Zobraziť přihlasovací formulár

Triky, ktoré vám uberú pár rokov

  • Publikované:
Triky, ktoré vám uberú pár rokov

Vieme, čo sa deje s kontúrami našej tváre, keď starneme. Deje sa to všetkým, spravodlivo. Ale všetko môžeme využiť v náš prospech. Chcete vyzerať mladšie? Existuje pár trikov, ktoré môžeme na svojej tvári nenápadne aplikovať, aby sme okolie pri odhade nášho veku úplne prirodzene a nenápadne oklamali.

Mladosť vpred, je pevné, farebné a bezproblémové. Nič sa nedá robiť, všetko sa časom mení, ale to nie je nič zlé. To však neznamená, že by sme si sem tam nechceli pripadať o nejaký ten rôčik mladší. Ako to docieliť? Ako dodať pleti príznak mladosti? Nemáme permanentné riešenie, ale s troškou obratnosti môžeme docieliť veľmi efektné krátkodobé výsledky.

Pery plné... Plné a farebné pery sú nielen hit, ale tiež znak mladosti. A nemusíte to preháňať s rúžom, naopak, plnosť pier treba podporiť čo najprirodzenejšie. Ako? Na to máme pár rád v tomto článku.

...a ohraničené. Jedna z vecí, ktorá sa vekom vytráca, sú presné kontúry tváre, pier nevynímajúc. Nájdite si kontúrovaciu ceruzku, ktorá farbou čo najpresnejšie zodpovedá vašej prirodzenej farbe pier, a používajte ju. Keď pery jemne pretriete nie úplne výrazným leskom, máte vyhrané.

Amorov luk. Viete, že sa tak hovorí perám? Linka spodnej pery je napätá tetiva, linka tej hornej má tvar madla luku. A presne to srdiečko, dva kopčeky na hornej pere, treba málinko presvetliť. Pridanie kvapôčky rozjasňovača nad hornú peru nechá vaše pery ako celok nádherne vyniknúť.

Stavte na hnedú. Čierne linky vás paradoxne môžu zostaršovať. Sú tvrdé a dávajú vám prísnejší vzhľad. Navyše môžu pútať pozornosť na prípadné vrásky okolo očí (zvlášť, keď sa do nich nebodaj rozpijú). Preto na kontúrovanie očí voľte skôr hnedé odtiene. Oči zvýraznia, ale oveľa prirodzenejšie.

Vyplňte obočie. Asi už ste zaregistrovali, že extrémne upravené, primalované a ľahko neprirodzené obočie je hitom súčasného módneho sveta. To po vás samozrejme nikto nechce. Ale čo sa dá robiť, obočie s vekom redne a bledne. Nepodceňujte jeho úpravu a prípadné dofarbenie - či už permanentné v kozmetickom salóne, alebo ceruzkou pekne každé ráno doma.

Odľahčite make-up. Ak máte drobné vrásky, je nebezpečenstvo, že sa v nich bude make-up ukladať a tým ich zvýrazňovať. S vekom je potrebné siahnuť po viacerých prípravkoch, na tvár stačí ľahký a málo krycí make-up, ktorý toľko nematuje (pokojne stačí BB krém), lokálne, napríklad na kruhy pod očami, hutnejší rozjasňovač, a ak máte problematickú pleť, tak vyberte lokálne a nie celoplošné krytie. Je potrebné si trošku pohrať s farbami, ale výsledok stojí za to.

Natočte riasy. Z mnohých dôvodov, nielen preto, aby ste si vytvorili mladistvý pohľad vyplašenej lane. Natočenie rias má aj oveľa prozaickejší dôvod - riasy vrhajú tieň, ktorý môže umocniť dojem z prípadných kruhov pod očami.

Mladistvý rumenec. V prípade, že nemáte mastnú pleť a nesnažíte sa ju za každú cenu udržať matnú, stavte na krémové lícenky v odtieňoch ružovej. Všetko prirodzene, apel je na vašej súdnosti, ale ľahučký rumenec je oveľa mocnejšie omladzovacie kúzlo než toľko sprofanovaný contouring.



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku