Mäkulinký chlebík.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml kyslej smotany, alebo jogurtu 300 ml vlažného mlieka, 450 gr PROMIX UNI ( ja som použila zmes Schär MIX B a PROMIX CH v pomere 1:1 ), 3 pl oleja , 1 pl cukru , 1,5 čl soli, 1/2 kocky droždia, malá hrsť burizonov ( tie som tiež nedala, dala som 2 čl guarovej gumy a asi 3 čl psyllia-vláknina), sezam, slnecnica, ... podla chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia so urobila kvások. Múku, soľ, psyllium a guarovú gumu som zmiešala, pridala kvások, smotanu, olej a mixérom som to poriadne vymiesila. Na konci som pridala semienka a ešte poriadne premiešala.Nechala som to nakysnúť v miske, potom ešte chvíľku vo forme, posypala som semienkami a dala do trúby vyhriatej na 180 stupňov. bola som veľmi zvedavá a pri pečení som otvorila, asi preto sa mi v strede prepadol, ale inak je úžasný. Ja zvyknem chlebík po vybratí z trúby ešte povrchu "umyť", kôrka je mäkšia.Riadne si namočím ruky a potriem ho povrchu.
Je ozaj fantastický, zatiaľ je to prvý chlebík, ktorý mi dcérka jedla bez plaču.A dosť narastie.Tak pre porovnanie, klasická forma na srnčí chrbát, alebo biskupský chlebík by bola aj na polovicu malá.Ja som robila z polovičnej dávky, a je ho teda dosť, ale polovica už chýba, takže foto som nestihla. Prajem veľa úspechov a dobrú chuť.