Jogurtová veka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml bieleho jogurtu , 450 ml mlieka , 3 lyžice oleja, 1 lyžica cukru, 1,5 lyžičky soli, 450 g bezlepkovej múky Mantler, alebo promix uni , 15 g droždia

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiešame, až pokiaľ cesto nie je hladké a vláčne. Ja pridávam aj štipku mletej rasce alebo chlb.korenia, nech pekne vonia. Hneď po vymiešaní vložíme do vymastenej a vysypanej formy. Vrch natrieme vodou a prikryjeme vlhkou utierkou. Necháme 20 - 30 min kysnúť na teplom mieste. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 50 - 60 min na 200 ° - 180°Cstupňov. Necháme pomaly chladnúť a krájame až vychladnutý.
Je to náš oblúbený chlebík, lebo vydrží 3 dni mäkký ( v sáčku ) . Dobrú chuť :-)