltnúť. Ak sa nejedná o nejakú závažnejšie diagnózu, namáčajte nohy každý deň do vody s citrónovou šťavou. Nechajte kúpeľ pôsobiť vždy maximálne desať minút, potom nohy osušte. Nechty budú už po pár dňoch vyzerať oveľa lepšie.

  • Tip Mimibazara: Nalakované nechty môžu žltnúť, ak s nimi navštevujete solárium. Ak sa chodíte v zimných mesiacoch „slniť“, mali by nechty byť vždy odlakované.



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku