Bezlepková slonia slza

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Materiál:6 vajec, 6 pol.lyžíc práškového cukru, 5 pol. lyžíc pohánkovej múky. Plnka:300 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 1.pol lyžica pohánkovej múky múky, 2 pol. lyžice kakaa, 250 g masla,150 g práškového cukru, 2 banány. Poleva:90 g stuženého rastlinného tuku (Cera), 2 čokolády na varenie, kokos/orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava cesta: 6 bielkov vyšľaháme spolu s 6 lyžicami práškového cukru na tuhý sneh. Do snehu vmiešame 6 žĺtkov a zľahka primiešame 5 lyžíc pohánkovej múky. Natrieme na plech vyložený mastným papierom a dáme piecť do predhriatej rúry na 8-10 min. pri 180°C. Upečený plát vyklopíme.

Príprava plnky: Zlatý klas uvaríme spolu s múkou v mlieku na hustý krém a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s vychladnutým krémom. Pridáme kakao,cukor a všetko spolu dobre vyšľaháme. Upečený a vychľadnutý plát natrime krémom,pozdĺžne do stredu uložíme celé banány preklopíme na polovicu. Zákusok polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili z rozpustenej čokolády a stuženého tuku. Vrch posypeme kokosom alebo orechami. Hotový zákusok necháme stuhnúť a pokrájame na rezy.