Zobraziť přihlasovací formulár

Prečo piť vodu horúcu

  • Publikované:
Prečo piť vodu horúcu

O pitnom režime už sme toho počuli dosť, vieme, prečo ho dodržiavať, poznáme svoje limity aj možnosti. Ak vieme prečo aj ako, môžeme začať experimentovať. Jedným z tých experimentov, ktoré nás dovedú k pozitívnym výsledkom, je vymeniť aspoň časť vody, ktorú v rámci dňa vypijeme, za vodu horúcu. Síce to neznie moc lákavo, ale budete prekvapení, aké prekvapivé efekty to na vaše zdravie môže mať.

  • Úbytok váhy. Pitie teplej vody ohrieva a prirodzene štartuje metabolizmus, čo je veľmi žiaduce, ak sa snažíte nejaké to kilo zhodiť. Najlepšou cestou, ako nakopnúť ráno spaľovanie, je dať si horúcu vodu s citrónom. Ako prídavný bonus tak získate pomoc s odbúravaním tukového tkaniva.

  • Drobná pomoc s prechladnutím. Ak máte nádchu a/alebo vás bolí hrdlo, teplá voda vám od ťažkostí uľaví. Je to dobrá pomoc na zahlienenie, pary z horúcej vody pomáhajú uvoľniť upchatý nos a teplá voda pri pití zároveň mierni bolesť v krku. Drobná pomoc, ale tiež sa počíta.

  • Úľava od menštruačných bolestí. Pitie teplej vody má vplyv na uvoľnenie brušného svalstva, ktoré je kŕčmi bolestivo stiahnuté.

  • Detoxikácia organizmu. Pitie horúcej vody zvyšuje našu telesnú teplotu, vďaka tomu sa viac potíme, teda aj vylučujeme škodliviny z tela. V rámci detoxikácie pôsobí tiež na žalúdok a črevá, takže nezadržiava škodlivé látky v tele dlhšie, než je nevyhnutné.

  • Zabraňuje predčasnému starnutiu pleti. Existuje samozrejme dôvod, prečo je dobré zbavovať telo toxínov. Je to prevencia vzniku nielen všetkých možných chorôb, ale aj predčasného starnutia kože. Pitie horúcej vody pomáha s regeneráciou kože na bunkovej úrovni (to hydratácia všeobecne, ale pitie horúcej vody proces urýchľuje), navracia pokožke jej elasticitu a obnovuje ju po poškodení voľnými radikálmi. Pleť bude jemnejšia, poškodená koža hebkejšia.

  • Prevencia prejavu akné. To všetko súvisí so zrýchleným metabolizmom a nezadržiavaním škodlivých látok v tele. Aj tie sú totiž príčinou nevzhľadných a bolestivých vyrážok. Vyčistiť telo znamená tiež vyčistiť kožu.

  • Vlasy porastú rýchlejšie. Všetko, čo je zahriate, je aktívnejšie, než keď je to studené. A to platí aj o všetkých procesoch, ktoré sa v tele dejú. Nervové zakončenia stimulujú vlasové korienky k väčšej činnosti a vlasy porastú rýchlejšie. Stačí udržiavať telo zahriate. Rovnako tak vám dostatočná hydratácia teplou vodou zaistí hydratovanú pokožku hlavy, teda slúži ako prevencia proti vzniku lupín.

  • Krvný obeh a zdravší nervový systém. Všetko súvisí s teplom. Čo je zahriate, proste sa hýbe rýchlejšie. A lepšie. Teda rýchlejší krvný obeh zabezpečuje zrýchlenie metabolizmu, efektívnejšiu distribúciu živín po tele, stimuluje nervový systém a svalovú hmotu.

  • Zažívanie a vylučovanie. Pitie studených nápojov počas jedla sťažuje spracovanie tukov v jedle obsiahnutých, čo môže zapríčiniť ich nedostatočné vylučovanie, teda ukladanie. Navyše teplo urýchli proces trávenia, čo je vždy žiaduce. A keď už hovoríme o trávení. Teplá voda prečistí črevá od zvyškov zachytených tukov, zlepší ich priechodnosť a pomôže vám s pravidelným vylučovaním. Je ideálne vypiť pohár teplej až horúcej vody každé ráno, kým je žalúdok prázdny. Tak si prečistíte tráviaci trakt naozaj dôkladne.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

rouse 6. 9. 2016, 10:33
(Y)