Famózne KIWI REZY :) (možné pripraviť aj ako bezlepkové)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na piškótové cesto potrebujeme : 6vajec, 10PL vlažnej vody, 10PL kryštálového cukru, 10PL polohrubej múky alebo bezlepkovej múky FORTE, 1 prášok do pečiva. Na plnku potrebujeme:250ml smotany na šľahanie, 2x 180ml kyslej smotany, 2x vanilkový cukor, stužovač šľahačky. Na polevu potrebujeme:kiwi, 1/2l vody, 10dkg práš.cukru, 1 Zlatý klas, kiwi prášok PIMA (snáď budete vedieť o čo ide, je to taký prášok, z ktorého sa pripravuje kiwi nápoj, niečo podobné Tangu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som dostala od mojej dobrej kamarátky a musím povedať,že je to skutočne veľmi chutný koláčik. Postup je trošičku zdĺhavejší, no výsledok stojí za to ,) V prvom rade si pripravíme dopredu plnku a to tak, že vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom, aby bola pekne hustá. Potom vymiešame 2 kelímky kyslej smotany s 2 vanilkovými cukrami a následne zmiešame so šľahačkou. Túto plnku dáme do chladničky a necháme ju tam pokým si nepripravíme ostatné. Ďalej si pripravíme polevu. Do hrnca nalejeme 1/2 vody, pridáme 10dkg práš.cukru, 1Zlatý klas, asi tak jednu tretinu z kiwi prášku PIMA a ZA STÁLEHO MIEŠANIA varíme až kým nám nevznikne pekná voňavá želatína. Keď máme želatínu hotovú dáme ju na chladné miesto aby nám poriadne vychladla. Nemôžme zabudnúť želatínu chvíľami miešať aby nestuhla. Kedže piškótové cesto je raz dva hotové tak si ho upečieme nakoniec. Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vymiešame na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, premiešame,následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a poriadne vymiešame. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Cesto potom vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 200stupňov 8minutiek. Kým sa nám cesto pečie môžeme si kiwi nakrájať na koliečka. Po upečení cesto necháme vychladnúť. Keď bude cesto vychladnuté potrieme ho šľahačkovou plnkou na ktorú opatrne naukladáme koliečka kiwi. Následne jemne potrieme koláč želatínou, pričom postupujeme skutočne opatrne aby sa nám želatíne nezmiešala so šľahačkou. Koláčik dáme do chladničky a krájame až poriadne stuhnutý . Postup vyzerá byť náročný a zdĺhavý no nieje tomu tak a ten výsledok!!! MŇAM Ten kto chce koláčik urobiť ako bezlepkový nech sa nebojí, ja mám tiež celiakiu ale tento koláčik je chutný aj z bezlepkovej múky. Cesto nie je také vysoké ale chuť je taktiež veľmi dobrá :)