Zobraziť přihlasovací formulár

Ako nechať narásť do dĺžky poškodené vlasy?

  • Publikované:
Ako nechať narásť do dĺžky poškodené vlasy?

Poznáte to, každá žena býva ohľadom vlastného účesu pomerne neposedná. Farbíme, striháme, experimentujeme, pozerám sa na nové trendy, skúšame ich. A skôr alebo neskôr príde veľké rozhodnutie - nechať si narásť dlhé vlasy. A ideálne vo vlastnej prirodzenej farbe! To je síce pekné, ale zaberie to veľa času. Aj preto, že konce bývajú poškodené a musia sa odstrihávať.

Dlhé, zdravé a prirodzené vlasy sú teraz pomerne dosť trendy. No áno, ale keď už sa roky farbíme, ako teda na to? Existuje pár malých trikov, ako odviesť pozornosť od odrastajúcich korienkov a zároveň dopriať vlasom ideálne podmienky na predlžovanie. A pamätáte si ešte na recept, ako prinútiť vlasy rýchlejšie rásť
?

Zmeňte štýl. Keď sa rozhodnete nechať si narásť dlhé vlasy a zbytočne ich nefarbiť, potrebujete dopriať korienkom trošku viac miesta a objemu. Ak sú vlasy pri hlave „splasklé“, priťahujete tým pozornosť k rozdielom vo farbe. Vyčesávajte si voľné drdoly, čím viac „neporiadne“ (teda menej uhladené), tým lepšie.

Používajte kokosový olej. To, že je kokosový olej absolútne multifunkčný pomocník nielen pre krásu, už asi viete. Ale pri starostlivosti o odrastajúce vlasy ho skvele využijete. Kokosový olej vám pomôže s textúrou vlasov. Použite trošičku na mokré alebo suché vlasy, respektíve končeky. Vlasy vďaka nemu nebudú jednoliate a vám sa bude lepšie tvoriť „strapatý“ štýl. Navyše regenerujete, čo je veľmi žiaduce!

Zastrihávania treba. Bohužiaľ. Konce dlhých farbených vlasov sú poškodené už z princípu najviac, ako to ide. Vlnia sa a sú krepové, čo je celkom vada na kráse. Dobrá správa je, že stačí zastrihnúť približne jeden a pol centimetra čo dva mesiace. To sa dá obetovať...

Pridajte textúru. Odrasty akejkoľvek dĺžky zamaskujete najlepšie tak, že dodáte vlasom textúru. Nie je žiaduce snažiť sa fúkať vlasy do hladka, nieto ich žehliť. Pomocou voskov, gúm a iných stylingových prostriedkov zaistíte, že vaše vlasy nebudú vyzerať suché, vytvoríte prirodzené vlny, a keď na konce nanesiete trošku oleja (napríklad toho kokosového, ale pokojne aj z vašej obľúbenej kozmetickej značky), vlasy dokonale rozpramienkujete, a zároveň im doprajete regeneráciu.

Pridajte svetlejšie alebo tmavšie pramienky a lesk. Ak sú vaše vlasy farbené, kľúčové je, aby farbená časť splynula, respektíve plynule prechádzala do vašej prirodzenej farby. Keďže nebudete prvá ani posledná, ktorá sa rozhodla pre takýto krok, kaderníci si už dávno vedia rady. Po ombré, ktoré už toľko neťahá, prišlo nepravidelné farbenie vlasov, ako by boli vyblednuté od slniečka. Poraďte sa so svojím kaderníkom, bude vedieť, ako na to!

Nezabudnite na doplnky stravy. Zdravie vychádza zvnútra, preto je dobré aj rast vlasov podporiť špeciálnymi kombináciami vhodných vitamínov a minerálov. Biotín, vitamín D, zinok, vápnik, rybí tuk... a ďalšie, sú presne tie látky, ktoré je vhodné telu pre rýchlejší rast kvalitnejších vlasov dodávať.

Investujte do šampónu a kondicionéru. A to predovšetkým čas. Vyberajte starostlivo, snažte sa vyhnúť tým so sulfátmi, ktoré splachujú spoločne s mastnotou aj farbu a spôsobujú matnenie vlasov a stratu sýtosti aj u prirodzenej farby. Čítajte zloženie, ak budú na prvých miestach voda a alkohol - nebrať! Takéto šampóny budú vlasy vysušovať. Zamerať by ste sa mali na prípravky s malým obsahom sulfátov, ale veľkým hydratačných zložiek. To väčšinou spĺňa rad produktov špeciálne vyvinutých na farbené vlasy.

Starajte aj o pokožku hlavy. Ak sa snažíte vypestovať si zdravé a silné vlasy, musíte začať od ich korienkov, teda pri hlave. Či už použijete zázračný kokosový olej alebo špeciálne kozmetické prípravky, veľmi dôležitá je aj masáž hlavy - stimuluje krvný obeh a teda aj prekrvenie a vyživenie korienkov.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku