sampinonove sufle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby:

500 gr. sampinonov*
2 zemiaky*
1 mlada cibulka*
2 struciky cesnaku*
2 vajecne zltky
3 vajecne bielka (ja som dala 3 vajcia - 3 zltka a 3 bielka)
25 gr. masla
1 phar smotany na varenie
maslo a muka na vysypanie formy
voda
olivovy panensky olej
sol
petrzlen

POSTUP PŘÍPRAVY

pripravime si zemiakovu kasu a odlozime. na panvici rozpalime olej a pridame cesnak a cibulku na drobno pokrajane - uprazime do zlatista, pridame pokrajane sampinony a nechame ich pekne uprazit - do makucka. pripravene sampinonky primiesame do rezervovanej zemiakovej kase. vyslahame zltka a pridame do zemiakovej kase. bielka vyslahame na pevny sneh - pomaly aby to cele nekleslo. - samozrejme solime podla chuti. na koniec vymazeme formu - ja som pouzila hlinenu okruhlu formu alebo tiez je mozne urobit individualne porcie - takze je si treba zadovazit mensie formicky podla vkusu a poctu jedakov v rodine:)

Podavame s omackou zo smotany na varenie, ktora sa vymiesa z 2 lyzicami zemiakoveho pure - ktore, hups zabudla som to napisat na zaciatku, je potrebne si odlozit ;) - a pridat nakrajany petrzlen.

chutne a lacne aj detom chuti.

dobru chut

ps - i ked teraz nad tym rozmyslam vcelku by k tomu aj sekla nejaka taka jogurtova omacka pokial niekto viete nejaku tak ju pridajte diki

ps2 - no ja som tam nakoniec do tej smotany dala aj 2-3 lyzicky origos jogurtu bieleho - nie od danone ani ziadne podbne nahrazky - skor ekologicky jogurt a malo to konecne tu spravnu chut.

u mna to vyslo takto :)