Zobraziť přihlasovací formulár

Blond vlasy prírodne!

  • Publikované:
Blond vlasy prírodne!

Prírodné svetlé blond vlasy sú v našich zemepisných podmienkach relatívne vzácne. Nie už toľko tie odfarbené. Na umelé zosvetlenie vlasov v kaderníckych salónoch sa síce používajú čím ďalej tým šetrnejšie prípravky, ale nič sa nedá robiť, aby sme vlasy zosvetlili, musíme ich poškodiť. Preto vám prinášame pár prírodných tipov - síce nezískate platinový blond, ale o pár odtieňov si vlasy môžete zosvetliť prírodne a doma. Čo k tomu potrebujete?

Existuje hneď niekoľko spôsobov, ako vlasy zosvetliť. V našom magazíne sme sa už skôr venovali netradičným využitiam citrónu, a zosvetlovací efekt je jedno z nich.

Citrón

citron

Na stredne dlhé vlasy budete potrebovať zhruba jednu šálku úplne čistej citrónovej šťavy (po vytlačení ju môžete scediť cez vreckovku alebo iné plátno, aby ste odstránili dužinu). Tú zrieďte s vodou v pomere 1:1. Samozrejme môžete použiť aj koncentrovanejšiu šťavu, tá je však o trochu agresívnejšia a môže vlasy ľahko poškodiť.

Zmes je potrebné naniesť rovnomerne na vlasy a vystaviť ich slniečku, ideálne na celý deň. Nech slnečné žiarenie a teplo spoločne s citrónovou šťavou vlasy zosvetlia. Je tiež možné použiť fén, ale efekt zďaleka nie je tak účinný.

Citrónová šťava sa často využíva hlavne na prírodný melír a krásne slnečné "highlights" vo vlasoch. Na leto ideálne!

 

Harmanček

hermanek

Harmanček sa dá ľahko zohnať, či už v sezóne na lúke, alebo mimo nej v obchodoch. Na zosvetlenie vlasov je potrebné z harmančeka pripraviť čo najsilnejší odvar, na 250 ml minimálne 10 lyžičiek harmančekových kvetov nechajte povariť asi 15 minút. Akonáhle vám odvar vychladne zhruba na 50 stupňov, pridajte do neho pár kvapiek levanduľového alebo olivového oleja a biely jogurt. Tieto dve ďalšie zložky sa pridávajú preto, aby sa o vlasy starali, podporili vstrebanie harmančeka a zmes sa dala naniesť na vlasy.

Vzniknutú hmotu naneste na vlasy od korienkov ku končekom starostlivo a rovnomerne, zabaľte ich do igelitu a nechajte aspoň pol hodiny pôsobiť. Potom dôkladne opláchnite.


Rebarbora

rebarbora

V jednom z minulých článkov sme sa venovali rebarbore a jej úžasnému využitiu v kuchyni. Ale vedeli ste, že si pomocou rebarbory môžete taktiež zafarbiť vlasy? A tentoraz ale hovoríme zafarbiť, nie zosvetliť. Rebarbora totiž vlasy farbí nažlto.

Pri použití rebarbory, ako prírodnej farby na vlasy, máte dve možnosti. Buď si zaobstaráte rebarboru sušenú, alebo čerstvú. Pri variante sušeného koreňa ho zmiešajte s vodou v pomere 1:4 a v
nekovovom hrnci povarte asi hodinu. Ak budete chcieť použiť čerstvú rebarboru, nasekajte asi štvrť šálky čerstvej rebarbory a prilejte dve šálky vody. Takúto zmes povarte tiež asi hodinu, nechajte vychladnúť.

Ak už sa rozhodnete pre akúkoľvek variantu, vychladnutú zmes sceďte a polievajte ňou vlasy. Môžete ju tiež aplikovať napr. pomocou rozprašovača a to tak dlho, kým budú mať vaše vlasy vysnívanú farbu.

A ak sa vám výsledná farba nebude páčiť alebo vás omrzí, účinky rebarbory môžete neutralizovať jedlou sódou!

 

Med

med

To, že je med zázračná, zdravá a vynikajúca potravina, asi všetci vieme. Ale okrem toho obsahuje aj určité množstvo peroxidu vodíka! Takže môže pôsobiť aj ako prírodný odfarbovač.

Odfarbovanie vlasov pomocou medu je málinko komplikovanejšie, ale zato účinné. Musíte použiť destilovanú vodu, pretože obyčajná kohútiková obsahuje rôzne minerály, ktoré nežiadúcim spôsobom ovplyvňujú účinky medu na vlasy. Tú správnu zmes vytvoríte zmiešaním medu s destilovanou vodou v pomere 1:6. Túto zmes naneste na vlasy ihneď po zmiešaní. Snažte sa o čo najväčšiu rovnomernosť, môžete k začesaniu použiť napríklad starú kefku na zuby, venujte sa každému pramienku zvlášť.

Medové zosvetľovanie sa však neznesie s teplom, takže si ho určite nechajte na zimné mesiace!

A nakoniec jedno pivo

pivo

Svetlé pivo zosvetlí aj vlasy. A nielen to - obsahuje veľké množstvo vitamínu B, ktorý vlasy krásne vyživuje. Budete potrebovať plné umývadlo alebo vedro svetlého piva, v ktorom vlasy vyplákate, prebytočné pivo vytlačíte a pôjdete na čo najdlhšie na slniečko.

Pivo nie je tak účinné ako ostatné metódy, ale robí krásnu farbu a navyše sa o vlasy stará. Preto takúto kúru opakujte pokojne aj 2x týždenne!
 

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku