Klasika: Výborná žemlovka (z Vianočky)
![](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/10/070126/11/j885.jpg)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 vianočka, 5 stredne veľkých jabĺk, 250g tvarohu, 2 celé vajcia, 2 bielky, 2 vanilkové cukr., krištál. cukor, 1 škoricový cukor, 3-4 dcl mlieka, maslo, 1-2 PL hrozienok, trocha stúhanky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduchý recept na klasickú dobrú žemlovku poteší asi najmä maminky(nemaminky), ktoré s varením začínajú..ale možno sa zapáči aj ostrieľaným kucháročkám a vyskúšajú ho! Žemlovka je výborná, lepšia ako z obyčajného pečiva..Nech sa páči tu je postup:....
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4102.jpg) |
Potrebné suroviny.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4103.jpg) |
Vianočku si pokrájame asi na 1,5 cm hrubé plátiky.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4104.jpg) |
Formu vymažeme maslom a posypeme trochou strúhanky.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4105.jpg) |
Mlieko vlejeme do hrnca..pridáme asi 1 PL masla, 1 vanilk. cukor.. a jedno žĺtko.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4106.jpg) |
Poriadne premiešame..a necháme trocha zohriať, aby bolo mliečko vlažné.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4107.jpg) |
Do tvarohu primiešame 1 vanil.cukor, 1 žĺtko, 1-2 PL cukru, 1-2 lyžice hrozienok.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4108.jpg) |
Vianočku namáčame do mlieka..(tak aby sa vianočka nasiakla, ale nie príliš, aby sa nerozpadala).. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4109.jpg) |
A ukladáme na pekáč.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4110.jpg) |
Rozotrieme tvaroh.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4111.jpg) |
Postrúhané jablčka.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4112.jpg) |
Poprášime škoricovým cukrom.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4113.jpg) |
Opäť vrstva vianočky.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4114.jpg) |
A zakryté šup do vyhriatej rúry (200 stupňov)..na 20-25 minút..potom dáme dolu alobal a pečieme asi 5 min. aby povrch trocha schrumkavel.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4115.jpg) |
A na záver navrstvíme ešte vyšľahaný sneh do ktorého sme na záver primiešali asi 1-2 kryšt. cukru, a necháme piecť asi tak 5min. kým povrch nechytí zlatisto-hnedý nádych.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4116.jpg) |
A takto vyzerá žemlovka po vytiahnutí z rúry.. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/070126/11/k4117.jpg) |
Nech sa páči k stolu..máme hotovo. Všetkým želáme dobrú chuť!!! |